Chord Electronics ☆ Poly ☆ (wireless & microSD module for Mojo) ☆★►USEFUL INFO on 1st PAGE!!◄★☆
post-15008565
Post #13,592 of 15,647

fordski

100+ Head-Fier
Joined
Jul 5, 2011
Messages
418
Reaction score
128
Joined
Jul 5, 2011
Posts
418
Likes
128
The only thing I can think of is, this upgrade was smooth and took 1 minute, the previous one, which was when it broke, took hours and I hadn’t a clue what I was doing.
I half suspected that maybe the firmware didn’t install properly as hard to think why it works for some but not others.
What I found weird with mine is it worked great with Roon after the 2.0 update as I remember checking it to see if the dropouts were gone (which they were) after the update. And then some time later it just stopped working. Yes I do hope it's fixed soon as it's my main use for Poly out on the patio and for bedtime listening.
 
     Share This Post       
post-15008591
Post #13,593 of 15,647

Progisus

500+ Head-Fier
Joined
May 28, 2018
Messages
832
Reaction score
597
Location
Canada
Joined
May 28, 2018
Location
Canada
Posts
832
Likes
597
With great sadness, I've decided to abandon Glider - unless there's any news of Joe? It's just become unreliable in its behaviours - pausing when I open it on my phone's screen, losing connection, and showing multiple Polys in a way that I don't really understand.

mconnect is OK, right? I think I prefer that over 8player...
I prefer mconnect to glider, 8player or AK Connect for my use. I like it's Tidal integration.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Feedbacker
post-15008778
Post #13,594 of 15,647

Blanka79

New Head-Fier
Joined
Jun 14, 2019
Messages
7
Reaction score
5
Location
Germany
Joined
Jun 14, 2019
Location
Germany
Posts
7
Likes
5
Hello. I am new to the forum and I am looking for a player on iOS that can play my SD card AND scrobble to Last.fm. Glider is very unstable since there aren‘t any more updates. Thank you.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Peter Hyatt
post-15012167
Post #13,595 of 15,647

Feedbacker

100+ Head-Fier
Joined
Nov 9, 2013
Messages
258
Reaction score
91
Location
United Kingdom
Joined
Nov 9, 2013
Location
United Kingdom
Posts
258
Likes
91
Sorry if this has been raised before, but I am trying to work out mconnect. All seems quite straightforward, except that I am getting an audible ticking/glitch sound over the first couple of second of each track, even when no change of bit rate is involved. Doesn't seem to matter whether it's set to gapless 'by app' or 'to renderer' (and I can't really say that I understand the difference between the two settings).

Is this just a 'feature' of UPnP? Is there some combination of settings that would stop it? Am I better with MPDLuxe?
 
     Share This Post       
post-15012524
Post #13,596 of 15,647

Daniel Johnston

100+ Head-Fier
Joined
Mar 1, 2016
Messages
138
Reaction score
133
Joined
Mar 1, 2016
Posts
138
Likes
133
Sorry if this has been raised before, but I am trying to work out mconnect. All seems quite straightforward, except that I am getting an audible ticking/glitch sound over the first couple of second of each track, even when no change of bit rate is involved. Doesn't seem to matter whether it's set to gapless 'by app' or 'to renderer' (and I can't really say that I understand the difference between the two settings).

Is this just a 'feature' of UPnP? Is there some combination of settings that would stop it? Am I better with MPDLuxe?
I use mconnect most of the time when using the Poly. I have all varieties of HiRes file types including DSD on an SD card. I have a playlist with all these mixed formats on shuffle. There is no glitching or distortion between tracks. When I play a single album on gapless, again, no glitching.

I also use the Qobuz integration of the Poly on mconnect. No glitching.

Maybe share some details on where your library is located you're streaming from. Hope this helps.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Feedbacker
post-15012587
Post #13,597 of 15,647

PrittiPoly

100+ Head-Fier
Joined
Feb 10, 2018
Messages
223
Reaction score
125
Location
Upper Tree, UK
Joined
Feb 10, 2018
Location
Upper Tree, UK
Posts
223
Likes
125
Sorry if this has been raised before, but I am trying to work out mconnect. All seems quite straightforward, except that I am getting an audible ticking/glitch sound over the first couple of second of each track, even when no change of bit rate is involved. Doesn't seem to matter whether it's set to gapless 'by app' or 'to renderer' (and I can't really say that I understand the difference between the two settings).

