RME ADI-2 Pro - DAC, Headamp, an a lot of more stunning features
Mar 1, 2020 at 6:39 AM Post #361 of 482

gimmeheadroom

Headphoneus Supremus
Joined
Feb 8, 2018
Posts
5,355
Likes
3,298
Location
Czech Republic
It has RCA and XLR outputs. Saying XLR is unbalanced is just weird.
 
Mar 4, 2020 at 8:17 AM Post #362 of 482

alexdemaet

1000+ Head-Fier
Joined
Feb 20, 2006
Posts
1,101
Likes
51
Location
Belgium
It has RCA and XLR outputs. Saying XLR is unbalanced is just weird.
1583327922189.png
 
Mar 4, 2020 at 9:32 AM Post #363 of 482

gimmeheadroom

Headphoneus Supremus
Joined
Feb 8, 2018
Posts
5,355
Likes
3,298
Location
Czech Republic
I still have no idea what that means.
 
Mar 4, 2020 at 10:42 AM Post #365 of 482

gimmeheadroom

Headphoneus Supremus
Joined
Feb 8, 2018
Posts
5,355
Likes
3,298
Location
Czech Republic
You need to use the included wall A/C adapter. It does not require USB power and as far as I know cannot run on it.
 
Mar 9, 2020 at 4:42 AM Post #366 of 482

PaganDL

Headphoneus Supremus
Joined
Feb 1, 2016
Posts
2,453
Likes
753


@alexdemaet76, @gimmeheadroom

In the pro audio world, XLR is only considered balanced if it is digital or specifically stated as balanced from a signal standpoint otherwise it is usually referred to as analogue, hence why it is listed so in the specs.
There are a few sonic & practical reasons why this is so, usually but not limited to reducing SNR, TND, etc & increasing audio signal strength over distance.
But otherwise, from a techincal standpoint, it is balanced physically via the wiring & plug termination.
The are also more technical reasons why there are differences which I suggest you both look into but as this is pro audio gear first, so it doesn't necessarily fit the hifi/audiophile definition.

Hope this makes sense.

Hope you both have a great day !
 
Mar 19, 2020 at 10:00 AM Post #367 of 482

alexdemaet

1000+ Head-Fier
Joined
Feb 20, 2006
Posts
1,101
Likes
51
Location
Belgium
Apr 8, 2020 at 5:44 AM Post #368 of 482

alexdemaet

1000+ Head-Fier
Joined
Feb 20, 2006
Posts
1,101
Likes
51
Location
Belgium
Searching for update(s) on firmware for the Adi 2 pro (without remote control).
Seems there is no page anymore for the Adi 2 pro without remote?
So can I install the firmware of the newer Adi 2 pro (with remote) on the older Adi 2 pro?
 
Apr 14, 2020 at 9:21 AM Post #370 of 482

alexdemaet

1000+ Head-Fier
Joined
Feb 20, 2006
Posts
1,101
Likes
51
Location
Belgium
Got a Grado PS1000e terminated to balanced (Moon Audio) since this weekend.
Sounds really great! Really brings you so close to the music.
This is a lovely song (Marvin Gaye - I heard it to the Grapevine). Really nice bass!
 
Apr 30, 2020 at 7:36 AM Post #371 of 482

mrtim6

500+ Head-Fier
Joined
May 24, 2011
Posts
557
Likes
242
Location
Cairns Australia
I’m using the RME ADI-2 PRO 2 FS with my Sony Walkman docked with the Sony BCR-NWH10 Cradle - USB in to RME. Sound really good with my Beyerdynamic T1 MK2 in balanced (using XLR to 6.3 twin balanced adapter) on high power. Plenty of headroom re-powering the T1s. I’m also using Focal Utopia balanced as well on low power. Excellent portable Bedside solution. I fully intend to use it with computer desktop once I move from temporary digs. This system punches well past its asking price and is only bettered by my (in storage) GSX-MK2 & Mirus Pro dac combo which is the best system I’ve yet heard - might even rival the Chord Dave.
 
May 6, 2020 at 2:03 AM Post #372 of 482

hypersonic

100+ Head-Fier
Joined
Aug 13, 2014
Posts
115
Likes
24
Anyone knows if the ADI-2 Pro FS R can work as a DSP?
i.e. USB in >>> DSP >>> optical out to another DAC
Reading the manual it seems possible but can't be sure. Would all the digital features (EQ, filters, analyser etc.) still function this way?
 

Users who are viewing this thread

Top