TOPPING Pre90 & Ext90 launched
Dec 7, 2020 at 10:11 PM Thread Starter Post #1 of 12
Joined
Jun 4, 2013
Posts
171
Likes
373
Location
Shenzhen,China
TOPPING has released the Pre90 preamplifier & Ext90 input extender today, priced at US$599.99 and US$249.99 separately.
Let's take a first look!
PRE90-en-14.jpg


The abundant port interfaces.
PRE90-en-28.jpg


TOPPING gives detailed descriptions before purchasing.
PRE90-en-02.jpg

PRE90-en-03.jpg

PRE90-en-04.jpg
PRE90-en-05.jpg
PRE90-en-06.jpg

PRE90-en-07.jpg
PRE90-en-08.jpg
PRE90-en-09.jpg
PRE90-en-10.jpg
PRE90-en-11.jpg
PRE90-en-12.jpg
PRE90-en-13.jpg


Read the parameters here:
PRE90-en-16.jpg



If there are no reviews for reference currently, then the following FR is workable:
PRE90-en-21.jpg
PRE90-en-22.jpg
PRE90-en-23.jpg
PRE90-en-24.jpg
PRE90-en-25.jpg
PRE90-en-26.jpg


And, last but not least, the package list:
PRE90-en-19.jpg
PRE90-en-20.jpg


If there are any questions, comments, or something else are welcomed! SHENZHENAUDIO always here to provide a satisfying service! :slight_smile:
 

Attachments

  • PRE90-en-01.jpg
    PRE90-en-01.jpg
    114.5 KB · Views: 0
Last edited:
ShenzhenAudio https://twitter.com/shenzhenaudio Stay updated on ShenzhenAudio at their sponsor profile on Head-Fi.
 
https://www.facebook.com/shenzhenaudio/ https://twitter.com/shenzhenaudio https://shenzhenaudio.com/
Dec 8, 2020 at 3:18 PM Post #5 of 12

luckybaer

Headphoneus Supremus
Joined
Feb 21, 2006
Posts
2,071
Likes
145
Could someone please explain (in English) what these components are supposed to do, and who would need them? (I'm not being sarcastic; I simply don't get what their purposes would be).
It appears to be a pre-amp with a module that allows you to run more components through the pre-amp if you are constrained by the inputs available on the base unit.

At least that’s how I’m interpreting it...
Feel free to set me straight if I missed something.
 
Dec 9, 2020 at 12:33 AM Post #6 of 12

Fatdoi

100+ Head-Fier
Joined
Jan 6, 2016
Posts
427
Likes
321
Location
Australia
Could someone please explain (in English) what these components are supposed to do, and who would need them? (I'm not being sarcastic; I simply don't get what their purposes would be).
it connects your cd player, dac, pc analog, turntable etc to power amplifier or powered monitor speakers with volume control
 
Dec 9, 2020 at 1:24 PM Post #7 of 12

royiko

100+ Head-Fier
Joined
Sep 2, 2020
Posts
135
Likes
76
Location
Switzerland
Interesting. I am more interested in the implementation of single-ended to balanced circuit design? May I know more about that? Currently, experience some clipping sound with RCA-input of A90
 
Dec 9, 2020 at 3:52 PM Post #9 of 12

royiko

100+ Head-Fier
Joined
Sep 2, 2020
Posts
135
Likes
76
Location
Switzerland
Ground loops destabilising source. It is a biggest problem with A90. Static noise on RCA or just like this...

You mean the problem is from the source? Well, my issue is not static noise on RCA, is like a random sound burst in high frequency. No problem for my XLR source
 
Dec 9, 2020 at 4:36 PM Post #10 of 12

sajunky

Headphoneus Supremus
Joined
Mar 19, 2020
Posts
1,969
Likes
1,255
Location
South Africa
You mean the problem is from the source? Well, my issue is not static noise on RCA, is like a random sound burst in high frequency. No problem for my XLR source
Then your source is fine. What you hear is just a noise generated by a pair of Meanwell SMPS inside A90. It shouldn't be designed that way, I wrote about it in A90 thread. If you can't find this message refer to this:
https://www.avforums.co.za/index.php/topic,88010.msg1003523.html#msg1003523
and
https://www.avforums.co.za/index.php/topic,88010.msg1003680.html#msg1003680
 
Last edited:
Dec 10, 2020 at 10:53 AM Post #11 of 12

Voxata

Headphoneus Supremus
Joined
Dec 28, 2011
Posts
1,662
Likes
1,423
Location
Colorado
Then your source is fine. What you hear is just a noise generated by a pair of Meanwell SMPS inside A90. It shouldn't be designed that way, I wrote about it in A90 thread. If you can't find this message refer to this:
https://www.avforums.co.za/index.php/topic,88010.msg1003523.html#msg1003523
and
https://www.avforums.co.za/index.php/topic,88010.msg1003680.html#msg1003680

This is correct, however personally I've never had an issue with loops on my A90. I wish we could see a full PCB shot on the Pre90. Still, I'll be honest the price is WAY up there for Topping.
 
Last edited:
Dec 17, 2020 at 1:40 PM Post #12 of 12

ivanrocks321

1000+ Head-Fier
Joined
Oct 4, 2008
Posts
1,198
Likes
250
Location
Brooklyn NY, Burrow In Furness UK
Might be I a buyer but I have questions.
1. What is the output impedance for the preamp?
2. says it can be a balance or unbalance input converter to either balanced or unbalanced how is this achieved and if it’s a true conversion?

thanks
 

Users who are viewing this thread

Top