rockboxed 80gig ipod video skipping on lossless?
Nov 18, 2008 at 1:39 AM Thread Starter Post #1 of 10

Gatto

1000+ Head-Fier
Joined
Sep 22, 2008
Posts
1,410
Likes
10
I use to have no problems playing lossless files on my ipod but today when I tried it it kept skipping. Is there a setting I can change to stop it from skipping?
 
Nov 18, 2008 at 1:54 AM Post #2 of 10

i_don't_know

1000+ Head-Fier
Joined
Oct 4, 2008
Posts
1,091
Likes
11
My Zen Stone did this.

Not because it was rockboxed, which I don't think it can be anyway, but because it got fried on the charger and something got screwed up. Then I joined this site to find a new DAP.
 
Nov 18, 2008 at 2:41 AM Post #3 of 10

edart

100+ Head-Fier
Joined
Aug 2, 2008
Posts
237
Likes
11
My ipod started skipping since installing the latest version of rockbox, if I reset the ipod it usually works fine. It is annoying though!
 
Nov 18, 2008 at 8:50 AM Post #4 of 10

krmathis

Head-Fi's Most Prolific Poster
Joined
Jan 13, 2004
Posts
34,764
Likes
76
Did it just start skipping all of a sudden, or did you alter something on it?
Like updating Rockbox, add new files, or like...
 
Nov 18, 2008 at 1:53 PM Post #5 of 10

DJGeorgeT

Headphoneus Supremus
Joined
Mar 5, 2004
Posts
2,835
Likes
21
I would revert back to a previous rockbox build and see if that fixes the problem. If not, then delete rockbox and then re-install fresh. The problem with rockbox is that they continuously release untested and unverified builds. It is kind of annoying to update daily and once you do, you realize that the new build has something that used to work right, no longer work right.
 
Nov 18, 2008 at 2:18 PM Post #6 of 10

Gatto

1000+ Head-Fier
Joined
Sep 22, 2008
Posts
1,410
Likes
10
Quote:

Originally Posted by krmathis /img/forum/go_quote.gif
Did it just start skipping all of a sudden, or did you alter something on it?
Like updating Rockbox, add new files, or like...



I didn't do anything differently. I didn't even plug my ipod in the day before. It also skipped after a reset
 
Nov 18, 2008 at 3:05 PM Post #7 of 10

krmathis

Head-Fi's Most Prolific Poster
Joined
Jan 13, 2004
Posts
34,764
Likes
76
Really weird!
If you use Rockbox 3.0, I suggest you try a development build. Or the other way around if you already use the latest development build.
 
Nov 18, 2008 at 3:17 PM Post #8 of 10

Gatto

1000+ Head-Fier
Joined
Sep 22, 2008
Posts
1,410
Likes
10
Thanks, I'll give it a try. I use 3.0
 
Nov 18, 2008 at 4:28 PM Post #9 of 10

qusp

Member of the Trade: Twisted Cables
Joined
Jun 18, 2008
Posts
7,743
Likes
61
no problems running version 3 on a 32GB CF card DIYMOD 5.5G here never had any issues with skipping whatsoever. you might want to try defragging the drive rockbox should allow for that. in fact if you unmount it you should be able to do that in windows
 
Nov 18, 2008 at 5:07 PM Post #10 of 10

Gatto

1000+ Head-Fier
Joined
Sep 22, 2008
Posts
1,410
Likes
10
I did a defrag even though it didn't need one and the skipping stopped... weird.
 

Users who are viewing this thread

Top