Sony NW-ZX300
post-13845414
Post #2,641 of 11,402

JerryHead

100+ Head-Fier
Joined
Nov 8, 2017
Messages
258
Reaction score
55
Location
SoCal (North America)
Joined
Nov 8, 2017
Location
SoCal (North America)
Posts
258
Likes
55
once it's installed, does the scsitool require an internet connection to do the job? Just realized I have a (very) old Windows machine with no connectivity.
 
     Share This Post       
post-13845417
Post #2,642 of 11,402

kms108

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 27, 2012
Messages
2,765
Reaction score
838
Joined
Jan 27, 2012
Posts
2,765
Likes
838
no
 
     Share This Post       
post-13845428
Post #2,643 of 11,402

Mathieulh

100+ Head-Fier
Joined
Nov 23, 2015
Messages
419
Reaction score
289
Location
Paris, France
Joined
Nov 23, 2015
Location
Paris, France
Posts
419
Likes
289
I just noticed that the power output on the EU model is incredibly low and I am wondering if it's really just all software or if there is also a hardware change in it (along with the destination cap), we would need to compare an uncapped EU to an international model to be sure, looking at the specs on Sony's website the limit is incredibly restrictive

International/Japan/US model:
Headphone Out (Stereo mini-jack)
MAXIMUM POWER OUTPUT (JEITA 16Ω/MW)
50 mW + 50 mW (High Gain)
Headphone Out (Balanced standard-jack)
MPEG4
200 mW + 200 mW (High Gain)

EU Model (no, these numbers aren't typos!):


Headphone Out (Stereo mini-jack)
MAXIMUM POWER OUTPUT (JEITA 16Ω/MW)
1.6-4.2mW
Headphone Out (Balanced standard-jack)
MPEG4
1.6-4.2mW

You can check the numbers yourself on Sony's page here:
https://www.sony.com/electronics/walkman/nw-zx300/specifications
https://www.sony.co.uk/electronics/walkman/nw-zx300/specifications

I initially thought EU law makers don't know about impedance, but after reviewing the law, all it says is headphones cannot output over 85db (I am not sure how they intent to enforce this on analog devices but whatever), it seems Sony engineers didn't care, thought "screw it" and made sure the power output was so low that most pair of headphones in existence could ever reach a 85db level (which, to be honest is plainly stupid, but that's how they did it, go figure).

Either way, I am surprised software alone can set such a restrictive cap to the analog outputs and I wonder if they might not have made slight changes to the board itself.
 
Last edited:
     Share This Post       
  • Like
Reactions: iLFuma
post-13845519
Post #2,644 of 11,402

JerryHead

100+ Head-Fier
Joined
Nov 8, 2017
Messages
258
Reaction score
55
Location
SoCal (North America)
Joined
Nov 8, 2017
Location
SoCal (North America)
Posts
258
Likes
55
Instructions at the end say "you must reset the device settings on the device to get the modification applied." How can you do this if you can't read the Japanese menu items to get to the reset option?
 
     Share This Post       
post-13845525
Post #2,645 of 11,402

kms108

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 27, 2012
Messages
2,765
Reaction score
838
Joined
Jan 27, 2012
Posts
2,765
Likes
838
Instructions at the end say "you must reset the device settings on the device to get the modification applied." How can you do this if you can't read the Japanese menu items to get to the reset option?
press and hold the power button until the ZX300 turns off.
 
Last edited:
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Brice d’Oliveira
post-13845636
Post #2,646 of 11,402

musicdragoon

100+ Head-Fier
Joined
Sep 20, 2014
Messages
116
Reaction score
69
Joined
Sep 20, 2014
Posts
116
Likes
69
post-13845677
Post #2,647 of 11,402

psikey

Headphoneus Supremus
Joined
Jul 15, 2008
Messages
2,155
Reaction score
1,019
Joined
Jul 15, 2008
Posts
2,155
Likes
1,019
So for those who have handle/seen both, Black or Silver? Does the black coating look durable and resistant to scratches ?
 
     Share This Post       
post-13845701
Post #2,648 of 11,402

kms108

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 27, 2012
Messages
2,765
Reaction score
838
Joined
Jan 27, 2012
Posts
2,765
Likes
838
No problem with the Black, it's just the same as what is on the Zx2 and the WM1A.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: psikey
post-13845708
Post #2,649 of 11,402

kms108

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 27, 2012
Messages
2,765
Reaction score
838
Joined
Jan 27, 2012
Posts
2,765
Likes
838
Need to ask for someone to test their ZX300, play a file, then pause it, turn the volume all the way up, whiles you turn the volume down, can you hear the volume ticking down.

