xDuoo XD05 Plus: an interesting update
post-15375746
Post #31 of 68

Wiljen

Headphoneus Supremus
Joined
Sep 16, 2015
Messages
3,517
Reaction score
3,037
Location
TN
Joined
Sep 16, 2015
Location
TN
Posts
3,517
Likes
3,037
Website
audiofool.reviews
I don't see the point in changing the pin lay out of the standard usb-c socket so people have to buy an extra OTG adapter to make it work with aftermarket cables.
My understanding is that the standard USB-C allows for bi-directional power sharing which was part of what OTG did for 2.0, but still does not incorporate the features of OTG that allow for switching between host and device modes and thus still requires the use of an OTG cable for those instances. It may be more a matter of it could have been wired without OTG in the case of the XD-05 as I am not sure in what circumstance it would be serving data back to another device, but maybe there is a use-case for it that made Xduoo consider it instead of just using a device only connect.
 
     Share This Post       
post-15377452
Post #32 of 68

Harold999

Head-Fier
Joined
Mar 14, 2018
Messages
55
Reaction score
10
Location
Rotterdam
Joined
Mar 14, 2018
Location
Rotterdam
Posts
55
Likes
10
I have ordered the Xduoo Bluetooth device, curious what this will do for the samplerate.
Received the bluetooth dongle today. Plug & play, really nice. Can't hear any difference with wired streaming, awesome.
And the Samsung A50 phone now finally sends 44khz instead of 192khz to the Xduoo.
No wire hanging on your phone is really nice.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: AlexCBSN
post-15377524
Post #33 of 68

Harold999

Head-Fier
Joined
Mar 14, 2018
Messages
55
Reaction score
10
Location
Rotterdam
Joined
Mar 14, 2018
Location
Rotterdam
Posts
55
Likes
10
Received the bluetooth dongle today. Plug & play, really nice. Can't hear any difference with wired streaming, awesome.
And the Samsung A50 phone now finally sends 44khz instead of 192khz to the Xduoo.
No wire hanging on your phone is really nice.
I just noticed when i activate the best bluetooth setting (Ldac) the Samsung A50 upscales to 96khz.
They can't leave the signal alone can't they. :)
For Spotify you don't need Ldac anyway so i leave that off.
 
Last edited:
     Share This Post       
post-15378031
Post #34 of 68

Harold999

Head-Fier
Joined
Mar 14, 2018
Messages
55
Reaction score
10
Location
Rotterdam
Joined
Mar 14, 2018
Location
Rotterdam
Posts
55
Likes
10
I just noticed when i activate the best bluetooth setting (Ldac) the Samsung A50 upscales to 96khz.
They can't leave the signal alone can't they. :)
For Spotify you don't need Ldac anyway so i leave that off.
For those who are interested: in the Samsung/Android developers menu you can select the codec/frequency/samplerate etcetera.
I have set it on Ldac/48khz/24bits which seems to be the original way Spotify streams.
 
     Share This Post       
post-15380714
Post #35 of 68

Harold999

Head-Fier
Joined
Mar 14, 2018
Messages
55
Reaction score
10
Location
Rotterdam
Joined
Mar 14, 2018
Location
Rotterdam
Posts
55
Likes
10
How do i get this thing play well in Windows 7? Got a driver from Shenzen audio website and now the Xduoo plays, but with pauzes. Two seconds sound, stop, two seconds sound, stop, etcetera.

Before i installed drivers, Windows recognised the Xduoo well (Windows showed Xduoo xd-05 plus in the device manager). After installing drivers Windows changed the name into "XMOS XS1-U8 DJ".

So something went wrong here...
 
     Share This Post       
post-15380739
Post #36 of 68

Harold999

Head-Fier
Joined
Mar 14, 2018
Messages
55
Reaction score
10
Location
Rotterdam
Joined
Mar 14, 2018
Location
Rotterdam
Posts
55
Likes
10
How do i get this thing play well in Windows 7? Got a driver from Shenzen audio website and now the Xduoo plays, but with pauzes. Two seconds sound, stop, two seconds sound, stop, etcetera.

