R5, a new Android DAP by Hiby
post-15597998
Post #2,161 of 3,234

noobandroid

1000+ Head-Fier
Joined
Jan 6, 2012
Messages
1,307
Reaction score
195
Location
Malaysia
Joined
Jan 6, 2012
Location
Malaysia
Posts
1,307
Likes
195
I use Tidal in my R5 connected to Mojo - do you mean I don't get bit perfect for the HiFi subscription I have?
I understood R5 introduces the direct audio output to avoid Android problems; is Tidal using this output or HiBy app is the only one to get benefit of this?
src bypass is only broadcast on dap itself, any attachments will default to what the attachment can do in non bitperfect

unless you uapp it
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Interceptor69
post-15597999
Post #2,162 of 3,234

noobandroid

1000+ Head-Fier
Joined
Jan 6, 2012
Messages
1,307
Reaction score
195
Location
Malaysia
Joined
Jan 6, 2012
Location
Malaysia
Posts
1,307
Likes
195
not had problems with battery drainage but accuracy on touch the touchscreen is a bit hit and miss when selecting next track on amazon
might be the THICC screen protector, i also face touch issues with sp, but then its still tolerable
 
     Share This Post       
post-15598386
Post #2,163 of 3,234

Tungy

New Head-Fier
Joined
Apr 28, 2020
Messages
34
Reaction score
30
Location
England
Joined
Apr 28, 2020
Location
England
Posts
34
Likes
30
might be the THICC screen protector, i also face touch issues with sp, but then its still tolerable
ive taken the screen protector off, its not really a problem to be fair, just didnt realise how small the player was, but super happy with the product
 
     Share This Post       
post-15601049
Post #2,164 of 3,234

CouryT

New Head-Fier
Joined
Mar 25, 2018
Messages
17
Reaction score
3
Location
Knoxville
Joined
Mar 25, 2018
Location
Knoxville
Posts
17
Likes
3
Is it impossible to connect an iOS Hiby app to the R5's Android Hiby app? I want to control the R5 via a larger iPad screen but they refuse to stay connected.
 
     Share This Post       
post-15601141
Post #2,165 of 3,234

kfotheringham

Head-Fier
Joined
Sep 22, 2014
Messages
58
Reaction score
30
Location
Scotland
Joined
Sep 22, 2014
Location
Scotland
Posts
58
Likes
30
Is it impossible to connect an iOS Hiby app to the R5's Android Hiby app? I want to control the R5 via a larger iPad screen but they refuse to stay connected.
Using an Iphone 8 running iOS 13.4.1

No issues controlling R5 via Hiby app on my phone. My use case is to initially plug the Hiby R5 into the back of my Topping D50s DAC (USB via OTG) and control it via Wi-Fi from my Iphone on the couch.
Note* make sure "Hiby Server" is enabled on the R5 - Hiby app itself. Also note** the number of the R5 in brackets i.e. (105/106 etc) that will be displayed.

For me, the knack was to start the Hiby app up first on the Hiby R5 , plug it into my Dac.. then let Hiby app take exclusive control (window pop-up) [ignore this bit if your not plugging into a DAC]

I then boot the Hiby app up on my Iphone (with Wi-Fi and Bluetooth enabled).. Note*** ensure "Hiby Link" is enabled on the iPhone Hiby app first. Always use "search for devices" (unfortunately, the previously found device never works again for me.).. you should now see your device with brackets i.e. R5(105) or R5(106) etc) after search complete.

Click on the Hiby R5 device relevant.

Hopefully you establish the link.. click the "music" icon.. and your good to go.
 
     Share This Post       
post-15601210
Post #2,166 of 3,234

almarti

100+ Head-Fier
Joined
Aug 8, 2014
Messages
372
Reaction score
55
Location
Spain
Joined
Aug 8, 2014
Location
Spain
Posts
372
Likes
55
src bypass is only broadcast on dap itself, any attachments will default to what the attachment can do in non bitperfect

unless you uapp it
Thanks for the explanation.
Then I have to open UAPP and from UAPP run Tidal?
Or once UAPP is up & running, Tidal app can see UAPP as an output?
I am looking for the best way to get bit-perfect/SQ from R5 when connected to Mojo.

I have ordered balance cable for my headphones when using R5 standalone.
 
     Share This Post       
post-15601432
Post #2,167 of 3,234

1000ROUNDZ

Head-Fier
Joined
Dec 5, 2018
Messages
77
Reaction score
70
Location
New York
Joined
Dec 5, 2018
Location
New York
Posts
77
Likes
70
Thanks for the explanation.
Then I have to open UAPP and from UAPP run Tidal?
Or once UAPP is up & running, Tidal app can see UAPP as an output?
I am looking for the best way to get bit-perfect/SQ from R5 when connected to Mojo.

I have ordered balance cable for my headphones when using R5 standalone.
You open UAPP, log into Tidal via settings and then play Tidal's catalogue using UAPP's interface. You don't leave the UAPP app.
 
     Share This Post       
post-15601463
Post #2,168 of 3,234

almarti

100+ Head-Fier
Joined
Aug 8, 2014
Messages
372
Reaction score
55
Location
Spain
Joined
Aug 8, 2014
Location
Spain
Posts
372
Likes
55
You open UAPP, log into Tidal via settings and then play Tidal's catalogue using UAPP's interface. You don't leave the UAPP app.
True, just working in this mode, but I have discovered UAPP can not access to Tidal offline, so if not wifi signal UAPP cannot play Tidal offline, crap!
It works great with Mojo, and even using the unbalanced 3.5mm output, UAPP deliver a better SQ than Tidal.
Anyway of UAPP playing Tidal offline?
 
