iBasso DX90 Bug Thread - Post Any Firmware Bugs/Issues Here
post-11877193
Post #706 of 857

GGZZ

New Head-Fier
Joined
Aug 29, 2015
Messages
3
Reaction score
10
Joined
Aug 29, 2015
Posts
3
Likes
10
 
If you use the batch tool you don't need the screen of the DX90 as it is all done on the computer. You can also install the FW by a micro card by shutting down the DX90 and pushing the power button and the volume + button at the same time. There is a menu there that you navigate. I use the batch tool though if needed. 
 
Jamato8 & Haens,
 
 
Really appreciate your kind help! I could not use the batch tool as the volume up and connecting to computer did not recognize the DX90 on the computer. I have tried the power button + volume up button and rebooted the DX90 and now working perfectly! Thanks again! you guys are great :)
 
     Share This Post       
post-11890353
Post #707 of 857

Koshiro04

New Head-Fier
Joined
Aug 30, 2015
Messages
12
Reaction score
0
Joined
Aug 30, 2015
Posts
12
Likes
0
Does anyone experience buggy battery level indicator? It drains so fast, but at the same time, when no bars are left on the indicator, it still plays for 1 to 2 hours. I'm on Lurker 2.3.0 and using an original Samsung S3 Battery
 
     Share This Post       
post-11890593
Post #708 of 857

wolfen68

Headphoneus Supremus
Joined
Jun 4, 2003
Messages
3,672
Reaction score
110
Joined
Jun 4, 2003
Posts
3,672
Likes
110
  Does anyone experience buggy battery level indicator? It drains so fast, but at the same time, when no bars are left on the indicator, it still plays for 1 to 2 hours. I'm on Lurker 2.3.0 and using an original Samsung S3 Battery

Yes....same here.
 
     Share This Post       
post-11890791
Post #709 of 857

Watagump

Twizzler King
Joined
Dec 29, 2011
Messages
7,454
Reaction score
1,685
Location
Orange County CA
Joined
Dec 29, 2011
Location
Orange County CA
Posts
7,454
Likes
1,685
  Does anyone experience buggy battery level indicator? It drains so fast, but at the same time, when no bars are left on the indicator, it still plays for 1 to 2 hours. I'm on Lurker 2.3.0 and using an original Samsung S3 Battery

I am glad you posted this. I didnt know how long it kept playing when it had zero bars showing on the indicator. I kinda had a feeling the indicator was off.
 
     Share This Post       
post-11892637
Post #710 of 857

UNOE

500+ Head-Fier
Joined
Dec 25, 2014
Messages
706
Reaction score
51
Location
Orange County, CA
Joined
Dec 25, 2014
Location
Orange County, CA
Posts
706
Likes
51
Not really a bug but 2.3.0 makes a iPhone blue screen when using the DX90 as the iPhone external DAC.  The DX90 actually will play music through various apps for 1 to 5 seconds.  Then phone will blue screen.  Sound good too.
 
Wish this could be fixed.
 
     Share This Post       
post-11894011
Post #711 of 857

howdy

Headphoneus Supremus
Joined
Dec 25, 2012
Messages
4,496
Reaction score
867
Location
Minnesota
Joined
Dec 25, 2012
Location
Minnesota
Posts
4,496
Likes
867
Does anyone experience buggy battery level indicator? It drains so fast, but at the same time, when no bars are left on the indicator, it still plays for 1 to 2 hours. I'm on Lurker 2.3.0 and using an original Samsung S3 Battery
 

It has been doing that on other iterations as well. Mine usually will last about an hour after the indicator has disappeared.
 
     Share This Post       
post-11894058
Post #712 of 857

Koshiro04

New Head-Fier
Joined
Aug 30, 2015
Messages
12
Reaction score
0
Joined
Aug 30, 2015
Posts
12
Likes
0
 
  Does anyone experience buggy battery level indicator? It drains so fast, but at the same time, when no bars are left on the indicator, it still plays for 1 to 2 hours. I'm on Lurker 2.3.0 and using an original Samsung S3 Battery
 

It has been doing that on other iterations as well. Mine usually will last about an hour after the indicator has disappeared.
Hope this will be fixed. @Paul-iBasso, hope the FW team can fix this. Cause, TBH, it is frustrating :)
 
     Share This Post       
post-11894145
Post #713 of 857

Watagump

Twizzler King
Joined
Dec 29, 2011
Messages
7,454
Reaction score
1,685
Location
Orange County CA
Joined
Dec 29, 2011
Location
Orange County CA
Posts
7,454
Likes
1,685
The battery bug is very annoying, how are we suppose to know we have an hour or two left when we have no clue how long the indicator has been showing zero?
 
