Resonessence Labs Concero discussion/review thead
post-14814336
Post #2,296 of 2,370

nlarsensmith

New Head-Fier
Joined
Mar 3, 2019
Messages
26
Reaction score
0
Location
UAE
Joined
Mar 3, 2019
Location
UAE
Posts
26
Likes
0
Could you share the update process? Couldn't find any. Thanks.
 
     Share This Post       
post-14814837
Post #2,297 of 2,370

oogabooga

500+ Head-Fier
Joined
Dec 2, 2008
Messages
523
Reaction score
11
Joined
Dec 2, 2008
Posts
523
Likes
11
     Share This Post       
post-14815169
Post #2,298 of 2,370

nlarsensmith

New Head-Fier
Joined
Mar 3, 2019
Messages
26
Reaction score
0
Location
UAE
Joined
Mar 3, 2019
Location
UAE
Posts
26
Likes
0
Thanks. Any chance you have found the latest? V2.8
 
     Share This Post       
post-14815256
Post #2,299 of 2,370

oogabooga

500+ Head-Fier
Joined
Dec 2, 2008
Messages
523
Reaction score
11
Joined
Dec 2, 2008
Posts
523
Likes
11
No - I have the original Concero and the latest version 2.7 will not work because Resonessence closed their update server.
 
     Share This Post       
post-14815315
Post #2,301 of 2,370

nlarsensmith

New Head-Fier
Joined
Mar 3, 2019
Messages
26
Reaction score
0
Location
UAE
Joined
Mar 3, 2019
Location
UAE
Posts
26
Likes
0
     Share This Post       
post-14815317
Post #2,302 of 2,370

gepardcv

100+ Head-Fier
Joined
Feb 7, 2014
Messages
202
Reaction score
34
Joined
Feb 7, 2014
Posts
202
Likes
34
Okay, so it still sells products but does not support them with firmware updates? Or is the update server being down just a temporary outage?
 
     Share This Post       
post-14815425
Post #2,303 of 2,370

nlarsensmith

New Head-Fier
Joined
Mar 3, 2019
Messages
26
Reaction score
0
Location
UAE
Joined
Mar 3, 2019
Location
UAE
Posts
26
Likes
0
Okay, so it still sells products but does not support them with firmware updates? Or is the update server being down just a temporary outage?
They stopped supporting firmware updates and even servers that had older versions. Not a temporary outage. Too bad they don't reply to emails as well.
 
     Share This Post       
post-14815811
Post #2,304 of 2,370

oogabooga

500+ Head-Fier
Joined
Dec 2, 2008
Messages
523
Reaction score
11
Joined
Dec 2, 2008
Posts
523
Likes
11
@gepardcv
I have the original Concero, bought in 2013. While they've stopped selling that, they are still selling the successors, Concero HD and HP. The are no more firmware updates for any Concero on their website, suggesting they've pulled support for both "obsoleted" and "current" products.
 
     Share This Post       
post-14822393
Post #2,305 of 2,370

project86

Headphoneus Supremus
Joined
Feb 21, 2007
Messages
7,196
Reaction score
2,401
Joined
Feb 21, 2007
Posts
7,196
Likes
2,401
Last I heard, they pulled the Concero updates due to some Mac users ending up bricking their units in the process. Apparently it's an Apple thing, not sure of the details, but they probably figured it was more trouble than it was worth.

Not saying I agree with that approach but that's the scoop as I understand it.
 
     Share This Post       
post-14823397
Post #2,306 of 2,370

oogabooga

500+ Head-Fier
Joined
Dec 2, 2008
Messages
523
Reaction score
11
Joined
Dec 2, 2008
Posts
523
Likes
11
I'd certainly understand that. Back in the beginning the didn't even have a Mac updater, only PC. I remember NOT updating my Concero at the time because it was working great and I didn't have ready access to a PC.

But, why pull the PC updates?
 
     Share This Post       
post-14823564
Post #2,307 of 2,370

project86

Headphoneus Supremus
Joined
Feb 21, 2007
Messages
7,196
Reaction score
2,401
Joined
Feb 21, 2007
Posts
7,196
Likes
2,401
Good question. I suspect they (and this is just a guess) that they don't have anyone on staff directly to handle website stuff, and it gets done periodically through a third party contractor (or something like that). That would explain how it sometimes updates in a seemingly planned, logical fashion, while other times things just seem like last minute additions (or subtractions, as in this case). I don't know for sure though, just guessing.

Unrelated, they just launched their Fluvius network streaming player, so the company is definitely not stagnant.
 
     Share This Post       
post-14824941
Post #2,308 of 2,370

nlarsensmith

New Head-Fier
Joined
Mar 3, 2019
Messages
26
Reaction score
0
Location
UAE
Joined
Mar 3, 2019
Location
UAE
Posts
26
Likes
0
Good question. I suspect they (and this is just a guess) that they don't have anyone on staff directly to handle website stuff, and it gets done periodically through a third party contractor (or something like that).
Probably! Even the window driver has to be downloaded from a third party website.
 
     Share This Post       
post-14919424
Post #2,309 of 2,370

geemo4

New Head-Fier
Joined
Oct 11, 2014
Messages
11
Reaction score
10
Joined
Oct 11, 2014
Posts
11
Likes
10
Hi Folks,

i have a problem with my Concero HP. The volume control isnt acive anymore and i have no output signal.
It powers up (red), synchronizes to blue. And all the rest works. (Filters, Buttons up down, start stop)

But no signal. When i am connecting it with headphones on, i hear a quiet click when it turns blue.
And i can hear a very quiet music signal, but not more.

I tried already a FW update, and i tried up/down buttons to activate / deactivate modi. Did not help.
One strange thing is, that my control center for audio in Windows has an deactivated volume control for this device. (Not to activate - see picture attached). In the advanced menu the volume shifter in the mixer window is down.
I can lift it up, but it immedeately falls down to zero.

Driver is working fine.

Can somebody help ?

Thanks
 

Attachments

Last edited:
     Share This Post       
post-14921154
Post #2,310 of 2,370

nordkapp

Headphoneus Supremus
Joined
Dec 31, 2014
Messages
1,537
Reaction score
1,276
Location
Rhode Island, USA
Joined
Dec 31, 2014
Location
Rhode Island, USA
Posts
1,537
Likes
1,276
Website
systems.audiogon.com
Hi Folks,

i have a problem with my Concero HP. The volume control isnt acive anymore and i have no output signal.
It powers up (red), synchronizes to blue. And all the rest works. (Filters, Buttons up down, start stop)

But no signal. When i am connecting it with headphones on, i hear a quiet click when it turns blue.
And i can hear a very quiet music signal, but not more.

I tried already a FW update, and i tried up/down buttons to activate / deactivate modi. Did not help.
One strange thing is, that my control center for audio in Windows has an deactivated volume control for this device. (Not to activate - see picture attached). In the advanced menu the volume shifter in the mixer window is down.
I can lift it up, but it immedeately falls down to zero.

Driver is working fine.

Can somebody help ?

Thanks
Try reaching out to Resonessence, but good luck. Their customer service is terrible.
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 2)

Top