New TOL A&K DAP : the AK Ultima SP1000
Nov 5, 2018 at 9:05 AM Post #4,396 of 8,965

olddude

Headphoneus Supremus
Joined
Feb 4, 2013
Posts
4,677
Likes
2,532
Location
Southern California
If it is corruption, figure out if it's on the internal memory, the disk, or both. Then examine workflow (HOW you transfer). Try to narrow it down.
 
Nov 5, 2018 at 11:13 AM Post #4,397 of 8,965

DeepSouth

100+ Head-Fier
Joined
Oct 16, 2018
Posts
225
Likes
53
Location
The Deep South
If it is corruption, figure out if it's on the internal memory, the disk, or both. Then examine workflow (HOW you transfer). Try to narrow it down.
I don't have a Micro SD card installed, it's only the internal SP1000 memory.
I use the AK branded usb cable that came with the sp1000, then I drag and drop with both PC music folder and SP1000 music folder opened. What do I need to pay attention to/what do I need to do differently?

Thanks for the attention.
 
Nov 5, 2018 at 6:54 PM Post #4,398 of 8,965

olddude

Headphoneus Supremus
Joined
Feb 4, 2013
Posts
4,677
Likes
2,532
Location
Southern California
I have a Mac and have to use one of two apps to pull music over. If your PC allows you to simply drag and drop, maybe someone else can jump in re that method.
 
Nov 5, 2018 at 8:00 PM Post #4,399 of 8,965

gonzfi

500+ Head-Fier
Joined
Dec 22, 2012
Posts
506
Likes
148
Does anyone else's device randomly reset every now and then?

Also, another question: Do ya'll prefer DOP or PCM for the USB mode?

Yes! I had this problem and it's hugely annoying. Jason kindly tried to help but they don't have an answer so the next course of action was to send the unit. I haven't done this because the problem seems to have gone away ever since I got rid of the SD card and used internal storage instead. So there may still be a fault...
 
Nov 9, 2018 at 1:26 PM Post #4,402 of 8,965

aaf evo

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 22, 2009
Posts
4,593
Likes
9,148
Location
Houston, TX
Jason, how does one update streaming apps on the SE100? I don't see that covered in the user's manual.

Should there be a separate SP1000M thread?... or it's better to leave it combined with the SP1000?

I ask because I just ordered SP1000M to replace my SE100 & DX200. :ksc75smile:

Keeping it all as one is better in my opinion
 
Nov 10, 2018 at 6:02 PM Post #4,403 of 8,965

Vanfan

New Head-Fier
Joined
Mar 1, 2014
Posts
17
Likes
12
I have an SP1000 player and just wanted to check that it will work using a Sandisk 512 micro SD card? I currently use a 256 micro SD card which is fine but am interested in investing in a larger capacity card. Does anyone know if this will be OK?
 
Nov 11, 2018 at 1:02 AM Post #4,405 of 8,965

Mackiez

New Head-Fier
Joined
Jun 28, 2015
Posts
31
Likes
20
Location
Bangkok
Should there be a separate SP1000M thread?... or it's better to leave it combined with the SP1000?

I ask because I just ordered SP1000M to replace my SE100 & DX200. :ksc75smile:

Me too spkm to replace se100.
Sound quality with mobility ,good choice.
 
Nov 11, 2018 at 8:01 AM Post #4,408 of 8,965

Mackiez

New Head-Fier
Joined
Jun 28, 2015
Posts
31
Likes
20
Location
Bangkok
Who know? How to connect ak by dac mode with iDevice?

I found this picture on Alex’s post.

I’m own spkm and try to connect like this ,but not success

Credit Kamometica on twitter
B2FBC6F2-C223-4781-997F-CBBE6A92FC2A.jpeg
 
Nov 11, 2018 at 4:29 PM Post #4,409 of 8,965

LukeW

Head-Fier
Joined
May 19, 2016
Posts
98
Likes
21
I need help. I just received the SP1000M. I have not prior experience with AK devices or a portable DAP for that matter. I have an iMac computer. I downloaded the MQS Streamer because the manual said to do that. It immediately displayed the MUSIC folder from my iMac and scanned all of the files. My Sp1000m is connected to the Mac via the cable that came with it. I believe it is USB3.0 to USBc. At least it has a large end and a smaller end. I have no clue how to get music files onto the AK SP1000m. When I tap on the Music Folder displayed in the MQS program nothing happens. If I try to drag a music folder onto the MQS display, it says it is already there, but it sure isn't on my AK DAP. Help please, please. I'm not enjoying this.
Update: I downloaded Android File Transfer. That seems to be working. At least it quickly showed me files on my sp1000m and I was able to drag a music folder to the device. Here's hoping!
Update 2: Yes, that seems to have been the trick. I now have the files on the DAP. So what is the purpose of the MQS server? Sorry I'm so ignorant on all of this. I just love rendering of recordings, but am woefully uninformed on the software end of it.

BTW, the music sounds wonderfully real through the DAP to my A18t's through the unbalanced connector. Will things change much if I get a balanced adapter connector?
 
Last edited:
Nov 11, 2018 at 6:09 PM Post #4,410 of 8,965

javahut

100+ Head-Fier
Joined
Oct 29, 2003
Posts
383
Likes
104
BTW, the music sounds wonderfully real through the DAP to my A18t's through the unbalanced connector. Will things change much if I get a balanced adapter connector?
DO NOT use a balanced adapter. You will/could damage your player. You need a balanced cable to your headphones/IEMs to use the balanced output.

If unbalanced is well designed (and on A&K players it is), it will be similar in quality to balanced. It may sound slightly different. Whether it's better or not wiil depend on your preferences. However, if you're having a problem driving your headphones with enough power, using a balanced cable to the balanced output could/should improve sound quality significantly.
 

Users who are viewing this thread

Top