recommend me an amp, low budget
post-1492431
Thread Starter
Post #1 of 6

haastyle

Head-Fier
Joined
Dec 17, 2004
Messages
73
Reaction score
10
Joined
Dec 17, 2004
Posts
73
Likes
10
Hi!

I am going to buy a chaintech av710 sound card, I have an audio technica ath 900 pair of headphones, i was just wondering do i really need an amp? they are 40 ohms, but i heard the chaintech really don't have any headphone amplification, so could someone recommend me a cheap amp, well under $100 bucks if possible.

Thanks a lot!
 
     Share This Post       
post-1492437
Post #2 of 6

kramer5150

Headphoneus Supremus
Joined
Sep 20, 2004
Messages
14,427
Reaction score
188
Joined
Sep 20, 2004
Posts
14,427
Likes
188
govibe if youre after an open / airy presentation.
PA2 if you want midrange projection and bass slam.

do a search for PA2... you should find the comparison I posted.

I have yet to hear a low impedence can that didnt benefeit from amplification.. some quite dramatically (e2c).

Garrett
 
     Share This Post       
post-1492767
Post #3 of 6

Taurui

500+ Head-Fier
Joined
Sep 17, 2003
Messages
821
Reaction score
16
Joined
Sep 17, 2003
Posts
821
Likes
16
The A900 is known for not needing and not benefitting much from an amp (especially lower priced ones). I wouldn't buy one for the A900 if I were you.

-Taurui
 
     Share This Post       
post-1492770
Post #4 of 6

greenhorn

Headphoneus Supremus
Joined
Jul 21, 2002
Messages
3,596
Reaction score
15
Joined
Jul 21, 2002
Posts
3,596
Likes
15
I would look for a used Porta Corda if I were you. A bit more than $100, but tremendous bang for the buck.
 
     Share This Post       
post-1492779
Post #5 of 6

seeberg

Headphoneus Supremus
Joined
Oct 8, 2002
Messages
2,619
Reaction score
10
Joined
Oct 8, 2002
Posts
2,619
Likes
10
...Or check out www.z-audio.com, Zemo's website. The Epsilon and Mu are quite great amps in their price range, and I've got an Epsilon coming on the way (wish it were here already, you hear that, USPS?). For some reason, I can't get a line out from my AV710, but the optical output works. This might be a problem when I get that amp, because I need to make use of that analog output with those Wolfson DAC's I've heard so much about! (PM for help?)
,
Abe
 
     Share This Post       
post-1499296
Post #6 of 6

haastyle

Head-Fier
Joined
Dec 17, 2004
Messages
73
Reaction score
10
Joined
Dec 17, 2004
Posts
73
Likes
10
thanks guys !
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top