SONY NW-WM1Z / WM1A
post-15118855
Post #29,162 of 43,132

nc8000

Headphoneus Supremus
Joined
Apr 30, 2007
Messages
9,104
Reaction score
3,495
Location
Kalundborg, Denmark
Joined
Apr 30, 2007
Location
Kalundborg, Denmark
Posts
9,104
Likes
3,495
Age
57
     Share This Post       
  • Like
Reactions: phonomat
post-15119442
Post #29,165 of 43,132

DONTGIVEUP

100+ Head-Fier
Joined
Jul 18, 2014
Messages
292
Reaction score
191
Joined
Jul 18, 2014
Posts
292
Likes
191
I usually use iPhone loaded with 256kbps aac & 320 kbps MP3 and it sounds nice and boomy via Bluetooth.

There is no way to find out if Q5 supports Flac but I’m for sure it reconverts it’s to low quality. The perks of high res audio!


I use the 1A/1Z in my 2014 A7. This was the last year that they didn't support FLAC media, so to me it's a big improvement. However in my Q7 and TT RS I use a SD Card and FLAC which does sound better but will never be as good what you can get from the headphone jack of the 1A/1Z.
 
     Share This Post       
post-15119483
Post #29,166 of 43,132

Lookout57

1000+ Head-Fier
Joined
Jun 22, 2015
Messages
1,223
Reaction score
1,425
Joined
Jun 22, 2015
Posts
1,223
Likes
1,425
It was around the 2015 model year the Audi updated the MMI and added support for FLAC. The best way to tell is if your MMI has LTE then you have FLAC support.

If you look in the manual in the MMI section under media you will see FLAC as a supported media type and 24/48 resolution. I have successfully feed it 24/192 and played it back but I don't know if it downsampled it to 24/48 or not. To save space I down sample anything greater than 24/96.

When listening to hi-res or even redbook FLAC tracks using my 1A or 1Z via bluetooth is a huge improvement over 320 Kbps MP3's on my A7 with Blose that doesn't have FLAC support.
 
     Share This Post       
post-15121516
Post #29,167 of 43,132

gerelmx1986

Headphoneus Supremus
Joined
Aug 25, 2014
Messages
10,077
Reaction score
2,703
Location
Germany
Joined
Aug 25, 2014
Location
Germany
Posts
10,077
Likes
2,703
I think I am beginning to note slight battery degradation. As it last slight less
 
     Share This Post       
post-15121567
Post #29,168 of 43,132

Whitigir

Headphoneus Supremus
Joined
Oct 14, 2013
Messages
19,875
Reaction score
15,422
Joined
Oct 14, 2013
Posts
19,875
Likes
15,422
I think I am beginning to note slight battery degradation. As it last slight less
Could meant That your battery has had 7k of hours running from it ...so it slightly degraded
 
     Share This Post       
post-15121594
Post #29,169 of 43,132

gazzington

Headphoneus Supremus
Joined
Mar 18, 2016
Messages
3,658
Reaction score
1,587
Location
Wales
Joined
Mar 18, 2016
Location
Wales
Posts
3,658
Likes
1,587
I have a wm1a and that portable oriolus tube amp. Do I connect out of the 4.4 on the wm1a or through the charging socket at the bottom of the wm1a?
 
     Share This Post       
post-15121601
Post #29,170 of 43,132

jaker782

500+ Head-Fier
Joined
Jan 23, 2010
Messages
611
Reaction score
182
Location
Maryland
Joined
Jan 23, 2010
Location
Maryland
Posts
611
Likes
182
I have a wm1a and that portable oriolus tube amp. Do I connect out of the 4.4 on the wm1a or through the charging socket at the bottom of the wm1a?
You use the supplied 4.4mm cable and connect one end to the DAP and one end to the 4.4mm input of the amp. If you have the newer version with grounding cable, you connect both the 3.5mm and 4.4mm connectors to the DAP (3.5mm first), which is supposed to act as a ground for the 4.4mm out and reduce noise. I actually had the Oriolus paired with my ZX300, but sadly, decided to return it because I was experiencing noticeable low level hissing with the amp that I simply couldn't live with. I had the version with grounding cable too! I am curious to hear your impressions, as I wonder if I received a bad unit.
 
     Share This Post       
post-15121608
Post #29,171 of 43,132

fiascogarcia

Headphoneus Supremus
Joined
Oct 11, 2012
Messages
3,853
Reaction score
1,656
Location
Living the Rocky Mountain Way
Joined
Oct 11, 2012
Location
Living the Rocky Mountain Way
Posts
3,853
Likes
1,656
I have a wm1a and that portable oriolus tube amp. Do I connect out of the 4.4 on the wm1a or through the charging socket at the bottom of the wm1a?
Charging jack is a digital out only. You can use it plugged into a dac/amp, but otherwise 4.4mm if amp has balanced inputs, or 3.5 if not.
 
     Share This Post       
post-15121827
Post #29,172 of 43,132

proedros

Headphoneus Supremus
Joined
Aug 24, 2010
Messages
7,223
Reaction score
4,703
Location
Athens , Greece
Joined
Aug 24, 2010
Location
Athens , Greece
Posts
7,223
Likes
4,703
i need a reminder about the pics thing

i have to rename the pic inside the folder as the title of the folder , in order for it to appear on my wm1a screen ?

also , the pics from amazon are baseline by default so i am fine picking those up ?
 
     Share This Post       
post-15121841
Post #29,173 of 43,132

nc8000

Headphoneus Supremus
Joined
Apr 30, 2007
Messages
9,104
Reaction score
3,495
Location
Kalundborg, Denmark
Joined
Apr 30, 2007
Location
Kalundborg, Denmark
Posts
9,104
Likes
3,495
Age
57
i need a reminder about the pics thing

i have to rename the pic inside the folder as the title of the folder , in order for it to appear on my wm1a screen ?

also , the pics from amazon are baseline by default so i am fine picking those up ?
Yes the jpg has to be named the same as the name of the folder it resides in.

I have no idea if Amazon pictures are always baseline but mostly that seems to be the case
 
     Share This Post       
post-15121855
Post #29,174 of 43,132

jaker782

500+ Head-Fier
Joined
Jan 23, 2010
Messages
611
Reaction score
182
Location
Maryland
Joined
Jan 23, 2010
Location
Maryland
Posts
611
Likes
182
i need a reminder about the pics thing

i have to rename the pic inside the folder as the title of the folder , in order for it to appear on my wm1a screen ?

also , the pics from amazon are baseline by default so i am fine picking those up ?

Yes, if you are not embedding the artwork in the file tag, you can place the .jpg inside the folder and have it show up on the DAP if it is named the same name as the host folder. This is especially useful for .wav files, which does not work on the Sony with embedded artwork.

And for baseline artwork files, I grab them from the following database, which has worked 100% of the time for me:

https://bendodson.com/projects/itunes-artwork-finder/
 
     Share This Post       
post-15121928
Post #29,175 of 43,132

wazzupi

Headphoneus Supremus
Joined
Sep 27, 2006
Messages
1,918
Reaction score
359
Location
Miami, FL
Joined
Sep 27, 2006
Location
Miami, FL
Posts
1,918
Likes
359
Anyone know if the wm1z has more power vs wm1a ? Whats the best dap for dac use and has a 4.4mm jack
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 20, Guests: 26)

Top