iBasso DX90 Bug Thread - Post Any Firmware Bugs/Issues Here
post-11871686
Post #691 of 857

chawya22

500+ Head-Fier
Joined
Nov 23, 2004
Messages
715
Reaction score
76
Joined
Nov 23, 2004
Posts
715
Likes
76
  Yeah just rolled back to 2.2.0 to see if it's going to charge properly . 

FW 2.3.0 does charge correctly but it takes an additional step to get a charge status.
 
     Share This Post       
post-11871758
Post #693 of 857

chawya22

500+ Head-Fier
Joined
Nov 23, 2004
Messages
715
Reaction score
76
Joined
Nov 23, 2004
Posts
715
Likes
76
  What FW are you using ? What step is that ?? 

I'm using 2.2.0. I like the sound and pretty much, most things work as expected. For the 2.3.0 charge bug, while the DX90 is off and charging, hold the power button until the screen is dimly lighted but still blank, continue to hold the power button until the screen light goes off again and the charge status will appear. It takes a little over 5 seconds for the cycling. 
 
     Share This Post       
post-11874580
Post #694 of 857

Loras 461

New Head-Fier
Joined
Aug 19, 2015
Messages
15
Reaction score
1
Joined
Aug 19, 2015
Posts
15
Likes
1
 
I'm using 2.2.0. I like the sound and pretty much, most things work as expected. For the 2.3.0 charge bug, while the DX90 is off and charging, hold the power button until the screen is dimly lighted but still blank, continue to hold the power button until the screen light goes off again and the charge status will appear. It takes a little over 5 seconds for the cycling. 
Rolled back to 2.2.0 yesterday and it's better. It charges pretty fast to be honest and not sure but i think it also holds the charge for a little bit longer... Yeah I'm staying on 2.2.0 for now.
 
     Share This Post       
post-11874620
Post #695 of 857

chawya22

500+ Head-Fier
Joined
Nov 23, 2004
Messages
715
Reaction score
76
Joined
Nov 23, 2004
Posts
715
Likes
76
  Rolled back to 2.2.0 yesterday and it's better. It charges pretty fast to be honest and not sure but i think it also holds the charge for a little bit longer... Yeah I'm staying on 2.2.0 for now.

Hopefully we won't have to wait forever for 2.x.x to fix existing bugs but I'm not going to hold my breath, now that the DX90/50 are no longer a priority. 2.2.0 is comfy, since I don't need the DAC function (Mac) and the additional file formats. 
 
     Share This Post       
post-11874636
Post #696 of 857

Watagump

Twizzler King
Joined
Dec 29, 2011
Messages
7,454
Reaction score
1,685
Location
Orange County CA
Joined
Dec 29, 2011
Location
Orange County CA
Posts
7,454
Likes
1,685
Anyone done a firmware update without doing a factory reset after the update?
 
     Share This Post       
post-11874644
Post #697 of 857

chawya22

500+ Head-Fier
Joined
Nov 23, 2004
Messages
715
Reaction score
76
Joined
Nov 23, 2004
Posts
715
Likes
76
  Anyone done a firmware update without doing a factory reset after the update?

I think it's recommended to do a reset after a FW update. It's kind of a cleanup process.
 
     Share This Post       
post-11874666
Post #698 of 857

Watagump

Twizzler King
Joined
Dec 29, 2011
Messages
7,454
Reaction score
1,685
Location
Orange County CA
Joined
Dec 29, 2011
Location
Orange County CA
Posts
7,454
Likes
1,685
 
I think it's recommended to do a reset after a FW update. It's kind of a cleanup process.

I know it is, but I want to see if anyone had any issues not doing it.
 
