Wolfson DAC confirmed for Galaxy S3!
post-8567451
Post #586 of 947

Yuceka

1000+ Head-Fier
Joined
Aug 15, 2010
Messages
1,114
Reaction score
43
Joined
Aug 15, 2010
Posts
1,114
Likes
43
Quote:
 
Debatable. What about a phone that starts with "i" and is made by a fruit?
I'm an hardcore Apple fan but when it comes to iPhone vs. S3, I don't even looked back for a second. 
 
     Share This Post       
post-8567460
Post #587 of 947

tzjin

500+ Head-Fier
Joined
Jul 15, 2010
Messages
808
Reaction score
52
Joined
Jul 15, 2010
Posts
808
Likes
52
So what exactly do all of you view as better in the S3? I'm personally an iPhone fan because I've been with the community since it started. Still remember the good ole Super Monkey Ball. 


I feel that the iOS currently has a much more support from developers for it's appstore, though that may change soon. Please correct me if I'm wrong. Has someone compared the sound quality of the two yet?
 
     Share This Post       
post-8567482
Post #588 of 947

Kendoji

100+ Head-Fier
Joined
Jun 5, 2012
Messages
405
Reaction score
24
Joined
Jun 5, 2012
Posts
405
Likes
24
Quote:
Upgraded to the LG8 firmware today - crackles are fixed in that one and the audio output is nicer too. Much smaller difference between S3 and S3+E7 now, I still favour the E7 sound but not enough that I would bother to carry it around for portable use if it weren't also for the headphone amplification. Once Voodoo finally hits seems like should definitely be able to ditch the E7 (whether it'll sound better than the S3+Pico is another matter I guess).
 
Btw, saw that you got somewhat pwned by Supercurio on Twitter.  :p  He's a character.
 
     Share This Post       
post-8567568
Post #589 of 947
Joined
Jun 22, 2011
Messages
1,611
Reaction score
154
Joined
Jun 22, 2011
Posts
1,611
Likes
154
On a random yet related side note...did anyone else know that google Play music is sampled at 16/48 and 320 kb/s?!? That's awesome!

Kojaku
 
     Share This Post       
post-8567673
Post #590 of 947

somebodysb2

Head-Fier
Joined
Mar 5, 2011
Messages
63
Reaction score
10
Joined
Mar 5, 2011
Posts
63
Likes
10
Quote:
Upgraded to the LG8 firmware today - crackles are fixed in that one and the audio output is nicer too. Much smaller difference between S3 and S3+E7 now, I still favour the E7 sound but not enough that I would bother to carry it around for portable use if it weren't also for the headphone amplification. Once Voodoo finally hits seems like should definitely be able to ditch the E7 (whether it'll sound better than the S3+Pico is another matter I guess).
Excuse my ignorance but what on earth is LG8? Is it an official Samsung update? or another one of those xda kernels?
 
     Share This Post       
post-8567838
Post #591 of 947

tobyblh

New Head-Fier
Joined
Nov 28, 2011
Messages
38
Reaction score
11
Joined
Nov 28, 2011
Posts
38
Likes
11
Hope I am not out-dated
Just confirmed that S3 works well with both ibasso D-zero and  nuforce HDP
However, the SQ S3 with D-zero is not very.....nice enough,
I would rather stay with S3's Phone-out, which is the best around those phones, IMO
and ADL cruise is also working well with S3, from my friend
 
     Share This Post       
post-8568060
Post #592 of 947

DanBa

Headphoneus Supremus
Joined
Nov 12, 2009
Messages
1,721
Reaction score
262
Joined
Nov 12, 2009
Posts
1,721
Likes
262
Quote:
Hope I am not out-dated
Just confirmed that S3 works well with both ibasso D-zero and  nuforce HDP
However, the SQ S3 with D-zero is not very.....nice enough,
 
How about the SQ of the S3 + NuForce Icon HDP? What headphones do you use?
 
Thanks!
 
     Share This Post       
post-8568802
Post #593 of 947
Joined
Jun 22, 2011
Messages
1,611
Reaction score
154
Joined
Jun 22, 2011
Posts
1,611
Likes
154
Quote:
 
How about the SQ of the S3 + NuForce Icon HDP? What headphones do you use?
 
Thanks!

The HDP is wall-bound right?
 
Kojaku
 
     Share This Post       
post-8570983
Post #594 of 947

ah_kap

New Head-Fier
Joined
Jul 6, 2009
Messages
23
Reaction score
0
Joined
Jul 6, 2009
Posts
23
Likes
0
Quote:
"I just tried connecting the Pico to the S3 again.  It works!  I have no idea why it didn't before.  There were times when I’d connect the D12 without success too.  It seems you have to connect everything together in the right order.  First connect the cable to the S3.  Then connect the DAC to other end of the cable.
 
Regarding the engineering at Head Amp: It’s the real deal.  Their products are expensive, but their results are second to none.  I’ve had a Pico for more than 4 years now, and I’ve yet to hear a better 16 bit DAC.  As of now, I’d rate it as the top option for the S3, as it’s smaller and a little better shielded than the D12.  There are a LOT of DAC/amp combos out there now though, and few people have heard enough of them to make a proper comparison.
 
For those annoyed with the external DAC discussion, let me assure you that the S3, decent DAC chip or not, is not currently a suitable source.  The noise floor with my JH13s is nothing short of abysmal.  It probably sounds Ok with an efficient pair of full size headphones.  I’ll try it out with my LCD2s tonight.
 
