iBasso DX150. Dual dacs and interchangeable AMPs. **NEW Firmware that supports AMP9! ** New FIRMWARE 1.05 Dec 30.
post-14630573
Post #1,786 of 2,961

karanehir35

Head-Fier
Joined
Oct 23, 2015
Messages
60
Reaction score
35
Joined
Oct 23, 2015
Posts
60
Likes
35
P81114-131302.jpg

İbasso dx150 ve it04.
I am satisfied with the lower frequencies and the middle frequencies.
But the attack of the high frequencies is too soft and the amount is too low for me.
I think I need a good amp card.
 
Last edited:
     Share This Post       
post-14632070
Post #1,787 of 2,961

Layman1

Headphoneus Supremus
Joined
Jun 20, 2012
Messages
2,475
Reaction score
3,170
Location
The Big Smoke
Joined
Jun 20, 2012
Location
The Big Smoke
Posts
2,475
Likes
3,170

İbasso dx150 ve it04.
I am satisfied with the lower frequencies and the middle frequencies.
But the attack of the high frequencies is too soft and the amount is too low for me.
I think I need a good amp card.
Are you using the default AMP6 at the moment?
Perhaps AMP3 would be a good solution if you're already happy with the lows and mids as you say?

Your chances of getting a cheap one second hand are quite high I guess too.
And it matches, connection-wise, with the CB12s cable you're using already :)

It would seem fair to say that the majority of people on here seem to think AMP8 is the best one; however, that would require using an adapter or getting a new cable. And I'm not sure, but I have a vague feeling that AMP3 could be more suited to the requirements you've outlined.
I recently switched over to AMP3 on my DX150 (from AMP7).
Haven't listened properly to it yet, but I think it's going to sound pretty great :D

Food for thought anyway, hope this helps :)
 
     Share This Post       
post-14632371
Post #1,788 of 2,961

skingg

100+ Head-Fier
Joined
Nov 24, 2013
Messages
258
Reaction score
39
Joined
Nov 24, 2013
Posts
258
Likes
39
Are you using the default AMP6 at the moment?
Perhaps AMP3 would be a good solution if you're already happy with the lows and mids as you say?

Your chances of getting a cheap one second hand are quite high I guess too.
And it matches, connection-wise, with the CB12s cable you're using already :)

It would seem fair to say that the majority of people on here seem to think AMP8 is the best one; however, that would require using an adapter or getting a new cable. And I'm not sure, but I have a vague feeling that AMP3 could be more suited to the requirements you've outlined.
I recently switched over to AMP3 on my DX150 (from AMP7).
Haven't listened properly to it yet, but I think it's going to sound pretty great :D

Food for thought anyway, hope this helps :)
I've recently purchased the DX150 with AMP7 (after reading that its the closest thing to AMP8 save for being unbalanced) however I haven't found time to even turn on the player!

Do update with your impressions between the stock AMP6 and both your AMP7 and AMP3.
 
     Share This Post       
post-14632449
Post #1,789 of 2,961

karanehir35

Head-Fier
Joined
Oct 23, 2015
Messages
60
Reaction score
35
Joined
Oct 23, 2015
Posts
60
Likes
35
Are you using the default AMP6 at the moment?
Perhaps AMP3 would be a good solution if you're already happy with the lows and mids as you say?

Your chances of getting a cheap one second hand are quite high I guess too.
And it matches, connection-wise, with the CB12s cable you're using already :)

It would seem fair to say that the majority of people on here seem to think AMP8 is the best one; however, that would require using an adapter or getting a new cable. And I'm not sure, but I have a vague feeling that AMP3 could be more suited to the requirements you've outlined.
I recently switched over to AMP3 on my DX150 (from AMP7).
Haven't listened properly to it yet, but I think it's going to sound pretty great :D

Food for thought anyway, hope this helps :)
Thank you so much.
Yes, I am using amp6 amp card.
I was thinking about getting amp5.
Most transparent amp card amp5. The comments I read suggest amp5 for transparency and high frequencies.
 
Last edited:
     Share This Post       
post-14632506
Post #1,790 of 2,961

Layman1

Headphoneus Supremus
Joined
Jun 20, 2012
Messages
2,475
Reaction score
3,170
Location
The Big Smoke
Joined
Jun 20, 2012
Location
The Big Smoke
Posts
2,475
Likes
3,170
Thank you so much.
Yes, I am using amp6 amp card.
I was thinking about getting amp5.
Most transparent amp card amp5. The comments I read suggest amp5 for transparency and high frequencies.
I have both AMP3 and AMP5.
I haven't listened to either in a few months at least, so please take my comments in that context!
What I think I recall is that the AMP5 offered a fuller, richer, more warm and organic sound signature, with an increase in note thickness.
It could be that this balances out with the IT04 sound, which is more towards reference+musicality than warm or V-shaped.

The AMP3 though was lighter, more transparent, more airy and spacious, combining good levels of detail with a lovely shimmering musicality that took it away from being too 'reference' and made it quite delightful to listen to.