Is this just a 'feature' of UPnP? Is there some combination of settings that would stop it? Am I better with MPDLuxe?
Have both gapless settings on and get no glitches. Have you tried 8Player and AK Connect?
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Feedbacker
post-15012983
Post #13,598 of 15,647

Feedbacker

100+ Head-Fier
Joined
Nov 9, 2013
Messages
258
Reaction score
91
Location
United Kingdom
Joined
Nov 9, 2013
Location
United Kingdom
Posts
258
Likes
91
I use mconnect most of the time when using the Poly. I have all varieties of HiRes file types including DSD on an SD card. I have a playlist with all these mixed formats on shuffle. There is no glitching or distortion between tracks. When I play a single album on gapless, again, no glitching.

I also use the Qobuz integration of the Poly on mconnect. No glitching.

Maybe share some details on where your library is located you're streaming from. Hope this helps.
Sorry - I wasn't clear. I was using it to control playback on microSD card in Poly.

In any case, all seems resolved now - I have no idea what I did, but it's all good! Thanks!
 
     Share This Post       
post-15012989
Post #13,599 of 15,647

Feedbacker

100+ Head-Fier
Joined
Nov 9, 2013
Messages
258
Reaction score
91
Location
United Kingdom
Joined
Nov 9, 2013
Location
United Kingdom
Posts
258
Likes
91
Have both gapless settings on and get no glitches. Have you tried 8Player and AK Connect?
All seems to be resolved now, somehow! Thanks!

As an aside, I find 8player to not be gapless... Is this normal?
 
     Share This Post       
post-15013024
Post #13,600 of 15,647

PrittiPoly

100+ Head-Fier
Joined
Feb 10, 2018
Messages
223
Reaction score
125
Location
Upper Tree, UK
Joined
Feb 10, 2018
Location
Upper Tree, UK
Posts
223
Likes
125
All seems to be resolved now, somehow! Thanks!

As an aside, I find 8player to not be gapless... Is this normal?
Don't know. Have no gapless music on my SD card at the moment.
 
     Share This Post       
post-15013193
Post #13,603 of 15,647

Gr8h8m

500+ Head-Fier
Joined
Jul 11, 2005
Messages
504
Reaction score
286
Joined
Jul 11, 2005
Posts
504
Likes
286
Are there any truly gapless (Android) uPnP players for Poly currently? One of the biggest reasons I've stuck with MPD solutions so far but curious to know if things have changed.
 
     Share This Post       
post-15013788
Post #13,605 of 15,647

conradnash

Head-Fier
Joined
Feb 5, 2018
Messages
73
Reaction score
36
Location
Biggleswade
Joined
Feb 5, 2018
Location
Biggleswade
Posts
73
Likes
36
I'm tempted to purchase another mojo/poly combo now that the problems that led me to sell my last one seem to have been resolved.

My main use was listening to Spotify and Podcasts from an iPhone, but I also occasionally used it to listen to the SD card or, when at home, as a DLNA renderer from a JRiver server (playing everything from mp3, through flac, to DSD).
I know they're not all the intended use case for it, but it does improve sound and it's nice to have a single device that does everything.

The issues I were facing were:

Clicking and glitches when walking across London (I suspect from high wifi traffic areas), same thing on the train
Losing the device as a renderer from my iPhone resulting in either the phone or the mojo/poly requiring a reboot, often both (this one was probably the worst of all of them)
Clicks and glitches when moving around my house which uses a mesh network so I suspect is the device switching access points

The clicks and glitches weren't regular (six seconds) so I don't think it was to do with the old bluetooth (I think) toggle bug.

Ideally someone will have some of those use cases, will have previously had the same issues, and can now confirm that they're resolved. I suspect I'm being optimistic :)

Does anyone have any experience with those use cases or issues, specifically the mesh network or airplay connections? Thanks in advance.
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 6)

Top