Just Bought an E7 - Need Help
post-7632031
Thread Starter
Post #1 of 17

Randyd718

New Head-Fier
Joined
Jul 25, 2011
Messages
5
Reaction score
0
Joined
Jul 25, 2011
Posts
5
Likes
0
Hey guys. Just bought a my first DAC/amp, the FiiO E7 as stated in title..
 
However, no matter what USB port on my computer I use, I get some static noise out (no music playing). It will eventually stop. If I start playing music, I can hear the static start up again along with it.

What do you think is going on? What should I do?
 
     Share This Post       
post-7632045
Post #2 of 17

Nagasaki_Kid

500+ Head-Fier
Joined
Jun 14, 2007
Messages
907
Reaction score
17
Joined
Jun 14, 2007
Posts
907
Likes
17
1st find a way to try it with another computer. to test if your computer has a dirty usb power problem. Also it could be windows related problem(windows vista sometimes did this).
 
If it is indeed your computer time to buy a cheap powered usb hub. The hub with it's own ac adapter to bypass the noisy usb power problem
 
     Share This Post       
post-7632048
Post #3 of 17

DaBomb77766

Headphoneus Supremus
Joined
Apr 14, 2011
Messages
3,068
Reaction score
70
Joined
Apr 14, 2011
Posts
3,068
Likes
70
Are you using Windows?  Have you set the E7 as the default audio output device?
 
     Share This Post       
post-7632173
Post #4 of 17

Randyd718

New Head-Fier
Joined
Jul 25, 2011
Messages
5
Reaction score
0
Joined
Jul 25, 2011
Posts
5
Likes
0
Tried it on all the USB ports on my laptop, still static.
 
Yes. The playback source set itself automatically to "Speakers" USB Audio DAC.
 
Ideas?
 
     Share This Post       
post-7632418
Post #5 of 17

MRiNiCK

500+ Head-Fier
Joined
Dec 13, 2010
Messages
569
Reaction score
12
Joined
Dec 13, 2010
Posts
569
Likes
12
Try a different cable.. Mine used to be the same.
When I had a fault cable the fiio would stop and make little static noise when watching a movie or listening to my music
 
     Share This Post       
post-7633122
Post #6 of 17

bcasey25raptor

Aka: Brycon Casey
aka mental patient
aka Enter Darkness
aka Shurefan
aka reaperofaudio
aka everyone knows
aka very funny
Joined
Dec 28, 2010
Messages
4,481
Reaction score
71
Joined
Dec 28, 2010
Posts
4,481
Likes
71
ya i have the same issue What. anyone know whats wrong?
 
     Share This Post       
post-7636677
Post #7 of 17

MRiNiCK

500+ Head-Fier
Joined
Dec 13, 2010
Messages
569
Reaction score
12
Joined
Dec 13, 2010
Posts
569
Likes
12
     Share This Post       
post-7637642
Post #8 of 17

bcasey25raptor

Aka: Brycon Casey
aka mental patient
aka Enter Darkness
aka Shurefan
aka reaperofaudio
aka everyone knows
aka very funny
Joined
Dec 28, 2010
Messages
4,481
Reaction score
71
Joined
Dec 28, 2010
Posts
4,481
Likes
71
     Share This Post       
post-7638406
Post #9 of 17

zowki

500+ Head-Fier
Joined
Jan 15, 2011
Messages
518
Reaction score
39
Joined
Jan 15, 2011
Posts
518
Likes
39
By static do you mean a hissing sound? This is completely normal with headphone amps. It stops when nothing is played since the output is turned off. You must be using some rather sensitive and low-impedance headphones so the hiss is more prominent. Try using an impedance adapter or higher impedance headphones and hear if there is a difference.
 
     Share This Post       
post-7641626
Post #10 of 17

Randyd718

New Head-Fier
Joined
Jul 25, 2011
Messages
5
Reaction score
0
Joined
Jul 25, 2011
Posts
5
Likes
0
The AD700s are low impedance (32 ohm I think), but I don't have access to other headphones here. The only other thing is my Z-2300 speakers, which are even lower (10?). I'll just have to return the E7...
 
     Share This Post       
post-7642209
Post #11 of 17

ISITIRIAIFIEI

New Head-Fier
Joined
Jun 28, 2011
Messages
30
Reaction score
0
Joined
Jun 28, 2011
Posts
30
Likes
0
I'm not sure how experienced you are in audio, so forgive me if I am blunt... are you sure it's not your music? I tried my pair of ad700's with the e7 and there is no static except when using low quality recordings... Are you listening to mp3's or Wav's? If you play music and pause it, static will still arise from the recording even after it is paused. Is there static before you open up your media player?
 
 
 
     Share This Post       
post-7644292
Post #12 of 17

Randyd718

New Head-Fier
Joined
Jul 25, 2011
Messages
5
Reaction score
0
Joined
Jul 25, 2011
Posts
5
Likes
0
tried with multiple 100% logged flac files from what.cd, and some other v0 mp3s

no static before media player, if i remember correctly. static during playback and when paused
 
     Share This Post       
post-7648773
Post #13 of 17

DaBomb77766

Headphoneus Supremus
Joined
Apr 14, 2011
Messages
3,068
Reaction score
70
Joined
Apr 14, 2011
Posts
3,068
Likes
70


Quote:
tried with multiple 100% logged flac files from what.cd, and some other v0 mp3s

no static before media player, if i remember correctly. static during playback and when paused


Can you explain the static you're hearing?  Is it a buzzing "bzzzz" noise or a just a soft hissing noise?  If it's a buzz then it might be EMI of some sort, or just a defective unit.  One thing you could try is replacing the USB cable...but chances are that won't help.  Only other thing in that case is you should ask for a replacement.

If it's a hissing noise then that's normal...sensitive earphones will hiss if you plug them into the E7 while it's on.
 
     Share This Post       
post-7648794
Post #14 of 17

bcasey25raptor

Aka: Brycon Casey
aka mental patient
aka Enter Darkness
aka Shurefan
aka reaperofaudio
aka everyone knows
aka very funny
Joined
Dec 28, 2010
Messages
4,481
Reaction score
71
Joined
Dec 28, 2010
Posts
4,481
Likes
71


Quote:
Can you explain the static you're hearing?  Is it a buzzing "bzzzz" noise or a just a soft hissing noise?  If it's a buzz then it might be EMI of some sort, or just a defective unit.  One thing you could try is replacing the USB cable...but chances are that won't help.  Only other thing in that case is you should ask for a replacement.

If it's a hissing noise then that's normal...sensitive earphones will hiss if you plug them into the E7 while it's on.
Hi, I have this issue and it only comes out the left side. I only notice it when I put the volume past 35. It's a hiss sound that fades in and out.
 
 
 
     Share This Post       
post-7650499
Post #15 of 17

Randyd718

New Head-Fier
Joined
Jul 25, 2011
Messages
5
Reaction score
0
Joined
Jul 25, 2011
Posts
5
Likes
0
It was more of a hiss I think. If it's normal, then I don't want it. I'm not buying new headphones to keep the E7, so I'm just returning it. Maybe I'll upgrade down the line.. thanks guys
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top