ONKYO DP-X1 | Dual Sabre Dacs | Balanced | Sabre BTL Amp | MQA | DSD 256 | Android 5 |
post-12655874
Post #9,286 of 16,170

Dirksqjaw

New Head-Fier
Joined
May 28, 2012
Messages
46
Reaction score
13
Joined
May 28, 2012
Posts
46
Likes
13
  I guess I got the unit from the same batch as you.
 
My jacks are fine and  af.resampler.quality=4 works in every app I used too
Ah twin unicorns, nice! Honestly, I can't fathom the inconsistency in this. That alone is a black mark in my mind, but as the owner of one of the good ones, I guess I can't complain too much. Listening to Dark Star as I type this, pleased as pie! So Good!
 
 
BASS 
 

 
I like large mouth bass, personally :wink:. Fantastic sport fish!
 
-Dirk
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Koolpep
post-12656267
Post #9,290 of 16,170

Nabil

Head-Fier
Joined
Apr 7, 2009
Messages
86
Reaction score
14
Joined
Apr 7, 2009
Posts
86
Likes
14
I just received my DP-X1 from Moon Audio (it has CD in the serial no so I assume it was for US market).
 
Using the balanced out (with two different cables) I am getting a lot of distortion in the left channel. Is this the issue with poorly built sockets or some other bug?
 
Note: I am using the stock player that came with the DAP and have not installed any apps myself. I also put it in airplane mode to avoid any interference.
 
     Share This Post       
post-12656533
Post #9,291 of 16,170

Matrix Petka

500+ Head-Fier
Joined
May 31, 2016
Messages
547
Reaction score
276
Location
Lithuania
Joined
May 31, 2016
Location
Lithuania
Posts
547
Likes
276
  I just received my DP-X1 from Moon Audio (it has CD in the serial no so I assume it was for US market).
 
Using the balanced out (with two different cables) I am getting a lot of distortion in the left channel. Is this the issue with poorly built sockets or some other bug?
 
Note: I am using the stock player that came with the DAP and have not installed any apps myself. I also put it in airplane mode to avoid any interference.
 
What kind of sound you are experiencing?
Anyway, socket problem usually causes just silence in one channel. Most probably problem with amplification module.
 
     Share This Post       
post-12656585
Post #9,292 of 16,170

TheOneInYellow

500+ Head-Fier
Joined
Mar 20, 2007
Messages
687
Reaction score
193
Joined
Mar 20, 2007
Posts
687
Likes
193
I just received my DP-X1 from Moon Audio (it has CD in the serial no so I assume it was for US market).

Using the balanced out (with two different cables) I am getting a lot of distortion in the left channel. Is this the issue with poorly built sockets or some other bug?

Note: I am using the stock player that came with the DAP and have not installed any apps myself. I also put it in airplane mode to avoid any interference.

Don't know if you, or anyone else knows this, but the issue you described is something Onkyo kinda are aware of but it is usually user error (in many of the RMA issues they have received outside of poor jack sockets):
Never, ever plug both single-ended (unbalanced) AND balanced jacks simultaneously, set the player to either balanced BTL, or worse ACG, and press play.
This actually actively damages the internal amplifier circuitry.
Many noise issues via amps is related to damaged amplifiers, from what I understand to be, a shorting of the internal electronics or something similar.

The above is advised in the balanced menu and manual.

Of course, I cannot say if this is something you may have done or not, but contact Moon Audio immediately for help and possible replacement.

There might be other reasons too but I'm basing my info on direct feedback from Onkyo JP and Onkyo UK itself.
 
     Share This Post       
post-12656738
Post #9,293 of 16,170

sq3rjick

100+ Head-Fier
Joined
Jul 9, 2013
Messages
408
Reaction score
95
Joined
Jul 9, 2013
Posts
408
Likes
95
  Odin is for Samsung phones. For Onkyo we will use the FastBoot mode (PWR+Prev. track button).
 
Oh man, you totally beat me to the punch!  I have been super busy at work, so haven't been able to get beyond initial configuration.  Was hoping to get it on the device this weekend, but looks like you've already got it sorted out.  Are you going to post your sources somewhere?  Doesn't make too much sense to me to duplicate development work. I'd be happy to contribute what I have, and happy to help out with anything you may be having trouble with so we can get this out and supported.
 
