iBasso CF01 (Cable Free), BT MMCX adapter for any MMCX IEM.
post-15860214
Post #106 of 158

xSDMx

100+ Head-Fier
Joined
May 21, 2011
Messages
112
Reaction score
17
Joined
May 21, 2011
Posts
112
Likes
17
What do your workflows look like? What's the order of operations? Are you repairing multiple times within a couple hour span?

Here's an example case I just hit: I was listening to them on my phone. Stopped the music stream. Disconnected them. Put them back in the case. I then wanted to later use them on my laptop. Took them out of the case. Hit connect on them from my laptop. They automatically connected to my phone. Tried to connect again from my laptop. CF01L connected on my laptop and CF01R stayed on my phone. I had to forget from both my laptop and phone and reset them and then repair to the device I wanted to use. This is just one such example, I've had tons of pairing issues and situations where only one CF01 will pair, etc.

With my Pixel Buds, I open the case. Press and hold the pairing button. Pair them to the device. From then on out, whenever I hit "connect" to the Pixel Buds on any device I've connected to before, they automatically disconnect from the last device and connect to my intended device without any issues. I don't have to think about anything. Worry about which adapter I take out of the case first, etc. Which of CF01L or CF01R I try to connect to, etc. My ES100 and Pixel Buds "just work".
 
Last edited:
     Share This Post       
post-15860816
Post #107 of 158

Ocelitgol

Previously known as stormers
Joined
Apr 30, 2017
Messages
741
Reaction score
273
Location
NYC
Joined
Apr 30, 2017
Location
NYC
Posts
741
Likes
273
What do your workflows look like? What's the order of operations? Are you repairing multiple times within a couple hour span?

Here's an example case I just hit: I was listening to them on my phone. Stopped the music stream. Disconnected them. Put them back in the case. I then wanted to later use them on my laptop. Took them out of the case. Hit connect on them from my laptop. They automatically connected to my phone. Tried to connect again from my laptop. CF01L connected on my laptop and CF01R stayed on my phone. I had to forget from both my laptop and phone and reset them and then repair to the device I wanted to use. This is just one such example, I've had tons of pairing issues and situations where only one CF01 will pair, etc.

With my Pixel Buds, I open the case. Press and hold the pairing button. Pair them to the device. From then on out, whenever I hit "connect" to the Pixel Buds on any device I've connected to before, they automatically disconnect from the last device and connect to my intended device without any issues. I don't have to think about anything. Worry about which adapter I take out of the case first, etc. Which of CF01L or CF01R I try to connect to, etc. My ES100 and Pixel Buds "just work".
For me, I just disconnect from one device and reconnect to the other. Also, probably why it works for me is that I put it so my phone automatically turn off BT when it disconnect the CF01. I put a NFC tag inside the case so I can connect it back to the phone fairly quickly.
The whole connect reconnect thing takes me like 5s. Different workflow I guess

@Paul - iBasso How come there is no CF01 product page on iBasso website?
 
     Share This Post       
post-15861709
Post #108 of 158

newtophones07

1000+ Head-Fier
Joined
Nov 3, 2007
Messages
1,304
Reaction score
301
Location
USA, West Coast
Joined
Nov 3, 2007
Location
USA, West Coast
Posts
1,304
Likes
301
I put them back in the case, remove the RT and pair, remove the LT and pair. It takes less than 30 seconds. They are a tad expensive for not having ldac though, and no supporting app is a bummer
 
     Share This Post       
post-15862342
Post #109 of 158

baskingshark

Headphoneus Supremus
Joined
Jul 6, 2019
Messages
4,251
Reaction score
11,827
Location
Jabberwock Island
Joined
Jul 6, 2019
Location
Jabberwock Island
Posts
4,251
Likes
11,827
     Share This Post       
post-15880377
Post #110 of 158

shimigg

Head-Fier
Joined
Mar 28, 2014
Messages
64
Reaction score
13
Joined
Mar 28, 2014
Posts
64
Likes
13
So I just got the CF01 paired with multiple IEMs there is some kind of a problem with volume steps (galaxy s10 plus) , when I pass a certain volume level on the phone , the volume increase on the CF01 is massive , I can go from volume step 23 to 25 and the increase in CF01 will be much more than just a 1 point increase, tried "disable absolute volume" and multiple tricks , no success
 
     Share This Post       
post-15880510
Post #111 of 158

_daRK

Head-Fier
Joined
Oct 4, 2017
Messages
81
Reaction score
23
Location
SVK
Joined
Oct 4, 2017
Location
SVK
Posts
81
Likes
23
Try the Wavelet android app. There is a "limiter" option that is exactly what helped me with this annoying volume problem.
 