     Share This Post       
post-15601510
Post #2,169 of 3,234

1000ROUNDZ

Head-Fier
Joined
Dec 5, 2018
Messages
77
Reaction score
70
Location
New York
Joined
Dec 5, 2018
Location
New York
Posts
77
Likes
70
True, just working in this mode, but I have discovered UAPP can not access to Tidal offline, so if not wifi signal UAPP cannot play Tidal offline, crap!
It works great with Mojo, and even using the unbalanced 3.5mm output, UAPP deliver a better SQ than Tidal.
Anyway of UAPP playing Tidal offline?
Unfortunately no, UAPP is online only so far.
 
     Share This Post       
post-15601808
Post #2,170 of 3,234

noobandroid

1000+ Head-Fier
Joined
Jan 6, 2012
Messages
1,307
Reaction score
195
Location
Malaysia
Joined
Jan 6, 2012
Location
Malaysia
Posts
1,307
Likes
195
Thanks for the explanation.
Then I have to open UAPP and from UAPP run Tidal?
Or once UAPP is up & running, Tidal app can see UAPP as an output?
I am looking for the best way to get bit-perfect/SQ from R5 when connected to Mojo.

I have ordered balance cable for my headphones when using R5 standalone.
you can use tidal offline , it decodes mqa and src bypass is system wide
 
     Share This Post       
post-15601813
Post #2,171 of 3,234

CouryT

New Head-Fier
Joined
Mar 25, 2018
Messages
17
Reaction score
3
Location
Knoxville
Joined
Mar 25, 2018
Location
Knoxville
Posts
17
Likes
3
Hopefully you establish the link.. click the "music" icon.. and your good to go.
Thanks — finally got it to work. This whole time I thought it connected via Bluetooth like it did with my Cayin N3. But all I would get is a perpetual spinning wheel when I tried Bluetooth with the R5. Same thing happened with Wi-Fi — until I turned off the VPN on my iPad.

The other odd thing is that the brackets only showed up for the WiFi connection, not the Bluetooth.
 
     Share This Post       
post-15602183
Post #2,172 of 3,234

CrystalGipsy

100+ Head-Fier
Joined
Jul 17, 2019
Messages
164
Reaction score
67
Location
Beckenham
Joined
Jul 17, 2019
Location
Beckenham
Posts
164
Likes
67
you can use tidal offline , it decodes mqa and src bypass is system wide
Not via USB out it's not, your at the mercy of Android then. Only the inbuilt amp/DAC avoid SRC. So no mqa or bit perfect when using an external DAC unless you use UAPP , but due to music rights permissions only Tidal apps can do offline play same goes for Qobuz, Spotify, etc.
 
     Share This Post       
post-15602327
Post #2,173 of 3,234

almarti

100+ Head-Fier
Joined
Aug 8, 2014
Messages
372
Reaction score
55
Location
Spain
Joined
Aug 8, 2014
Location
Spain
Posts
372
Likes
55
you can use tidal offline , it decodes mqa and src bypass is system wide
I got this, but as said in the previous reply, HP -> Mojo -> UAPP in R5 -> ONLY Tidal Online
That's the reason (Tidal offline) I have to use more R5 standalone, when Mojo is out of battery, and when traveling as I do with less number of devices, I am considering to invest on new balanced cables for my MrSpeakers EFO as today I am using them through Mojo only.

Do you really notice the difference of using balanced output compared to unbalanced in R5?
 
     Share This Post       
post-15602380
Post #2,174 of 3,234

Tungy

New Head-Fier
Joined
Apr 28, 2020
Messages
34
Reaction score
30
Location
England
Joined
Apr 28, 2020
Location
England
Posts
34
Likes
30
I got this, but as said in the previous reply, HP -> Mojo -> UAPP in R5 -> ONLY Tidal Online
That's the reason (Tidal offline) I have to use more R5 standalone, when Mojo is out of battery, and when traveling as I do with less number of devices, I am considering to invest on new balanced cables for my MrSpeakers EFO as today I am using them through Mojo only.

Do you really notice the difference of using balanced output compared to unbalanced in R5?
i found the sound with mojo more neutral than it in standalone
 
     Share This Post       
post-15602436
Post #2,175 of 3,234

noobandroid

1000+ Head-Fier
Joined
Jan 6, 2012
Messages
1,307
Reaction score
195
Location
Malaysia
Joined
Jan 6, 2012
Location
Malaysia
Posts
1,307
Likes
195
I got this, but as said in the previous reply, HP -> Mojo -> UAPP in R5 -> ONLY Tidal Online
That's the reason (Tidal offline) I have to use more R5 standalone, when Mojo is out of battery, and when traveling as I do with less number of devices, I am considering to invest on new balanced cables for my MrSpeakers EFO as today I am using them through Mojo only.

Do you really notice the difference of using balanced output compared to unbalanced in R5?
on my hd650 and LCD-2c, 3.5mm sounds more "constrained" than what i remember the cans are at capacity
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 5)

Top