Smyth Research Realiser A16
Jul 6, 2021 at 12:39 PM Post #11,867 of 13,632

phoenixdogfan

1000+ Head-Fier
Joined
Feb 26, 2015
Posts
1,066
Likes
338
Jul 6, 2021 at 5:52 PM Post #11,868 of 13,632

Richter Di

1000+ Head-Fier
Joined
May 11, 2003
Posts
1,418
Likes
361
Location
Germany
So, yes it works.

B86E192F-0364-4386-A7DE-BC4EF44BF74C.jpeg

But sadly only for one song. Then an error occurs.
To try it you have to start in the music app settings with Dolby Atmos off and then switch it on to always. Then the song just playing will switch to 5 channels.

3C8303F8-1F25-4251-94B0-DDD227AF050A.png

I know it is a long shot but maybe enabling eARC in the A16 help?
 
Jul 6, 2021 at 6:14 PM Post #11,869 of 13,632

Om ma Ni

100+ Head-Fier
Joined
Jul 2, 2017
Posts
185
Likes
43
Location
soundtown
Jul 7, 2021 at 5:34 AM Post #11,870 of 13,632

Om ma Ni

100+ Head-Fier
Joined
Jul 2, 2017
Posts
185
Likes
43
Location
soundtown
To everyone who has updated their HT firmware, I am struggling to update my HT using the A16 2.0 firmware: it says that no update are detected in my SD card with the 2.0 firmware..?
I need to mention that i have the 1.10 HT firmware from may 2019 and didn t updated it since.
Do I need to update the HT using the old A16 Firmware? If yes, which one?
 
Jul 7, 2021 at 8:14 AM Post #11,871 of 13,632

jk6661

100+ Head-Fier
Joined
Jan 13, 2011
Posts
111
Likes
34
Does anyone know the correct audio settings for an Xbox Series X in order to get Atmos on the A16? My Xbox runs to a splitter, which goes to my TV and the A16. I have HDMI audio out on the Xbox set to bitstream, but what should the format be? The relevant options are Dolby Digital and Dolby Atmos for home theater. It will let me select Dolby Digital but not Dolby Atmos because "my receiver doesn't support Atmos." The A16 currently thinks it's getting two-channel PCM from the Xbox.
 
Jul 7, 2021 at 8:23 AM Post #11,872 of 13,632

Got the Shakes

500+ Head-Fier
Joined
Jan 20, 2013
Posts
937
Likes
314
Location
Michigan
Does anyone know the correct audio settings for an Xbox Series X in order to get Atmos on the A16? My Xbox runs to a splitter, which goes to my TV and the A16. I have HDMI audio out on the Xbox set to bitstream, but what should the format be? The relevant options are Dolby Digital and Dolby Atmos for home theater. It will let me select Dolby Digital but not Dolby Atmos because "my receiver doesn't support Atmos." The A16 currently thinks it's getting two-channel PCM from the Xbox.

I know from experience that you want bitstream out and Dolby Atmos for home theater. Does you splitter support passthrough of audio formats like Atmos?
 
Jul 7, 2021 at 2:14 PM Post #11,875 of 13,632

Richter Di

1000+ Head-Fier
Joined
May 11, 2003
Posts
1,418
Likes
361
Location
Germany
To everyone who has updated their HT firmware, I am struggling to update my HT using the A16 2.0 firmware: it says that no update are detected in my SD card with the 2.0 firmware..?
I need to mention that i have the 1.10 HT firmware from may 2019 and didn t updated it since.
Do I need to update the HT using the old A16 Firmware? If yes, which one?
Not sure what the problem is. Did you update your A16 to rev. 2.0
Did this work?
If yes, it is about the Head Tracker update? Did you use the method described?
In summary, once the A16 firmware 2.00 installation has completed and you have run the factory restore, plug the head tracker you wish to update into the User A HT socket. Navigate to settings>system>HT settings. Go down to ‘Update HT firmware’ and press enter to begin. On completion navigate to settings>update/about to confirm the new HT firmware revision has been installed. Alternatively, return to the speaker map page for user A and press the HT key.
 
Jul 7, 2021 at 6:30 PM Post #11,876 of 13,632

Om ma Ni

100+ Head-Fier
Joined
Jul 2, 2017
Posts
185
Likes
43
Location
soundtown
Not sure what the problem is. Did you update your A16 to rev. 2.0
Did this work?
If yes, it is about the Head Tracker update? Did you use the method described?
Yes, updated to the 2.0 but when press the update HT firmware it says that no update found on the sd card...? Checked my HT firmware which is the one from 2019 not the 2021...
 
Jul 7, 2021 at 7:53 PM Post #11,877 of 13,632

phoenixdogfan

1000+ Head-Fier
Joined
Feb 26, 2015
Posts
1,066
Likes
338
Yes, updated to the 2.0 but when press the update HT firmware it says that no update found on the sd card...? Checked my HT firmware which is the one from 2019 not the 2021...
suggest you re download the firmware from the website, re-do the firmware update, make certain it updated to the correct firmware and then do the h.t firmware update. After that you will need to do a factory reset. Prior to that make certain anything (Prirs, HPEQs) in the recycle bin that you wish to retain has been saved to the micro sd card b/c the recyle bin will be wiped.
 
Last edited:
Jul 8, 2021 at 2:01 AM Post #11,880 of 13,632

Om ma Ni

100+ Head-Fier
Joined
Jul 2, 2017
Posts
185
Likes
43
Location
soundtown
suggest you re download the firmware from the website, re-do the firmware update, make certain it updated to the correct firmware and then do the h.t firmware update. After that you will need to do a factory reset. Prior to that make certain anything (Prirs, HPEQs) in the recycle bin that you wish to retain has been saved to the micro sd card b/c the recyle bin will be wiped.
Well, tried a bit of everything like re install the 2.0 firmware and tried HT firmware update before the factory reset but still nothing ..it says no updated file found in the sd card for the HT firmware...
Anyone who has successfully installed the HT firmware with the 2.0 firmware yet?
 

Users who are viewing this thread

Top