" Spitting " sound from EMU-0404
post-1472024
Thread Starter
Post #1 of 3

Naga

500+ Head-Fier
Joined
Dec 28, 2004
Messages
957
Reaction score
10
Joined
Dec 28, 2004
Posts
957
Likes
10
As much as I enjoy listening to music from this thing, my biggest complaint is the occassional random " spitting " sound that it passes to the output from time to time. It makes 2 of them " spit spit" and doesnt interupt anything, i have the most updated drivers and patchmix, and to the best of my recollection it does this on both of my partitions.

Does anyone have any suggestions for this?

thanks

Naga
 
     Share This Post       
post-1472273
Post #2 of 3

Erukian

100+ Head-Fier
Joined
Mar 31, 2004
Messages
350
Reaction score
19
Joined
Mar 31, 2004
Posts
350
Likes
19
uhmm, try directsound, kernel streaming, asio and wavout for outputs, make sure the thread priority is high in foobar2000 and screw with the buffer sizes.

If the problems happen outside of foobar, check for shared IRQ's. If it's sharing with another device, try disabling some unused stuff in your bios (serial, sata, parallel (printer)) whatever isnt being used then move the e-mu to a different PCI slot.

If none of that works, email e-mu tech support, they've been really helpful from my past experiences..

-Joe
 
     Share This Post       
post-1473784
Post #3 of 3

Naga

500+ Head-Fier
Joined
Dec 28, 2004
Messages
957
Reaction score
10
Joined
Dec 28, 2004
Posts
957
Likes
10
i did recently move the card to another pci slot to give my video card's hsf more breathing room

thanks for the tech support suggestion, ill get on it
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top