Before i installed drivers, Windows recognised the Xduoo well (Windows showed Xduoo xd-05 plus in the device manager). After installing drivers Windows changed the name into "XMOS XS1-U8 DJ".

So something went wrong here...
Took it out of the usb port 3.0 and put if in a 2.0 and the pauses are gone now, playing well.
Next issue: i'm playing a Tidal Master song now from the Windows 7 desktop which is supposed to be 96khz but the Xduoo shows 44.1 khz in the display so no hi-res.
What could be the problem here?
 
Last edited:
     Share This Post       
post-15381170
Post #37 of 68

Harold999

Head-Fier
Joined
Mar 14, 2018
Messages
55
Reaction score
10
Location
Rotterdam
Joined
Mar 14, 2018
Location
Rotterdam
Posts
55
Likes
10
Took it out of the usb port 3.0 and put if in a 2.0 and the pauses are gone now, playing well.
Next issue: i'm playing a Tidal Master song now from the Windows 7 desktop which is supposed to be 96khz but the Xduoo shows 44.1 khz in the display so no hi-res.
What could be the problem here?
Solved, a setting in the Tidal Windows desktop app, "disable MSQ sotware rendering".
 
     Share This Post       
post-15385281
Post #38 of 68

redrol

1000+ Head-Fier
Joined
Feb 3, 2019
Messages
1,103
Reaction score
1,079
Location
New Mexico
Joined
Feb 3, 2019
Location
New Mexico
Posts
1,103
Likes
1,079
Website
www.youtube.com
Anyone who tried a different opamp and did it really matter or is it snakeoil?
In double blind tests people can't hear any difference between a 100 and a 1000 dollar amp let alone different opamps, hahaha.
Yes Ive swapped op amps, went from the TI stock to a Muse 02. The difference is not subtle to me. VERY easy to hear with good gear. Highly recommended imo.
 
     Share This Post       
post-15385824
Post #39 of 68

Harold999

Head-Fier
Joined
Mar 14, 2018
Messages
55
Reaction score
10
Location
Rotterdam
Joined
Mar 14, 2018
Location
Rotterdam
Posts
55
Likes
10
Yes Ive swapped op amps, went from the TI stock to a Muse 02. The difference is not subtle to me. VERY easy to hear with good gear. Highly recommended imo.
Is that Muse 02 a dual or two single amps?
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: AlexCBSN
post-15386011
Post #41 of 68

Wiljen

Headphoneus Supremus
Joined
Sep 16, 2015
Messages
3,517
Reaction score
3,037
Location
TN
Joined
Sep 16, 2015
Location
TN
Posts
3,517
Likes
3,037
Website
audiofool.reviews
Memory serves the only Single op-amp in the Muses line-up is the 03.
 
     Share This Post       
post-15386013
Post #42 of 68

redrol

1000+ Head-Fier
Joined
Feb 3, 2019
Messages
1,103
Reaction score
1,079
Location
New Mexico
Joined
Feb 3, 2019
Location
New Mexico
Posts
1,103
Likes
1,079
Website
www.youtube.com
So ive been swapping between the stock TI and the Muse 02 and I greatly enjoy the 02 more. Strictly speaking I think the TI is probably more accurate, it has more thick lows and highs. Still, the Muse 02 sounds more 'musical' to me. Bass is slightly reduced but I swear more textured and extended. Maybe its just less of it which makes it seem better. The highs though, the Muse 02 seems better. Better sound stage specifially. It's possible there is less overall energy but it sounds better to my treble sensitive ears.

I think what gets me most is the differences are not subtle to my ears.
 
Last edited:
     Share This Post       
post-15391217
Post #45 of 68

redrol

1000+ Head-Fier
Joined
Feb 3, 2019
Messages
1,103
Reaction score
1,079
Location
New Mexico
Joined
Feb 3, 2019
Location
New Mexico
Posts
1,103
Likes
1,079
Website
www.youtube.com
In my opinion the Muse 02 is more neutral than the Stock TI opamp. Having said that its the kind of thing that is very personal. You should try at least a few.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: AlexCBSN

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 1)

Top