     Share This Post       
post-11919097
Post #714 of 857

Anu kharmate

New Head-Fier
Joined
Jul 7, 2015
Messages
47
Reaction score
10
Joined
Jul 7, 2015
Posts
47
Likes
10

I using dx90 with v2.2.0.I read v2.3.0 have lot of bugs.is there are any other firmware better then v2.2.0 and not having any bugs.(I never updated any firmware before)
 
     Share This Post       
post-11919138
Post #715 of 857

lian00

100+ Head-Fier
Joined
Aug 21, 2014
Messages
108
Reaction score
16
Joined
Aug 21, 2014
Posts
108
Likes
16
 
I using dx90 with v2.2.0.I read v2.3.0 have lot of bugs.is there are any other firmware better then v2.2.0 and not having any bugs.(I never updated any firmware before)

As you can revert to previous firmware very easily, I suggest you to test the 2.30. I have no bug for myself with these two firmwares - or I did not noticed them.
 
     Share This Post       
post-12003002
Post #716 of 857

HiFiChris

Headphoneus Supremus
Joined
Feb 9, 2015
Messages
4,678
Reaction score
10,690
Location
Joined
Feb 9, 2015
Location
Posts
4,678
Likes
10,690
@Paul - iBasso

It would be nice if the charging icon bug (when the DAP is turned off and plugged in for charging, the charging icon doesn't show up anymore when shortly pressing the power on/off button) that came with the latest FW could be fixed.
 
     Share This Post       
post-12076164
Post #717 of 857

Guppy_

100+ Head-Fier
Joined
Jun 9, 2009
Messages
340
Reaction score
27
Location
Portland, OR
Joined
Jun 9, 2009
Location
Portland, OR
Posts
340
Likes
27
hmmm on the song skipping a few seconds, I just briefly remembered, that my old galaxy s4 had that same issue, then a friends lg g2, a galaxy trend duos... After I gave up on google search, i remember it had something to do with either how jelly bean managed the new loading of a song, kit kat sorta fixed it IIRC
 
     Share This Post       
post-12137938
Post #718 of 857

DMB197641

New Head-Fier
Joined
Apr 28, 2015
Messages
21
Reaction score
11
Location
The Netherlands
Joined
Apr 28, 2015
Location
The Netherlands
Posts
21
Likes
11
Age
43
I recently got a DX90, very satisfied so far.
I tried different firmwares, one things keeps annoying me a little, sorry if this is a known bug or mentioned before:
 
When selecting a song or a menu option, sometimes that song/option stays highlighted and I have to press it one more time
to activate that song/option (or perhaps wait for quite a long time?!).
 
Any ideas/suggestions?
 
     Share This Post       
post-12138183
Post #719 of 857

wolfen68

Headphoneus Supremus
Joined
Jun 4, 2003
Messages
3,672
Reaction score
110
Joined
Jun 4, 2003
Posts
3,672
Likes
110
  I recently got a DX90, very satisfied so far.
I tried different firmwares, one things keeps annoying me a little, sorry if this is a known bug or mentioned before:
 
When selecting a song or a menu option, sometimes that song/option stays highlighted and I have to press it one more time
to activate that song/option (or perhaps wait for quite a long time?!).
 
Any ideas/suggestions?
 
Try selecting that song with a press just a second longer then you have been.  On mine once it is highlighted in this fashion it will always play if you leave it be....though it may take a few seconds to hear the song start.  I think this delay may be affected by how many tracks you have on your unit but that's only a guess.
 
     Share This Post       
post-12272021
Post #720 of 857

nvdprasad007

New Head-Fier
Joined
Jan 7, 2016
Messages
14
Reaction score
10
Joined
Jan 7, 2016
Posts
14
Likes
10
just 1hour back I installed v 2.4.0.
Before that I was installed and tried all firmwares and sticked to V2.1.0 which was suited to taste (interms of soundstage and bass).
But after listening to v2.4.0 below were my observations
 
1)best sound-stage ever before (able to listen more details for the same songs I was listened on other firmwares).
2)better bass when compared to other firmwares
 
 
Bug:
When trying to increase/decrease volume its getting low than the current when volume screen is active, after changing while switching back to default screen from volume level screen, its increasing 3 to 4 steps volume.
 
Please post your observations also.
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 2)

Top