The number '4' being parsed as code in certain contexts
Aug 11, 2010 at 7:17 PM Thread Starter Post #1 of 10

ljokerl

Portables Reviewerus Prolificus
Joined
Mar 2, 2009
Posts
10,274
Likes
972
Just stumbled on this today. It wasn't a problem yesterday so I don't know what happened but every instance of the number '
" class="bbcode_smiley" height="" src="smileys/
4
" title="
4
" width="" />' in boldface or italics is now being parsed as code for an image or smiley of some sort, which doesn't work on any browser. 

As a result everything gets really, really screwed up. See here for an example - might require some scrolling to find a '
" class="bbcode_smiley" height="" src="smileys/
4
" title="
4
" width="" />
'. 
 
 
Aug 11, 2010 at 9:09 PM Post #2 of 10

TheWuss

Reviewer at Headphone.Guru
Joined
Jan 25, 2010
Posts
2,967
Likes
137
The number
4
appears as a blue box with question mark. But only on my ipad. So i assumed my ipad is to blame.
 
Aug 11, 2010 at 11:13 PM Post #3 of 10

ljokerl

Portables Reviewerus Prolificus
Joined
Mar 2, 2009
Posts
10,274
Likes
972
It gets worse - if you edit your post again, the system will try to parse the 'missing smiley' itself and end up with an ugly chunk of code. Formatting will also be out of whack if the original 4 was formatted in any way. A few edits later the system will start deleting parts of the post in trying to make sense of the code.
 
Aug 11, 2010 at 11:28 PM Post #4 of 10

Bombarde

100+ Head-Fier
Joined
Jul 26, 2010
Posts
130
Likes
25
This is too bizarre! And it's not just the iPad - my Mac is doing it too. (Safari
4
.0.5 / OS 10.6.3)
 
 
 
 
Aug 11, 2010 at 11:30 PM Post #5 of 10

Bombarde

100+ Head-Fier
Joined
Jul 26, 2010
Posts
130
Likes
25
See, it did it to my Safari version number (four.zero.five)
 
Doesn't have to be bolded or italicized.
 
Aug 12, 2010 at 12:05 AM Post #6 of 10

nikongod

DIY-ku
Joined
Jan 24, 2005
Posts
8,882
Likes
124


Quote:
ljokerl said:
/forum/thread/506803/the-number-<img src=-being-parsed-as-code-in-certain-contexts#post_6847144">/img/forum/go_quote.gif

It gets worse - if you edit your post again, the system will try to parse the 'missing smiley' itself and end up with an ugly chunk of code. Formatting will also be out of whack if the original
" class="bbcode_smiley" height="" src="smileys/
4
" title="
4
" width="" /> was formatted in any way. A few edits later the system will start deleting parts of the post in trying to make sense of the code.


If you try to edit more than once the systme may actually delete text after the screwed up smiley. 
 
let the poster be ware!
 
Aug 12, 2010 at 12:23 AM Post #7 of 10

ljokerl

Portables Reviewerus Prolificus
Joined
Mar 2, 2009
Posts
10,274
Likes
972
Apparently it also happens with quotes.
 
Also, for reference, I am using Win XP/Win 7 with Opera 10.60, FF 3.6, and Maxthon2. But it doesn't matter as this is not a browser issue but rather one with the platform.
 
Aug 15, 2010 at 2:57 PM Post #10 of 10

ljokerl

Portables Reviewerus Prolificus
Joined
Mar 2, 2009
Posts
10,274
Likes
972
Seems to be all better. I've restored my thread from backup but the code I pulled after the issue this week was completely mangled. Hundreds of HTML errors and just random oddities. Scary.
 

Users who are viewing this thread

Top