FiiO X1 II (2nd Gen) w/ Bluetooth!
post-13164596
Post #1,878 of 3,121

maor26

New Head-Fier
Joined
Jun 5, 2016
Messages
17
Reaction score
12
Joined
Jun 5, 2016
Posts
17
Likes
12
Hi @FiiO.
Just got my X1ii today.
got it to give it as a gift to a good friend of mine(I already have an X2ii and i love it :)
I must say, the device looks and feels great in the hand!
I updated it to the latest firmaware(1.5.3) and put a new 128GB sandisk micro sd.
The x1ii media library update was very slow,it got stuck for a while on 1015, I left it for like an hour and a half,
and when i came back it was stuck on 1280(out of about 2000).
same thing with my samsung evo+ 128gb card.
like other people commented before, the problems i encountered were:the ui is still laggy, a small delay while switching songs.
I must say that the device seems really great except for the unsolved bugs we mentioned, and like i see
here in the thread you guys are doing anything you can to ensure those bugs are fixed so that all of us users can enjoy your great device!
Waiting for your next update :)
If i'll run into more bugs while using the device in the next few days, i'll report them here.

Again, Thank you for your great work and products
 
 
     Share This Post       
post-13164607
Post #1,879 of 3,121

bachankas

100+ Head-Fier
Joined
Jan 30, 2013
Messages
335
Reaction score
96
Joined
Jan 30, 2013
Posts
335
Likes
96
I game up, sold my X1. Going back to iPod Video - so much more comfortable in every day usage.
 
     Share This Post       
post-13164649
Post #1,880 of 3,121

The Frenchman

New Head-Fier
Joined
Sep 22, 2015
Messages
29
Reaction score
10
Joined
Sep 22, 2015
Posts
29
Likes
10
Hi  FIIO and guys
 
 
A little bug :
When you want to play song by ARTIST, you choose your ALBUM and after your SONG ; on the screen when music play, you have only the name of the song and it's correct (if you choose in system setting file name display with TITLE)

With the same choice in system setting, when you want to play song by browse files, you choose your ARTIST, ALBUM and after your song ; on then screen when music play you have the number of the TRACK and the ARTIST and the name of the SONG ...
 
So it is not the title but the file name of the file (bug) and by artist it's only the title and it's correct.
 
In the system setting, File name display with TITLE in not efficient  when you browse files...
 
Can you fix it ?
 
Thanks for your support and the good job for FW 1.53
 
     Share This Post       
post-13166165
Post #1,881 of 3,121

FiiO

Sponsor: FiiO
Joined
Jul 30, 2008
Messages
6,917
Reaction score
3,277
Location
Guangzhou,China
Joined
Jul 30, 2008
Location
Guangzhou,China
Posts
6,917
Likes
3,277
Age
13
Website
www.fiio.com
  Hi  FIIO and guys
 
 
A little bug :
When you want to play song by ARTIST, you choose your ALBUM and after your SONG ; on the screen when music play, you have only the name of the song and it's correct (if you choose in system setting file name display with TITLE)

With the same choice in system setting, when you want to play song by browse files, you choose your ARTIST, ALBUM and after your song ; on then screen when music play you have the number of the TRACK and the ARTIST and the name of the SONG ...
 
So it is not the title but the file name of the file (bug) and by artist it's only the title and it's correct.
 
In the system setting, File name display with TITLE in not efficient  when you browse files...
 
Can you fix it ?
 
Thanks for your support and the good job for FW 1.53
 
Dear The Frenchman,
 
If you mean the display under browse file is always showing file name, it is designed to act like that and won't be fixed. 
 
In FW1.5.3, We 
Added feature of displaying the title of the track under Category after updated media lib (while still display the file name under Browse files): http://fiio.net/en/story/519  
 
Best regards
 
FiiO Stay updated on FiiO at their sponsor profile on Head-Fi.
 
https://www.facebook.com/FiiOAUDIO https://twitter.com/FiiO_official https://www.instagram.com/fiioofficial/ https://www.fiio.com
     Share This Post       
post-13166169
Post #1,882 of 3,121

FiiO

Sponsor: FiiO
Joined
Jul 30, 2008
Messages
6,917
Reaction score
3,277
Location
Guangzhou,China
Joined
Jul 30, 2008
Location
Guangzhou,China
Posts
6,917
Likes
3,277
Age
13
Website
www.fiio.com
  Hi @FiiO.
Just got my X1ii today.
got it to give it as a gift to a good friend of mine(I already have an X2ii and i love it :)
I must say, the device looks and feels great in the hand!
I updated it to the latest firmaware(1.5.3) and put a new 128GB sandisk micro sd.
The x1ii media library update was very slow,it got stuck for a while on 1015, I left it for like an hour and a half,
and when i came back it was stuck on 1280(out of about 2000).
same thing with my samsung evo+ 128gb card.
like other people commented before, the problems i encountered were:the ui is still laggy, a small delay while switching songs.
I must say that the device seems really great except for the unsolved bugs we mentioned, and like i see
here in the thread you guys are doing anything you can to ensure those bugs are fixed so that all of us users can enjoy your great device!
Waiting for your next update :)
If i'll run into more bugs while using the device in the next few days, i'll report them here.

