Wolfson DAC confirmed for Galaxy S3!
post-8792445
Post #856 of 947

NZtechfreak

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 19, 2012
Messages
3,242
Reaction score
623
Joined
Jan 19, 2012
Posts
3,242
Likes
623
Quote:
 
Have you tried unbricking it at all? Cannot be done with ODIN?
 
Yep, this is worth trying, if you can get into download mode you should be able to flash a fresh ROM on there to recover it.
 
     Share This Post       
post-8792616
Post #857 of 947

Duncan

Headphoneus Supremus
Moderator
Joined
Jun 26, 2001
Messages
13,179
Reaction score
1,373
Joined
Jun 26, 2001
Posts
13,179
Likes
1,373
Nope, afraid not - cannot access anything - as if all buttons are dead - it is literally bricked...
 
...unless there is a super secret handshake back door way into download mode (other than holding down keys etc) or ODIN, if so, am all ears, and definitely prepared to give it a whirl...
 
Looking at the other posts of people that have had similar issues, it looks like am eMMC brick, which is odd, as the ROM / kernel were installed several weeks ago, and have been absolutely fine :frowning2:
 
...Looking forward to seeing if there are any clever ways you guys can suggest for me to get the phone registered on ODIN :)
 
Duncan.
 
     Share This Post       
post-8798637
Post #858 of 947

DGriff0400

100+ Head-Fier
Joined
Jun 14, 2012
Messages
245
Reaction score
17
Joined
Jun 14, 2012
Posts
245
Likes
17
the s3 has a 24bit dac...should i play 24bit files or dont bother?
 
     Share This Post       
post-8798658
Post #859 of 947

kova4a

Headphoneus Supremus
Joined
Aug 21, 2010
Messages
4,465
Reaction score
1,156
Joined
Aug 21, 2010
Posts
4,465
Likes
1,156
Quote:
Nope, afraid not - cannot access anything - as if all buttons are dead - it is literally bricked...
 
...unless there is a super secret handshake back door way into download mode (other than holding down keys etc) or ODIN, if so, am all ears, and definitely prepared to give it a whirl...
 
Looking at the other posts of people that have had similar issues, it looks like am eMMC brick, which is odd, as the ROM / kernel were installed several weeks ago, and have been absolutely fine :frowning2:
 
...Looking forward to seeing if there are any clever ways you guys can suggest for me to get the phone registered on ODIN :)
 
Duncan.
Get a usb jig and try with it. Something like that http://www.ebay.com/itm/NEW-MICRO-USB-JIG-SAMSUNG-GALAXY-SIII-PHONES-RECOVER-DOWNLOAD-MODE-ALL-CARRIERS-/130724488168?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D552761027642841168%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D2%26#ht_2115wt_1256
Quote:
the s3 has a 24bit dac...should i play 24bit files or dont bother?
The internal DAC may support 24bit files but Android has a limitation and outputs only 16bit 
 
     Share This Post       
post-8798673
Post #860 of 947

DGriff0400

100+ Head-Fier
Joined
Jun 14, 2012
Messages
245
Reaction score
17
Joined
Jun 14, 2012
Posts
245
Likes
17
well that sucks lol.if only this could be fixed by rooting somehow
 
edit: isnt the dx100 on an android OS?
 
     Share This Post       
post-8798716
Post #861 of 947

kova4a

Headphoneus Supremus
Joined
Aug 21, 2010
Messages
4,465
Reaction score
1,156
Joined
Aug 21, 2010
Posts
4,465
Likes
1,156
Quote:
well that sucks lol.if only this could be fixed by rooting somehow
 
edit: isnt the dx100 on an android OS?
No, it can't. dx100 uses a custom kernel and a custom player app made especially for it - you won't get that with any android phone as it takes a huge amount of time and smartphone manufacturers will never invest the time and effort for something that only a handful of people use - just like the lack of usb otg support in 99% of the android smartphones. It's Google that has to work on Android and deal with its limitations but they are apparently not in a hurry. 24-bit playback is not such a huge deal though. People just can't seem to understand that sq comes mainly from how good was the music recorded and mastered and not so much from it being 24-bit. 24-bit files just take too much space and their playback just wastes the battery in hours while their advantages are very small compared to a good 16bit lossless file.
 