I understand the desire to separate these topics.  Comparing phone headphone jacks is like comparing Honda Fits and VW Golfs.  DAC/amp combos are more like Lamborghinis & Ferraris."
http://www.head-fi.org/t/608535/wolfson-dac-confirmed-for-galaxy-s3/480#post_8539705
 
Can you, or anyone else that has gotten this combination to work, give a little more detail as to how you got the Pico Dac/Amp working? such as firmware version? and US or international S3? I also have a Pico dac/amp but I cant get it to work with my international S3 on stock, or omega roms, siyah, ninphetamin, or fm kernels. I have tried to plug it in with Pico on/off, Pico cable connected first, otg cable connected first, etc, but no go...just so sad
 
     Share This Post       
post-8571486
Post #595 of 947

gattari

100+ Head-Fier
Joined
Nov 16, 2008
Messages
423
Reaction score
37
Joined
Nov 16, 2008
Posts
423
Likes
37
Quote:
"I just tried connecting the Pico to the S3 again.  It works!  I have no idea why it didn't before.  There were times when I’d connect the D12 without success too.  It seems you have to connect everything together in the right order.  First connect the cable to the S3.  Then connect the DAC to other end of the cable.
 
Regarding the engineering at Head Amp: It’s the real deal.  Their products are expensive, but their results are second to none.  I’ve had a Pico for more than 4 years now, and I’ve yet to hear a better 16 bit DAC.  As of now, I’d rate it as the top option for the S3, as it’s smaller and a little better shielded than the D12.  There are a LOT of DAC/amp combos out there now though, and few people have heard enough of them to make a proper comparison.
 
For those annoyed with the external DAC discussion, let me assure you that the S3, decent DAC chip or not, is not currently a suitable source.  The noise floor with my JH13s is nothing short of abysmal.  It probably sounds Ok with an efficient pair of full size headphones.  I’ll try it out with my LCD2s tonight.
 
I understand the desire to separate these topics.  Comparing phone headphone jacks is like comparing Honda Fits and VW Golfs.  DAC/amp combos are more like Lamborghinis & Ferraris."
http://www.head-fi.org/t/608535/wolfson-dac-confirmed-for-galaxy-s3/480#post_8539705
 
Can you, or anyone else that has gotten this combination to work, give a little more detail as to how you got the Pico Dac/Amp working? such as firmware version? and US or international S3? I also have a Pico dac/amp but I cant get it to work with my international S3 on stock, or omega roms, siyah, ninphetamin, or fm kernels. I have tried to plug it in with Pico on/off, Pico cable connected first, otg cable connected first, etc, but no go...just so sad
I read only the stock kernel version work.

Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
 
     Share This Post       
post-8571797
Post #596 of 947

tobyblh

New Head-Fier
Joined
Nov 28, 2011
Messages
38
Reaction score
11
Joined
Nov 28, 2011
Posts
38
Likes
11
Quote:
 
How about the SQ of the S3 + NuForce Icon HDP? What headphones do you use?
 
Thanks!
It's quite good. Slightly, not very noticeable, better than it was connected to my computer.
so if you wanna know more about this, you can just simply refer to those review of HDP.
P.S. I am using HD600 & UM1 for testing
 
     Share This Post       
post-8571807
Post #597 of 947
Joined
Jun 3, 2006
Messages
3,407
Reaction score
840
Location
Charlottesville, VA
Joined
Jun 3, 2006
Location
Charlottesville, VA
Posts
3,407
Likes
840
Website
www.headamp.com
Quote:
 
Can you, or anyone else that has gotten this combination to work, give a little more detail as to how you got the Pico Dac/Amp working? such as firmware version? and US or international S3? I also have a Pico dac/amp but I cant get it to work with my international S3 on stock, or omega roms, siyah, ninphetamin, or fm kernels. I have tried to plug it in with Pico on/off, Pico cable connected first, otg cable connected first, etc, but no go...just so sad
 
I'll be picking up a Galaxy S3, off-contract, so I can better investigate what works and what doesnt work.  But, it sounds like I'll have to decide if I should buy a US version or the international version.
 
HeadAmp Stay updated on HeadAmp at their sponsor profile on Head-Fi.
 
https://www.facebook.com/HeadAmp https://twitter.com/HeadAmp https://www.instagram.com/headamp/ https://www.headamp.com/ sales@headamp.com
     Share This Post       
post-8572277
Post #598 of 947

ah_kap

New Head-Fier
Joined
Jul 6, 2009
Messages
23
Reaction score
0
Joined
Jul 6, 2009
Posts
23
Likes
0
Quote:
 
I'll be picking up a Galaxy S3, off-contract, so I can better investigate what works and what doesnt work.  But, it sounds like I'll have to decide if I should buy a US version or the international version.
 
Big Thanks!

Sounds great that you're investigating this. Im really looking forward to being able to use your dac/amp with it!
 
     Share This Post       
post-8572367
Post #599 of 947

googleli

Headphoneus Supremus
Joined
Dec 17, 2008
Messages
2,300
Reaction score
59
Joined
Dec 17, 2008
Posts
2,300
Likes
59
Quote:
 
I'll be picking up a Galaxy S3, off-contract, so I can better investigate what works and what doesnt work.  But, it sounds like I'll have to decide if I should buy a US version or the international version.
 
Would you mind if I use the Galaxy S3 with the BHSE

 
     Share This Post       
post-8573103
Post #600 of 947
Joined
Jun 22, 2011
Messages
1,611
Reaction score
154
Joined
Jun 22, 2011
Posts
1,611
Likes
154
Wait so we still aren't ure the Pico DAC/Amp even works? I just bought one specifically for this purpose...can te guy who reported this let us know what's up? I'm getting the US version and I'd like to know if I made a bad choice...

Kojaku
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top