Again, Thank you for your great work and products
 
 
Dear maor26,
 
Thank you for the kind feedback to us. We are trying to improve the speed in updating media library. Sorry if bringing incovenience to you.
If you find any other bugs or have more good advices, please feel free to contact us.
 
Best regards 
 
FiiO Stay updated on FiiO at their sponsor profile on Head-Fi.
 
https://www.facebook.com/FiiOAUDIO https://twitter.com/FiiO_official https://www.instagram.com/fiioofficial/ https://www.fiio.com
     Share This Post       
post-13166466
Post #1,883 of 3,121

bruce1967

Headphoneus Supremus
Joined
Jun 6, 2014
Messages
1,984
Reaction score
256
Location
Canada
Joined
Jun 6, 2014
Location
Canada
Posts
1,984
Likes
256
I game up, sold my X1. Going back to iPod Video - so much more comfortable in every day usage.

I did too. I went back to my X3II and I'll wait for the X3III which hopefully doesn't have all the bugs the X1II does.
 
     Share This Post       
post-13166490
Post #1,884 of 3,121

bachankas

100+ Head-Fier
Joined
Jan 30, 2013
Messages
335
Reaction score
96
Joined
Jan 30, 2013
Posts
335
Likes
96
No I stick with Video and will try to get Xduoo X3 for some tests.
 
     Share This Post       
post-13166835
Post #1,885 of 3,121

maor26

New Head-Fier
Joined
Jun 5, 2016
Messages
17
Reaction score
12
Joined
Jun 5, 2016
Posts
17
Likes
12
   
Dear maor26,
 
Thank you for the kind feedback to us. We are trying to improve the speed in updating media library. Sorry if bringing incovenience to you.
If you find any other bugs or have more good advices, please feel free to contact us.
 
Best regards 
Hi @FiiO
I'm happy to do whatever i can to help :)

Btw, noticed a few more things/bugs(currently i'm using the latest firmware 1.5.3)

1.it takes quite some time for the player to resume from sleep mode, especially when on Bluetooth mode.
when I tried to resume from sleep in bluetooth mode, it took the player about 14 seconds to resume playing(mostly took time to enable bluetooth again and then go back to playing music).
Also wanted to note that i've tried the X1ii with my Jaybird X2's and they paired with the X1ii without any problem and that the in line controls worked great(not only bugs :) )

2.I left my X1ii running with music on and had to go for an hour or so, when i got back, i've noticed that the blue LED was still on(something that can drain the battery).
When i tried to wake to player, it wouldn't wake up and i had to restart the player in order to be able to use it again.
I don't think it matters, but that was with wired headphones and bluetooth disabled.

Hope this helps.

Have a great day,
Maor
 
     Share This Post       
post-13166928
Post #1,886 of 3,121

iancraig10

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 21, 2005
Messages
4,199
Reaction score
757
Joined
Jan 21, 2005
Posts
4,199
Likes
757
Do you want to entirely disable the functionality of the wheel? 

Yes, I'd like to know how.

Sorry the post seem to have got into a funny order and my reply is in a strange place. Not where I thought I left it!!
 
     Share This Post       
post-13167005
Post #1,887 of 3,121

George P

New Head-Fier
Joined
Jan 7, 2017
Messages
16
Reaction score
10
Joined
Jan 7, 2017
Posts
16
Likes
10
Yes, I'd like to know how.

Sorry the post seem to have got into a funny order and my reply is in a strange place. Not where I thought I left it!!
I don't think, that it's possible to entirely disable the wheel. You can just disable the press function, circular gestures will still be working, tho.
 
     Share This Post       
post-13167601
Post #1,888 of 3,121

The Frenchman

New Head-Fier
Joined
Sep 22, 2015
Messages
29
Reaction score
10
Joined
Sep 22, 2015
Posts
29
Likes
10
Hi,

In System setting :
Scroll wheel press fonction : OFF (for disable the press function)
Scroll whell prompt tone : OFF (for disable the click)
 
Regards
 
     Share This Post       
post-13168040
Post #1,889 of 3,121

iancraig10

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 21, 2005
Messages
4,199
Reaction score
757
Joined
Jan 21, 2005
Posts
4,199
Likes
757
Ok. Thank you.

That was what puzzled me. Someone said earlier that it was possible to disable the wheel and I couldn't see how.
 
     Share This Post       
post-13168108
Post #1,890 of 3,121

Bytor123

100+ Head-Fier
Joined
Apr 6, 2013
Messages
257
Reaction score
31
Joined
Apr 6, 2013
Posts
257
Likes
31
How is the Buetooth connection with this thing with the latest software?
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 2)

Top