Last edited:
     Share This Post       
post-15880647
Post #112 of 158

shimigg

Head-Fier
Joined
Mar 28, 2014
Messages
64
Reaction score
13
Joined
Mar 28, 2014
Posts
64
Likes
13
Try the Wavelet android app. There is a "limiter" option that is exactly what helped me with this annoying volume problem.
Thanks man !
Can you post a screenshot of how it is set on your phone ?
Btw , is it Samsung phone specific or Android in general ?
 
     Share This Post       
post-15880725
Post #113 of 158

_daRK

Head-Fier
Joined
Oct 4, 2017
Messages
81
Reaction score
23
Location
SVK
Joined
Oct 4, 2017
Location
SVK
Posts
81
Likes
23
Screenshot_20200923-225654_Wavelet.jpg
 
     Share This Post       
post-15880742
Post #114 of 158

_daRK

Head-Fier
Joined
Oct 4, 2017
Messages
81
Reaction score
23
Location
SVK
Joined
Oct 4, 2017
Location
SVK
Posts
81
Likes
23
It is of course not a standard application. You need to install Wavelet on your phone. No need to have a custom ROM (neither root). I have Samsung Galaxy S10. Just set Post-gain to lower value. In my screenshot is Post-gain set to 0 because I didn't have the CF01 connected when taking the screenshot - Wavelet changes actual settings automatically according to the connected device. It remembers settings for every bluetooth devices separately. Usually, I have it at level ca. -1.5db with the CF01.
 
Last edited:
     Share This Post       
post-15885603
Post #115 of 158

shimigg

Head-Fier
Joined
Mar 28, 2014
Messages
64
Reaction score
13
Joined
Mar 28, 2014
Posts
64
Likes
13
It is of course not a standard application. You need to install Wavelet on your phone. No need to have a custom ROM (neither root). I have Samsung Galaxy S10. Just set Post-gain to lower value. In my screenshot is Post-gain set to 0 because I didn't have the CF01 connected when taking the screenshot - Wavelet changes actual settings automatically according to the connected device. It remembers settings for every bluetooth devices separately. Usually, I have it at level ca. -1.5db with the CF01.

What's the reason for those big volume steps , was so thrilled to get the CF01 , this issue killed it for me !
 
     Share This Post       
post-15885859
Post #116 of 158

_daRK

Head-Fier
Joined
Oct 4, 2017
Messages
81
Reaction score
23
Location
SVK
Joined
Oct 4, 2017
Location
SVK
Posts
81
Likes
23
What's the reason for those big volume steps , was so thrilled to get the CF01 , this issue killed it for me !
If you use USB Audio Player Pro (or similar player) you can still turn off bitperfect mode and use its software volume. It works nicely, the only downside is the missing bitperfect playing, but most listeners cannot hear the difference. I personally can, at least with cables.
I think CF01 is great audio equipment and I hope it will last a long time.
 
Last edited:
     Share This Post       
post-15885865
Post #117 of 158

shimigg

Head-Fier
Joined
Mar 28, 2014
Messages
64
Reaction score
13
Joined
Mar 28, 2014
Posts
64
Likes
13
If you use USB Audio Player Pro (or similar player) you can still turn off bitperfect mode and use its software volume. It works nicely, the only downside is the missing bitperfect playing, but most listeners cannot hear the difference (I personally can).
Agreed , but the whole reason I bought this is for using high end IEMs with phone and streaming services , if I wanted to tinker with settings , I would use a DAP.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: newtophones07
post-15889594
Post #118 of 158

PopZeus

Headphoneus Supremus
Joined
Jul 30, 2015
Messages
1,551
Reaction score
930
Joined
Jul 30, 2015
Posts
1,551
Likes
930
Is this going to be available domestically in the US? Just curious. Thanks!
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 4, Guests: 10)

Top