1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.

    Dismiss Notice

Little Dot I+ Tube Rolling

Discussion in 'Headphone Amps (full-size)' started by mapstec, Sep 16, 2008.
First
 
Back
99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
110 111 112 113 114 115 116 117 118 119
Next
 
Last
  1. kvtaco17
    1. OPA627AP x2
    2. stock compatible tubes... Sylvania 6HA5/6HM5, RCA 6DT6A & Sylvania 6DT6A (1-7 strap)
        Modded for 9 pin tubes Voskhod 6N23P
    3. PS500/HD800/AD2000x
    4. Rock (death metal to classic lol) Electronica and Jazz
     
  2. SJWorne
    Can anyone tell me if your little dot get pretty warm to the touch?
    I've never had anything like this before and I wasn't sure about it! :)

    Mine is quite warm to the touch, but not hot... tubes are relatively warm... cooler than I expected :)
     
  3. gibosi
     
    Tubes generate heat, so you can expect that your amp will be warm to somewhat hot. I found the amp to run hottest with EF91 and 408A tubes. But yes, this is completely normal.
     
  4. SJWorne
    Thanks for that! 
     
  5. i luvmusic 2
    Yup i did check all of them and they are OK as of amp location it does not matter where i put  my amp and even  tried to move and shutdown some of my electronics/appliances my house is dead quiet but i still have the HUM.THANKS!
     
  6. i luvmusic 2
    Hi,yes i'am running/burning-in my tubes now so hopefully they will settle down.THANKS!
     
  7. SJWorne
    Hoping my tubes require some burn-in as I have a bit of distortion that I can hear when it's quiet and nothing is playing!
    Failing that, I will have to try moving it or shielding it from my pc and see if that helps.
    Oh actually, I do only have a £6 cable connecting it to my pc... will try something a tad better quality with some shielding and see if that helps!
     
  8. i luvmusic 2
    I just tried all my EF91,EF92 and EF95(16 Pairs of Tubes) Tubes and they all HUM on my LD 1+ all of these Tubes were used on my LD MK III and they are all Quiet the only one that does not HUM is the stock tube that came with LD 1+ so now i'am sure that all NOS tubes that i have is the source of the HUM.I even tried cutting off the ground pin on the plug and the HUM still there.I will try to continue burning-in one pair of the tube and see what will happen.WISH ME LUCK.....
     
  9. i luvmusic 2
    NO luck after 72 Hrs of burn-in for Motorola 6BE6 still humming(No changes).The bad thing is some 0f the tubes that i like  i bougth 2 Pairs of each  thinking to use 1 pair for LD 1+ another Pair for LD MK III so i guess those double pairs are all for MK III.At least the 6HM5 is quiet need to buy one more pair of those it's another tube that i like.
     
  10. SJWorne
  11. kvtaco17
    top of this page I reference that opamp... yes it works... its mono so you need 2 of them and an adapter...
     
  12. SJWorne
    Ahh stupid me! :)

    What do you think of it?
     
  13. kvtaco17

    Its good... removes 99% of the grain in the treble... slightly warm... very refined. A pretty good improvement over the stock opamp. I would do it again for sure BUT I'd probably roll some tubes first. The 6HM5 and 6DT6 were the best of the stock compatible tubes IMO... I would start with that since those tubes would be a much more noticeable improvement.
     
  14. i luvmusic 2
    is ti really a big change in sound by OPamp rolling or it's better result with tube rolling?
     
  15. kvtaco17
    Tubes will make a bigger difference
     
First
 
Back
99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
110 111 112 113 114 115 116 117 118 119
Next
 
Last

Share This Page