SONY NW-WM1Z / WM1A
post-15201258
Post #29,746 of 42,848

Pablovi

Head-Fier
Joined
Sep 14, 2019
Messages
76
Reaction score
18
Location
Mexico city
Joined
Sep 14, 2019
Location
Mexico city
Posts
76
Likes
18
Does anyone here uses their WM1A as a digital transport? What happens to DSD .dsf files when you output through USB to a DAC?

I’m wondering because I’m building up my library, and converting SACD iso to .DSF but if I won’t be able to output it, I might just convert them to FLAC 24 bit instead.
 
     Share This Post       
post-15201306
Post #29,747 of 42,848

mmwwmm

100+ Head-Fier
Joined
Mar 8, 2017
Messages
152
Reaction score
104
Joined
Mar 8, 2017
Posts
152
Likes
104
To download any of the older firmware you just need to replace the firmware version number in the latest firmware download link at Sony site for the version desired

That is:

http://walkman.update.sony.net/fw/pc/WM1/NW-WM1_V3_02.exe
http://walkman.update.sony.net/fw/pc/WM1/NW-WM1_V3_01.exe
http://walkman.update.sony.net/fw/pc/WM1/NW-WM1_V1_20.exe

...etc
 
Last edited:
post-15201613
Post #29,748 of 42,848

Lookout57

1000+ Head-Fier
Joined
Jun 22, 2015
Messages
1,217
Reaction score
1,411
Joined
Jun 22, 2015
Posts
1,217
Likes
1,411
Does anyone here uses their WM1A as a digital transport? What happens to DSD .dsf files when you output through USB to a DAC?

I’m wondering because I’m building up my library, and converting SACD iso to .DSF but if I won’t be able to output it, I might just convert them to FLAC 24 bit instead.
Works great as a DSD transport.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Pablovi
post-15202074
Post #29,749 of 42,848

bigmachine33

New Head-Fier
Joined
Sep 11, 2019
Messages
5
Reaction score
9
Location
Philippines
Joined
Sep 11, 2019
Location
Philippines
Posts
5
Likes
9
hi, just wanted to get some opinions from other members here, is it still worth getting the wm1a now (in 2019 Q4) ? i'm currently using NW-A35 as my DAP to listen to my flac files and for streaming i use my LG G6 as a dedicated music player. Now that the newer walkman models e.g., zx500 and nw-a100 are coming, i'm not sure if those would come close the sound of wm1a... and if the wm1a is still worth getting now. Any thoughts? Thanks.
 
Last edited:
     Share This Post       
  • Like
Reactions: PointyFox
post-15202377
Post #29,750 of 42,848

gerelmx1986

Headphoneus Supremus
Joined
Aug 25, 2014
Messages
10,065
Reaction score
2,689
Location
Germany
Joined
Aug 25, 2014
Location
Germany
Posts
10,065
Likes
2,689
Works great as a DSD transport.
also great as USB DAC, have tested it with media go (yeah 2019 Q4 still using Media Go) with ASIO mode and I get USB DAC for DSD ip to 11MHZ
 
     Share This Post       
post-15202769
Post #29,751 of 42,848

Mindstorms

Formerly known as Midnstorms
Joined
Oct 24, 2016
Messages
810
Reaction score
519
Joined
Oct 24, 2016
Posts
810
Likes
519
yes? I wish it had two outputs! maybe that they include a balanced to unbalanced adapter and let you use both in dap mode so i can connect my main speakers and woofer
 
     Share This Post       
post-15202999
Post #29,752 of 42,848

Jalo

Headphoneus Supremus
Joined
Dec 18, 2007
Messages
3,411
Reaction score
836
Joined
Dec 18, 2007
Posts
3,411
Likes
836
Anyone knows what happened here.
I turned off my 1Z, removed my microSD card (I want to use it on another dap) and because the battery level is low on my 1Z so I charge it up. When it is charged up I realize all my bookmarks are gone.
 
     Share This Post       
post-15203054
Post #29,753 of 42,848

nc8000

Headphoneus Supremus
Joined
Apr 30, 2007
Messages
9,085
Reaction score
3,453
Location
Kalundborg, Denmark
Joined
Apr 30, 2007
Location
Kalundborg, Denmark
Posts
9,085
Likes
3,453
Age
57
Anyone knows what happened here.
I turned off my 1Z, removed my microSD card (I want to use it on another dap) and because the battery level is low on my 1Z so I charge it up. When it is charged up I realize all my bookmarks are gone.
well if they refer to files on the microSD they would be gone as those files are no longer there with the card removed
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Steen Pihl
post-15203162
Post #29,755 of 42,848

nc8000

Headphoneus Supremus
Joined
Apr 30, 2007
Messages
9,085
Reaction score
3,453
Location
Kalundborg, Denmark
Joined
Apr 30, 2007
Location
Kalundborg, Denmark
Posts
9,085
Likes
3,453
Age
57
Thanks!

Can anyone recommend a budget desktop DAC to use this DAP as a DAD transport?
why not use the dap itself. I don’t think you’ll find a budget dac that is better though you might find one with a different flavour
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Sp12er3
post-15203175
Post #29,756 of 42,848

Pablovi

Head-Fier
Joined
Sep 14, 2019
Messages
76
Reaction score
18
Location
Mexico city
Joined
Sep 14, 2019
Location
Mexico city
Posts
76
Likes
18
why not use the dap itself. I don’t think you’ll find a budget dac that is better though you might find one with a different flavour
Because I want to use speakers.

I use the DAP when I’m out, when I’m home I like to use speakers, specially when listening with other people in the room.
 
     Share This Post       
post-15203207
Post #29,757 of 42,848

nc8000

Headphoneus Supremus
Joined
Apr 30, 2007
Messages
9,085
Reaction score
3,453
Location
Kalundborg, Denmark
Joined
Apr 30, 2007
Location
Kalundborg, Denmark
Posts
9,085
Likes
3,453
Age
57
Because I want to use speakers.

I use the DAP when I’m out, when I’m home I like to use speakers, specially when listening with other people in the room.
Just use one of the headphone outputs as a line signal, the signal is clean enough that you won't notice any bad effects from double amping
 
post-15203211
Post #29,758 of 42,848

Pablovi

Head-Fier
Joined
Sep 14, 2019
Messages
76
Reaction score
18
Location
Mexico city
Joined
Sep 14, 2019
Location
Mexico city
Posts
76
Likes
18
Just use one of the headphone outputs as a line signal, the signal is clean enough that you won't notice any bad effects from double amping
I was told it could be risky, that a “leak of current” from the amp could damage the DAP, I was told in Spanish, so don’t know how that translates to English.

Would that be the same than using a digital out to, let say, a fiio K5 Pro, or similar?
 
Last edited:
     Share This Post       
post-15203223
Post #29,759 of 42,848

MrLocoLuciano

500+ Head-Fier
Joined
Sep 4, 2016
Messages
566
Reaction score
681
Location
Vienne - France
Joined
Sep 4, 2016
Location
Vienne - France
Posts
566
Likes
681
Website
www.tellementnomade.org
Exactly the same !
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Pablovi
post-15203240
Post #29,760 of 42,848

gerelmx1986

Headphoneus Supremus
Joined
Aug 25, 2014
Messages
10,065
Reaction score
2,689
Location
Germany
Joined
Aug 25, 2014
Location
Germany
Posts
10,065
Likes
2,689
Just use one of the headphone outputs as a line signal, the signal is clean enough that you won't notice any bad effects from double amping
I second this, especially with audiophile class systems like the Fisher audio from my ex from hamburg
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 14, Guests: 35)

Top