     Share This Post       
post-11875482
Post #699 of 857

Loras 461

New Head-Fier
Joined
Aug 19, 2015
Messages
15
Reaction score
1
Joined
Aug 19, 2015
Posts
15
Likes
1
 
Hopefully we won't have to wait forever for 2.x.x to fix existing bugs but I'm not going to hold my breath, now that the DX90/50 are no longer a priority. 2.0.0 is comfy, since I don't need the DAC function (Mac) and the additional file formats. 
2.0.0 over 2.2.0 ? any advantages ?
 
     Share This Post       
post-11875965
Post #701 of 857

GGZZ

New Head-Fier
Joined
Aug 29, 2015
Messages
3
Reaction score
10
Joined
Aug 29, 2015
Posts
3
Likes
10
Hello,

I would like to know if anyone had problem with DX90 not being able to skip to the music screen when you turn on power. Have tried to turn off, reset by pressing the power for 7 seconds, remove battery. Also tried to conect to computer but does not recognize it. Unfortunately still stuck on the first screen where it shows the dx90 iBasso asshown on the picture.

Hope someone can help!
 
     Share This Post       
post-11875983
Post #702 of 857

haens

100+ Head-Fier
Joined
Nov 22, 2013
Messages
120
Reaction score
32
Joined
Nov 22, 2013
Posts
120
Likes
32
so it suddenly started doing that? or did you do something with it? something similar happened to me when I tried to install rockbox and messed up a little bit.
 
anyway look in the first post in this topic http://www.head-fi.org/t/697035/dx90-2x-sabre-1st-page-downloads-info-inst-lurker0-fw-mod-link-1st-page-new-fw-2-3-0  
 
there is link to "batch tool" and quite detailed walkthrough how to use - you can try to flash firmware, maybe that can help. but use only original ibasso firmware, not lurkers modded fw.
 
     Share This Post       
post-11876007
Post #703 of 857

GGZZ

New Head-Fier
Joined
Aug 29, 2015
Messages
3
Reaction score
10
Joined
Aug 29, 2015
Posts
3
Likes
10
so it suddenly started doing that? or did you do something with it? something similar happened to me when I tried to install rockbox and messed up a little bit.

anyway look in the first post in this topic http://www.head-fi.org/t/697035/dx90-2x-sabre-1st-page-downloads-info-inst-lurker0-fw-mod-link-1st-page-new-fw-2-3-0  

there is link to "batch tool" and quite detailed walkthrough how to use - you can try to flash firmware, maybe that can help. but use only original ibasso firmware, not lurkers modded fw.

Thanks Haens!

It happened when I was listening and the battery was low. It showed the turning off screen where it says "see you soon" and then I thought it was turned off, then it came back on with the screen that I uploaded earlier. I can not reinstall the firmware since I don't have a way to go to the screen where there is setup to reboot or delete the previous files since it is not recognized by the computer.
 
     Share This Post       
post-11876315
Post #704 of 857

haens

100+ Head-Fier
Joined
Nov 22, 2013
Messages
120
Reaction score
32
Joined
Nov 22, 2013
Posts
120
Likes
32
I dont understand. are you saying the "batch tool" method isnt working? because with batch tool you flash the firmware through PC. and you force the PC to see the DX90 by holding the volume up button when DX90 is turned off and then connecting to PC.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: GGZZ
post-11876383
Post #705 of 857

jamato8

Headphoneus Supremus
Joined
Nov 6, 2004
Messages
17,478
Reaction score
2,086
Joined
Nov 6, 2004
Posts
17,478
Likes
2,086
Thanks Haens!

It happened when I was listening and the battery was low. It showed the turning off screen where it says "see you soon" and then I thought it was turned off, then it came back on with the screen that I uploaded earlier. I can not reinstall the firmware since I don't have a way to go to the screen where there is setup to reboot or delete the previous files since it is not recognized by the computer.

If you use the batch tool you don't need the screen of the DX90 as it is all done on the computer. You can also install the FW by a micro card by shutting down the DX90 and pushing the power button and the volume + button at the same time. There is a menu there that you navigate. I use the batch tool though if needed. 
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: GGZZ

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top