     Share This Post       
post-8798723
Post #862 of 947

DGriff0400

100+ Head-Fier
Joined
Jun 14, 2012
Messages
245
Reaction score
17
Joined
Jun 14, 2012
Posts
245
Likes
17
well thats true.i agree with you on that.....lol just a hassle to convert them is all
 
     Share This Post       
post-8798739
Post #863 of 947

kova4a

Headphoneus Supremus
Joined
Aug 21, 2010
Messages
4,465
Reaction score
1,156
Joined
Aug 21, 2010
Posts
4,465
Likes
1,156
Well, if you don't mind the extra space they take and the more cpu power needed, you don't have to convert them.
 
     Share This Post       
post-8805207
Post #864 of 947
Joined
Jun 22, 2011
Messages
1,611
Reaction score
154
Joined
Jun 22, 2011
Posts
1,611
Likes
154
Ok so I'm hearing murmurs that there's something wrong with interworking between the pico and the international S3 (?). I thought Danny and NZ confirmed stock kernel worked fine? I have a US version so it doesn't matter, but I'm curious.

Kojaku
 
     Share This Post       
post-8805343
Post #865 of 947

NZtechfreak

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 19, 2012
Messages
3,242
Reaction score
623
Joined
Jan 19, 2012
Posts
3,242
Likes
623
Quote:
Ok so I'm hearing murmurs that there's something wrong with interworking between the pico and the international S3 (?). I thought Danny and NZ confirmed stock kernel worked fine? I have a US version so it doesn't matter, but I'm curious.
Kojaku
 
Never worked for me on International S3 except when connected via a powered USB hub. I was using it with my US S3.
 
Only person who could get it working on an International S3 was Nnotis, and even then only with many reconnections, but on his last post he said even he doen't seem to be able to make it work anymore. I was not able to ever get it working that way even with >50 connections attempts, I have no idea on the cause of it working on one Int S3 but not others.
 
     Share This Post       
post-8811474
Post #866 of 947
Joined
Jun 22, 2011
Messages
1,611
Reaction score
154
Joined
Jun 22, 2011
Posts
1,611
Likes
154
Hm I see. Well if anyone is interested, I just put my gray Pico with a BUNCH of my personal accessories for it up for sale for pretty cheap. Gotta save up for later (student audiophile w00t). My portable game is changin'. May be using a new setup in a bit involving the s3 and some reshelled TF10s...

Kojaku
 
     Share This Post       
post-8811488
Post #867 of 947
Joined
Jun 3, 2006
Messages
3,411
Reaction score
852
Location
Charlottesville, VA
Joined
Jun 3, 2006
Location
Charlottesville, VA
Posts
3,411
Likes
852
Website
www.headamp.com
Quote:
Hm I see. Well if anyone is interested, I just put my gray Pico with a BUNCH of my personal accessories for it up for sale for pretty cheap. Gotta save up for later (student audiophile w00t). My portable game is changin'. May be using a new setup in a bit involving the s3 and some reshelled TF10s...
Kojaku
 
 seemed like you were real eager to get the amp back which i just recased at about a $30 loss to me plus an hour of exchanging messages?  and it was just to increase the resale value?  considering you bought it used from another country, i didn't have to do any of that.
 
come on man.  at least wait until i ship it back to you.
 
HeadAmp Stay updated on HeadAmp at their sponsor profile on Head-Fi.
 
https://www.facebook.com/HeadAmp https://twitter.com/HeadAmp https://www.instagram.com/headamp/ https://www.headamp.com/ sales@headamp.com
     Share This Post       
post-8811570
Post #868 of 947
Joined
Jun 22, 2011
Messages
1,611
Reaction score
154
Joined
Jun 22, 2011
Posts
1,611
Likes
154
:triportsad:  seemed like you were real eager to get the amp back which i just recased at about a $30 loss to me plus an hour of exchanging messages?  and it was just to increase the resale value?  considering you bought it used from another country, i didn't have to do any of that.

come on man.  at least wait until i ship it back to you.

K, I'll take it down. Sorry, I just needed the sale to get moving since I need to pare down my work rig because an ebay package got lost and I owe a refund. I'm sorry for the BM, Justin...xS

Kojaku
 
     Share This Post       
post-8811943
Post #869 of 947

Emospence

500+ Head-Fier
Joined
Apr 7, 2012
Messages
794
Reaction score
17
Joined
Apr 7, 2012
Posts
794
Likes
17
What's a good, free music player app to use on my S III?
 
     Share This Post       
post-8811952
Post #870 of 947

NZtechfreak

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 19, 2012
Messages
3,242
Reaction score
623
Joined
Jan 19, 2012
Posts
3,242
Likes
623
Quote:
What's a good, free music player app to use on my S III?
 
Been a while since I used any free ones...
 
I had used WinAmp a while back and that was reasonable, Mortplayer and Double Twist are both free also and well liked too.
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 2)

Top