1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.

    Dismiss Notice

FiiO releases the new firmware FW1.7.2 for X1 2nd gen

Discussion in 'FiiO' started by fiio, Oct 11, 2016.
Tags:
First
 
Back
1 2 3 4 5 6 7
9 10 11 12 13
Next
 
Last
  1. inox9
    Yep, that is true for me also, but I have only 126 songs and 32Gb card (of course formatted as FAT32). An older model X1 has the same CPU and much better performance, why?
    Also I've caught another bug - it takes about 4-5 seconds to open rather small 48KHz MP3 files.
    @FiiO please fix these performance issues and some annoying bugz and this player may become the next legend like its predecessor [​IMG] 
     
  2. Gianus
    Same think for me.X1 II go too slow and bluetooth turn on in 10 sec while smartphone turn on in 1 sec !! X1 first gen. is perfect !!
     
  3. Cal81
    I just bought an X1 G2 a few days ago. I've been a long time Creative Zen user because these units always blew the doors off anything that Apple made.  The X1 G2 is, sonically, a significant improvement on the Zen.  I upgraded the firmware and like others have seen serious issues with the scrolling wheel.  It's now jumpy and imprecise. Please fix this.  I'm sure that it's been brought up but will future firmware updates include bookmarks?  This feature would make the X1 an audio book player that would match the Zens.  Until that happens, I'll use the Zen for audiobooks and the X1 for music.
     
  4. FiiO
    Dear inox9,
    Thank you for the feedback . We will report to the engineers about that. Would you mind providing some of the MP3 files you mentioned to us? Thank you in advance!
    Best regards
     
    FiiO Stay updated on FiiO at their sponsor page on Head-Fi.
     
    https://www.facebook.com/FiiOAUDIO https://twitter.com/FiiO_official https://www.instagram.com/fiioofficial/ https://www.fiio.com http://fiio.udesk.cn/im_client/?web_plugin_id=24494&group_id=47899&language=en-us
  5. inox9
    This is the one I have problem with - https://drive.google.com/open?id=0B1tPApPcqPIyWnRxNnhMRHpFVjA
     
  6. Croptop
    Since updating my X1 II to the 1.5.6 firmware, I've noticed that scrolling with the scroll wheel is significantly twitchier and prone to runaway scrolling. I didn't notice this behaviour with the prior firmware build. Is anyone else experiencing this or is it just me?
     
  7. bruce1967

    Yes I noticed this too and if under settings you disable Scroll Wheel press function the scroll wheel should then work normally.
     
    Croptop likes this.
  8. Croptop
    Thanks for the confirmation and the tip. Changing that setting definitely helped.
     
  9. Gianus
    Same issue for me, this function is useless and permanently turned off.Hope in a short time serious updating!!
     
  10. bruce1967
    You're welcome! Yes it seems to be a pretty useless feature...I'm not sure what it's supposed to be for..
     
  11. eddy79
    Wondering if you can help. I have just brought the x1 gen2 a week ago. The problem is it starts up fine with welcome and fiio screens showing then I just get a black screen. Only fix has been to remove the sd card and reboot. This has happened now with 2 different brand new sd cards both formatted by the x1. Has been working ok some times and others try to access one of the music menu's and just get the black screen and have to remove and reboot all over again.

    Also updating library takes like a hour and a half for 44g. Not such a problem if I do at night but with the troubles mentioned above and having to remove the card I have to keep updating.
     
  12. FiiO
    Dear eddy79,
     
    Sorry to hear about that. What's the firmware version of your X1II? And what's the brand and capaticy of your cards? 
    You may do a factory restore and switch th update media library to manual to see whether it helps?
     
    Best regards
     
    FiiO Stay updated on FiiO at their sponsor page on Head-Fi.
     
    https://www.facebook.com/FiiOAUDIO https://twitter.com/FiiO_official https://www.instagram.com/fiioofficial/ https://www.fiio.com http://fiio.udesk.cn/im_client/?web_plugin_id=24494&group_id=47899&language=en-us
  13. eddy79

    Firmware is 1.5.6. Have already done a factory reset and still does it. Both cards are new. One is SanDisk 200g and other is Samsung 64g. Have used on both manual and auto update and does on both settings.

    Have found that I need to start without a card then insert. Can't be in the music menus or the above happened and once library updated if I go to now playing it happens. I have to choose a song to start. Once playing it seems fine. It appears to happen while trying to access the music.

    Thanks for your help
     
  14. FiiO
    Dear eddy79,
     
    One more questions, if you swtich file name display to title instead of file name, can this help? And did the issue happen in earier firmware?
     
    Sorry for bringing inconvenience to you.
     
    Best regards
     
    FiiO Stay updated on FiiO at their sponsor page on Head-Fi.
     
    https://www.facebook.com/FiiOAUDIO https://twitter.com/FiiO_official https://www.instagram.com/fiioofficial/ https://www.fiio.com http://fiio.udesk.cn/im_client/?web_plugin_id=24494&group_id=47899&language=en-us
  15. eddy79

    Have only had it for a week and this is the firmware it came with. Will try changing the title setting once I get home in a few hours.

    No inconvenience its great to have such responsive care from a manufacturer.
     
First
 
Back
1 2 3 4 5 6 7
9 10 11 12 13
Next
 
Last

Share This Page