I suppose I should ask what genres of music you chiefly listen to? This might influence my advice too :)
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: karanehir35
post-14632577
Post #1,791 of 2,961

karanehir35

Head-Fier
Joined
Oct 23, 2015
Messages
60
Reaction score
35
Joined
Oct 23, 2015
Posts
60
Likes
35
I have both AMP3 and AMP5.
I haven't listened to either in a few months at least, so please take my comments in that context!
What I think I recall is that the AMP5 offered a fuller, richer, more warm and organic sound signature, with an increase in note thickness.
It could be that this balances out with the IT04 sound, which is more towards reference+musicality than warm or V-shaped.

The AMP3 though was lighter, more transparent, more airy and spacious, combining good levels of detail with a lovely shimmering musicality that took it away from being too 'reference' and made it quite delightful to listen to.

I suppose I should ask what genres of music you chiefly listen to? This might influence my advice too :)
If amp5 is warmer than amp3 then amp3 may be a more accurate choice.
Considering your comment, I've come to the conclusion that amp3 is more suitable for me.
Generally I'm listening to trash metal, progressive metal and classical music. I love the hard and very high-pitched presentation.
 
     Share This Post       
post-14634038
Post #1,792 of 2,961

skingg

100+ Head-Fier
Joined
Nov 24, 2013
Messages
258
Reaction score
39
Joined
Nov 24, 2013
Posts
258
Likes
39
My newly opened DX150 gets turned off or deep sleep randomly, I dunno. Help?
 
     Share This Post       
post-14634109
Post #1,793 of 2,961

Layman1

Headphoneus Supremus
Joined
Jun 20, 2012
Messages
2,475
Reaction score
3,170
Location
The Big Smoke
Joined
Jun 20, 2012
Location
The Big Smoke
Posts
2,475
Likes
3,170
My newly opened DX150 gets turned off or deep sleep randomly, I dunno. Help?
The best thing would be to send an email to: paul@ibasso.com
He is their representative on here and provides excellent customer service. Tell him about your problem; he may ask you a few questions or to try a couple of things.
If that doesn't work, they will definitely take care of you.
I know, because it happened to me in the past (different problem, but same great service) :)
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: skingg
post-14634327
Post #1,794 of 2,961

lh0ngl

New Head-Fier
Joined
Oct 27, 2018
Messages
12
Reaction score
1
Location
Singapore
Joined
Oct 27, 2018
Location
Singapore
Posts
12
Likes
1
i hate the default case - i never used it. i immediately purchased the Miter. the case works with both 200 and 150. my only gripe for this case - the bottom corners are not protected!

yes, Type E. i find them just right for my ears. next would be the Symbios.
Awesome! Thanks man, ill probably be importing the Miter case Thanks for ur advice
 
     Share This Post       
post-14634408
Post #1,795 of 2,961
Joined
Jan 7, 2015
Messages
2,117
Reaction score
2,544
Location
ShenZhen, China
Joined
Jan 7, 2015
Location
ShenZhen, China
Posts
2,117
Likes
2,544
Website
www.ibasso.com
My newly opened DX150 gets turned off or deep sleep randomly, I dunno. Help?
Please update to the latest FW and do a factory reset.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: skingg
post-14634956
Post #1,796 of 2,961

skingg

100+ Head-Fier
Joined
Nov 24, 2013
Messages
258
Reaction score
39
Joined
Nov 24, 2013
Posts
258
Likes
39
Please update to the latest FW and do a factory reset.
Thank you, just did that this morning. Will test a couple days and report back.

Quick question, is the wifi antenna in the dap weaker than the norm? I know my home's wifi isn't in the best condition however moving the dap any more than two metres away from the router, the download speed drops considerably. And if I'm within range, I seem to require to point the top end of the dap towards the direction of my router to get the normal download speeds.
 
     Share This Post       
post-14636196
Post #1,798 of 2,961
Joined
Jan 7, 2015
Messages
2,117
Reaction score
2,544
Location
ShenZhen, China
Joined
Jan 7, 2015
Location
ShenZhen, China
Posts
2,117
Likes
2,544
Website
www.ibasso.com
     Share This Post       
  • Like
Reactions: gc335
post-14636197
Post #1,799 of 2,961

bose301s

100+ Head-Fier
Joined
May 24, 2009
Messages
272
Reaction score
34
Joined
May 24, 2009
Posts
272
Likes
34
Does anyone else have an issue with the battery dying even with the device turned off?
 
     Share This Post       
post-14636262
Post #1,800 of 2,961
Joined
Jan 7, 2015
Messages
2,117
Reaction score
2,544
Location
ShenZhen, China
Joined
Jan 7, 2015
Location
ShenZhen, China
Posts
2,117
Likes
2,544
Website
www.ibasso.com
Thank you, just did that this morning. Will test a couple days and report back.

Quick question, is the wifi antenna in the dap weaker than the norm? I know my home's wifi isn't in the best condition however moving the dap any more than two metres away from the router, the download speed drops considerably. And if I'm within range, I seem to require to point the top end of the dap towards the direction of my router to get the normal download speeds.
It is possible the antenna has disconnected from the main board. The DX150 can be sent to us to check this or I have a video on opened the back of the DX150 as the antenna is at the same place as the battery and we have a video to change the battery if needed. Please email me at paul@ibasso.com
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 2)

Top