Thanks
 
     Share This Post       
post-13845814
Post #2,650 of 11,402

proedros

Headphoneus Supremus
Joined
Aug 24, 2010
Messages
6,994
Reaction score
3,778
Location
Athens , Greece
Joined
Aug 24, 2010
Location
Athens , Greece
Posts
6,994
Likes
3,778
I'm SO tempted to buy the ZX300, but after the new 2.0 firmware just came for the WM1A, I just can't justify spending money on another DAP although I use the WM1A at home, and the ZX300 would be my "on-the-go" DAP. But I think I'll have to settle with music from my phone on the go :) Or bring along the WM1A.
how is wm1a with the new FW ? is the sound 'better' now ?
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: equalspeace
post-13846094
Post #2,651 of 11,402

theUKMrT

100+ Head-Fier
Joined
May 24, 2013
Messages
463
Reaction score
242
Joined
May 24, 2013
Posts
463
Likes
242
Another UK-based Mac user here... I’ve been eyeing the ZX300 with interest, but this thread is slowly putting me off it.

I noticed in the firmware update for Mac instructions posted earlier, that it says to 'transfer all data from the unit to the computer' before doing so... Does this mean you'd potentially have to decant all 64GB of a full internal memory, then reload it after the update? Seems ridiculous - and further confused by mention of an 'automatic update function' elsewhere. How would this be achieved with no wi-fi connectivity?

I'd initially thought the ZX300 not being Android-based would be a good thing (the 'Android File Transfer' app for Mac is a glitchy, temperamental beast), but that's not looking to be the case.

Keen to hear more about how Mac-friendly this device is... & more impressions of it's performance next to other DAPs.


File 12-11-2017, 19 22 29.jpeg File 12-11-2017, 19 22 10.jpeg
 
     Share This Post       
post-13846446
Post #2,652 of 11,402

Partlys4int

500+ Head-Fier
Joined
Jul 12, 2015
Messages
598
Reaction score
209
Joined
Jul 12, 2015
Posts
598
Likes
209
Another UK-based Mac user here... I’ve been eyeing the ZX300 with interest, but this thread is slowly putting me off it.

I noticed in the firmware update for Mac instructions posted earlier, that it says to 'transfer all data from the unit to the computer' before doing so... Does this mean you'd potentially have to decant all 64GB of a full internal memory, then reload it after the update? Seems ridiculous - and further confused by mention of an 'automatic update function' elsewhere. How would this be achieved with no wi-fi connectivity?

I'd initially thought the ZX300 not being Android-based would be a good thing (the 'Android File Transfer' app for Mac is a glitchy, temperamental beast), but that's not looking to be the case.

Keen to hear more about how Mac-friendly this device is... & more impressions of it's performance next to other DAPs.


I didn't even bother to read all the instructions, but now I've looked and it says the exact same thing for Windows users.

I haven't lost anything. It's just a standard warning for the few times that something goes wrong, to avoid culpability. Like the sign at concerts saying 'We're not responsible for any lost or stolen items' =)

I wouldn't worry too much. (but if you lose your files, don't blame me lol)
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: theUKMrT
post-13846691
Post #2,653 of 11,402

Redcarmoose

Headphoneus Supremus
Joined
Dec 11, 2008
Messages
18,018
Reaction score
9,710
Location
.
Joined
Dec 11, 2008
Location
.
Posts
18,018
Likes
9,710
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Bshah
post-13846771
Post #2,654 of 11,402

JerryHead

100+ Head-Fier
Joined
Nov 8, 2017
Messages
258
Reaction score
55
Location
SoCal (North America)
Joined
Nov 8, 2017
Location
SoCal (North America)
Posts
258
Likes
55
Need to ask for someone to test their ZX300, play a file, then pause it, turn the volume all the way up, whiles you turn the volume down, can you hear the volume ticking down.

Thanks
Will try it when I receive mine later this week and get back to you
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: kms108
post-13846781
Post #2,655 of 11,402

superuser1

Headphoneus Supremus
Joined
Dec 7, 2016
Messages
3,966
Reaction score
2,543
Location
Sapta Sindhu
Joined
Dec 7, 2016
Location
Sapta Sindhu
Posts
3,966
Likes
2,543
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 9)

  • Top