     Share This Post       
post-12656758
Post #9,294 of 16,170

Nabil

Head-Fier
Joined
Apr 7, 2009
Messages
86
Reaction score
14
Joined
Apr 7, 2009
Posts
86
Likes
14
Thanks for the info. Sounds like Onkyo should have built in some safeguards but I don't think this is my case. The noise was there when I booted it for the first time and hit play without changing any settings (actually the noise was there even before hitting play).
 
I am listening to it right now with single ended cable (no noise) but the display on the top right says "BAL" which is confusing.
 
I contacted Drew of Moon Audio and I will be sending it for a replacement (he will test the replacement unit before shipping it to me).
 
     Share This Post       
post-12657063
Post #9,295 of 16,170

Matrix Petka

500+ Head-Fier
Joined
May 31, 2016
Messages
547
Reaction score
276
Location
Lithuania
Joined
May 31, 2016
Location
Lithuania
Posts
547
Likes
276
  Thanks for the info. Sounds like Onkyo should have built in some safeguards but I don't think this is my case. The noise was there when I booted it for the first time and hit play without changing any settings (actually the noise was there even before hitting play).
 
I am listening to it right now with single ended cable (no noise) but the display on the top right says "BAL" which is confusing.
 
 
 
X1 automaticaly switches from SE to Balanced depending which socket it is active -
 
 
 
I contacted Drew of Moon Audio and I will be sending it for a replacement (he will test the replacement unit before shipping it to me).
 
X1 looks most defective player I ever heard about. Shame on Onkyo. They must find the way to compensate all buyers for bad experience with their not ready for sale product - half a year passed from release - ridiculous.
 
     Share This Post       
post-12657132
Post #9,296 of 16,170

TheOneInYellow

500+ Head-Fier
Joined
Mar 20, 2007
Messages
687
Reaction score
193
Joined
Mar 20, 2007
Posts
687
Likes
193
Thanks for the info. Sounds like Onkyo should have built in some safeguards but I don't think this is my case. The noise was there when I booted it for the first time and hit play without changing any settings (actually the noise was there even before hitting play).

I am listening to it right now with single ended cable (no noise) but the display on the top right says "BAL" which is confusing.

I contacted Drew of Moon Audio and I will be sending it for a replacement (he will test the replacement unit before shipping it to me).

OMG YOU ARE THE SECOND PERSON TO HAVE THE ISSUE I HAD!


That was the issue I had on my first Onkyo DP-X1! Onkyo JP said the internal circuitry of that unit shorted to balanced mode internally but not because of malicious use (I reported about this a while back).

There is no solution, only replacement.
 
     Share This Post       
post-12657399
Post #9,297 of 16,170

bettyn

100+ Head-Fier
Joined
Sep 24, 2015
Messages
184
Reaction score
17
Joined
Sep 24, 2015
Posts
184
Likes
17
Have always had good experiences with Onkyo in the past, which is one reason I decided to buy this product.  However, from what I'm reading here, this appears to be a very "buggy" Beta-style device. Hope I'm wrong.
 
     Share This Post       
post-12657470
Post #9,298 of 16,170

sabloke

500+ Head-Fier
Joined
Aug 18, 2015
Messages
985
Reaction score
260
Joined
Aug 18, 2015
Posts
985
Likes
260
You are wrong. Sure, some people had some issues with it but that's the case with any device.
 
     Share This Post       
post-12657519
Post #9,299 of 16,170

howdy

Headphoneus Supremus
Joined
Dec 25, 2012
Messages
4,431
Reaction score
803
Location
Minnesota
Joined
Dec 25, 2012
Location
Minnesota
Posts
4,431
Likes
803
Have always had good experiences with Onkyo in the past, which is one reason I decided to buy this product.  However, from what I'm reading here, this appears to be a very "buggy" Beta-style device. Hope I'm wrong.
This is one of the least buggiest devices I've owned and I have had a lot of DAPs of the years. This with Tidal HIFI is awesome!!!
 
     Share This Post       
post-12657537
Post #9,300 of 16,170

sabloke

500+ Head-Fier
Joined
Aug 18, 2015
Messages
985
Reaction score
260
Joined
Aug 18, 2015
Posts
985
Likes
260
To say DP-X1 is buggy is like saying "this Tesla car is buggy. I have owned a lot of bicycles and never had a software issue with them". How many of those DAPs had an OS as flexible as Android?
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 3)

Top