Pro-Ject Pre Box S2 Digital Impression Thread
Apr 28, 2022 at 6:31 AM Post #766 of 773

ebjarrell

100+ Head-Fier
Joined
Jan 18, 2013
Posts
476
Likes
104
Location
Ireland
I'm having a little problem with the s2d while using Tidal on my laptop. As you know, in order to have MQA activated, the main volume needs to be set at 100%. However, between songs, the volume reduces to 50-60%. No matter how many times I put it back to 100%, it goes right back down after the song. Any workaround??
 
Apr 29, 2022 at 12:09 PM Post #767 of 773

Left Channel

1000+ Head-Fier
Joined
Feb 11, 2017
Posts
1,192
Likes
932
Location
Silicon Valley
I'm having a little problem with the s2d while using Tidal on my laptop. As you know, in order to have MQA activated, the main volume needs to be set at 100%. However, between songs, the volume reduces to 50-60%. No matter how many times I put it back to 100%, it goes right back down after the song. Any workaround??

The speaker icon at the lower right should be grayed out. If not, from the user menu at the upper left go to "Settings" > "Streaming", under "Sound" next to "Sound Output" click "(More settings)", and select "Force Volume".
 
Apr 30, 2022 at 12:46 PM Post #769 of 773

Left Channel

1000+ Head-Fier
Joined
Feb 11, 2017
Posts
1,192
Likes
932
Location
Silicon Valley
It's not Tidal that I have the issue with, it's my laptop. The laptop volume keeps reducing.

Interesting. All I can suggest is to make sure Tidal has exclusive control of the sound in that same settings panel. Can't help beyond that.
 
May 6, 2022 at 1:44 AM Post #771 of 773

Rodmunch

100+ Head-Fier
Joined
Jan 1, 2010
Posts
341
Likes
127
Try turning off loudness normalization in Tidal, assuming it's enabled.
 

Users who are viewing this thread

Top