FiiO BTR3-The World' First Bluetooth Headphone Amplifier, SBC/AAC/aptX/aptX LL/aptX HD/LDAC/HWA (LHDC)
post-14467657
Post #316 of 1,720

freebil

New Head-Fier
Joined
Jun 28, 2018
Messages
9
Reaction score
0
Location
Prague
Joined
Jun 28, 2018
Location
Prague
Posts
9
Likes
0
If you have an android box connected to your TV you can use that to send the audio to your BTR3, works well.
Thanks for the answer. My TV is android and it has 3.5 jack audio output. In which btr3's input I have to connect the TV?
 
     Share This Post       
post-14467762
Post #317 of 1,720

Sonic-Debris

100+ Head-Fier
Joined
Nov 5, 2017
Messages
112
Reaction score
37
Location
Australia
Joined
Nov 5, 2017
Location
Australia
Posts
112
Likes
37
Thanks for the answer. My TV is android and it has 3.5 jack audio output. In which btr3's input I have to connect the TV?
hmmm, so what exactly are you wanting to do? if you just want your TV to play music to your BTR3 so you can use headphones or whatever, just go into your android TV's settings turn on bluetooth and connect to the BTR3.
 
     Share This Post       
post-14467850
Post #318 of 1,720

freebil

New Head-Fier
Joined
Jun 28, 2018
Messages
9
Reaction score
0
Location
Prague
Joined
Jun 28, 2018
Location
Prague
Posts
9
Likes
0
hmmm, so what exactly are you wanting to do? if you just want your TV to play music to your BTR3 so you can use headphones or whatever, just go into your android TV's settings turn on bluetooth and connect to the BTR3.
My tv does not support a2dp over bluetooth. So I cant use my bluetooth headphones directly.
 
     Share This Post       
post-14467859
Post #319 of 1,720

Sonic-Debris

100+ Head-Fier
Joined
Nov 5, 2017
Messages
112
Reaction score
37
Location
Australia
Joined
Nov 5, 2017
Location
Australia
Posts
112
Likes
37
My tv does not support a2dp over bluetooth. So I cant use my bluetooth headphones directly.
Ahh then you won't be able to do it then. Just get yourself a little android TV box, they are usually far better than the android built into your TV, and very cheap.
 
     Share This Post       
post-14468121
Post #320 of 1,720

iaTa

New Head-Fier
Joined
Nov 14, 2008
Messages
30
Reaction score
20
Joined
Nov 14, 2008
Posts
30
Likes
20
For people that have a unit already what is the microphone quality like?
 
     Share This Post       
post-14468126
Post #321 of 1,720

hotdog108

100+ Head-Fier
Joined
Dec 8, 2016
Messages
352
Reaction score
130
Location
NY
Joined
Dec 8, 2016
Location
NY
Posts
352
Likes
130
For people that have a unit already what is the microphone quality like?
I took a few calls with it, seems fine, no real difference between it and my BTR1 from the other side. People can hear me perfectly clearly, I wear it right above the third button down from the collar on my dress shirt, so mid-sternum.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: iaTa
post-14468657
Post #322 of 1,720
Joined
Jan 30, 2011
Messages
13,295
Reaction score
24,194
Joined
Jan 30, 2011
Posts
13,295
Likes
24,194
For people that have a unit already what is the microphone quality like?
Very clean and clear. Had no issues taking business calls with it
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: FSTOP and iaTa
post-14470525
Post #323 of 1,720

frifox

Head-Fier
Joined
Oct 8, 2015
Messages
72
Reaction score
25
Joined
Oct 8, 2015
Posts
72
Likes
25
Wow. Got mine few days ago and been putting it through tests, and so far BTR3 is checking all the right boxes.

Pitch black noise floor
Mac volume & mute controls actually work
Onboard volume control, to avoid ear-shattering accidents
No drivers necessary
AptX and LDAC
Tiny

Now, the only issue I have with BTR3 is when using it as a USB DAC. When my macbook goes to sleep / screensaver BTR3 auto shuts off. Waking up the PC does not wake up BTR3. I have to manually turn power on, hear the annoying "startup" sound, and tripple-tap to switch back to the USB mode, every single time. Quite annoying tbh.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: iaTa
post-14470886
Post #324 of 1,720

Ggroch

500+ Head-Fier
Joined
Apr 2, 2014
Messages
758
Reaction score
592
Joined
Apr 2, 2014
Posts
758
Likes
592
My BTR3 from AliExpress/Fiio Store just arrived this afternoon. I also got an ES100 during Amazon's Dotd last week...so will be comparing them over the next couple of weeks. I am initially quite pleased with both.

The BTR3 is more nicely made...glass and metal rather than mostly plastic...but I have no reason to think the ES100 is not plenty sturdy.

It is too early for me to make sound comparisons. But there are a couple of advantages I see already in the ES100.

1st. The ES100 app allows for a lot more customization at this point. I can choose the codec as well as EQ/Ambiance curves and save them. I see that the Fiio Music app on my Android phone should allow me to do this at some point..but I have downloaded the current release version (1.0?) from the Google store, and it does not yet have that option. So far as I can tell there are not yet either adjustments for or feedback on the BTR3...so I cannot view its firmware etc.

In addition, my Android Phone (Moto G5s Plus on Android 7.1.1) does not provide me with any Bluetooth Codec selection options...even in developer mode. Perhaps I just have missed that...but it is not listed in the Developer Options page or in the Fiio App. Any ideas how to do it?

On the plus side...the Fiio Music App seems to enable LHDC in my Moto Phone. The LED pulses Green when playing from FMapp....and the phones Bluetooth Volume control has no effect within the app...so perhaps there is software coding going on. I did not know that was possible...is it a bug or a feature?

The BTR gets plenty loud for me and controls the phones I have tried quite well.
 
     Share This Post       
post-14471033
Post #325 of 1,720

rkw

Headphoneus Supremus
Joined
Oct 7, 2001
Messages
1,856
Reaction score
1,667
Location
San Francisco
Joined
Oct 7, 2001
Location
San Francisco
Posts
1,856
Likes
1,667
my Android Phone (Moto G5s Plus on Android 7.1.1) does not provide me with any Bluetooth Codec selection options...even in developer mode. Perhaps I just have missed that...but it is not listed in the Developer Options page or in the Fiio App. Any ideas how to do it?
You won't be able to, without Android 8 (Oreo). There are reports on the web that Motorola is just starting to roll out Android 8 to the G5S. You'll have more Bluetooth options after your phone is updated.
 
     Share This Post       
post-14471174
Post #326 of 1,720

beneficius

New Head-Fier
Joined
Sep 7, 2018
Messages
4
Reaction score
0
Location
Brazil
Joined
Sep 7, 2018
Location
Brazil
Posts
4
Likes
0
Hi folks,

Anyone knows if is it possible to connect the Fiio BTR3 to Chord Mojo?

My idea is to use BTR3 as a Chord Poly, sending music from streaming services directly to Mojo. In that way, I'd need to connect Fiio and Mojo using the 3.5mm.

Thanks in advance.

Kind regards,
B
 
     Share This Post       
post-14471181
Post #328 of 1,720

hotdog108

100+ Head-Fier
Joined
Dec 8, 2016
Messages
352
Reaction score
130
Location
NY
Joined
Dec 8, 2016
Location
NY
Posts
352
Likes
130
Just tried this with my BTR3 connected to my Fiio E12DIY using a 3.5mm interconnect, can confirm, it works.
 
     Share This Post       
post-14471203
Post #330 of 1,720

jeffri

500+ Head-Fier
Joined
May 8, 2016
Messages
533
Reaction score
211
Location
Indonesia
Joined
May 8, 2016
Location
Indonesia
Posts
533
Likes
211
Website
jeffri.me
Pretty sure Mojo doesn't have an analog input, so no, it won't work.
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 3)

Top