Hugo TT 2 by Chord Electronics - The Official Thread
post-15422217
Post #8,371 of 8,606

Christer

1000+ Head-Fier
Joined
Nov 23, 2015
Messages
1,209
Reaction score
898
Joined
Nov 23, 2015
Posts
1,209
Likes
898
It is an (empty for the moment) port decanter that I was presented with for winning a horse jumping competition. Note that I did not say a horse look alike competition. :wink::grinning:
Seeing it better close up in the second pic I was leaning more towards Sherry or Port than Gin but alea eacta was.
Do refill that bottle Nick! Don't be like the boy " listening to the radio" who got the advice: Turn it on boy, turn it on!
Cheers CC
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Triode User
post-15422267
Post #8,372 of 8,606

betula

Headphoneus Supremus
Joined
Oct 27, 2012
Messages
3,411
Reaction score
2,552
Location
U.K.
Joined
Oct 27, 2012
Location
U.K.
Posts
3,411
Likes
2,552
Seeing it better close up in the second pic I was leaning more towards Sherry or Port than Gin but alea eacta was.
Do refill that bottle Nick! Don't be like the boy " listening to the radio" who got the advice: Turn it on boy, turn it on!
Cheers CC
Sherry, port, gin... Come on guys, nothing beats a good old single malt.
IMG_20191206_171315564_PORTRAIT.jpg
 
     Share This Post       
post-15425468
Post #8,373 of 8,606

qboogie

Head-Fier
Joined
Aug 17, 2019
Messages
72
Reaction score
26
Location
New York City, NY
Joined
Aug 17, 2019
Location
New York City, NY
Posts
72
Likes
26
Apologies if this question has been answered before. I have a Moon Audio mini-Coax to dual BNC cable that I used with my H2/HMS combo. Does anyone know if this cable will work the same with the TT2, or will I need to buy new separate BNC cables
 
     Share This Post       
post-15425522
Post #8,374 of 8,606

Triode User

Member of the Trade: WAVE High Fidelity
Joined
Feb 5, 2017
Messages
2,858
Reaction score
2,096
Location
Leics, UK
Joined
Feb 5, 2017
Location
Leics, UK
Posts
2,858
Likes
2,096
Apologies if this question has been answered before. I have a Moon Audio mini-Coax to dual BNC cable that I used with my H2/HMS combo. Does anyone know if this cable will work the same with the TT2, or will I need to buy new separate BNC cables
That cable will not work between MScaler and TT2. You need bnc at both ends. You should already have the free pair that came with the MScaler and you can use those whilst you decide what to do with anything different.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: JM1979
post-15426028
Post #8,377 of 8,606

Amberlamps

Formerly known as Phuca
Joined
Jan 22, 2017
Messages
2,463
Reaction score
1,303
Location
Amamufukinstarboy
Joined
Jan 22, 2017
Location
Amamufukinstarboy
Posts
2,463
Likes
1,303
I can't understand how anyone can like the taste of fire water, it's not like it has a nice taste.

Maybe it's just me, but a glass of irn bru beats any spirit out there.

Enjoy yo dram lads
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: ZappaMan
post-15427811
Post #8,378 of 8,606

hepcat11

New Head-Fier
Joined
Feb 6, 2018
Messages
44
Reaction score
7
Location
US West Coast
Joined
Feb 6, 2018
Location
US West Coast
Posts
44
Likes
7
I am having some problems with my Windows 10 PC and the Hugo TT 2. The way I have this PC set up, the Chord is the default audio device. When it is off, there is no audio output. When it is on and headphones are plugged in, audio output goes to the headphones naturally. When there is no headphones plugged in, output is to a pair of Audioengine 2 speakers (fixed output, so volume is controlled by the speakers).

When everything is working, no problems.

However, it seems the driver for the Chord keeps getting screwed up. This manifests itself in no audio output. Videos won't even play silently. Everything is stuck until I "fix" the driver via the Windows Troubleshooter or I reboot the PC.

Does anyone else have this problem? Is it a driver problem? I used the driver that was on the Chord website.

Thanks,
Jim
 
     Share This Post       
post-15427901
Post #8,379 of 8,606

musickid

Headphoneus Supremus
Joined
Sep 9, 2016
Messages
3,607
Reaction score
1,614
Location
U.K.
Joined
Sep 9, 2016
Location
U.K.
Posts
3,607
Likes
1,614
This thread is turning into a late night off license.

If a chord stack owner had 2 hi end headphones but had a real love for a third sub £200 headphone (dt880 600 ohms beyerdynamic) for its SQ and comfort would it be unwise to add that third budget headphone to the collection? a bit of an abstract question but i'd like to know everyone's POV. Can you justify using a budget headphone with the hi end chord stack?
 
Last edited:
     Share This Post       
post-15428044
Post #8,380 of 8,606

Ragnar-BY

100+ Head-Fier
Joined
Nov 22, 2017
Messages
368
Reaction score
260
Location
Bialystok, Poland
Joined
Nov 22, 2017
Location
Bialystok, Poland
Posts
368
Likes
260
Age
36
Can you justify using a budget headphone with the hi end chord stack?
There is no sense in buying expensive DAC for budget headphones, but if you already have that DAC... why not to use it with any headphone you like?
 
     Share This Post       
post-15428058
Post #8,381 of 8,606

musickid

Headphoneus Supremus
Joined
Sep 9, 2016
Messages
3,607
Reaction score
1,614
Location
U.K.
Joined
Sep 9, 2016
Location
U.K.
Posts
3,607
Likes
1,614
yes at the moment i use the oppo pm1 with tt2/hms. i'm very attached to oppo's flagship offering. hopefully soon i will add either the sony mdr z1r/aeon open or denon 9200. one of these will be my second main headphone alongside the pm1. the beyerdynamic was the headphone that i first heard hugo 1 with in 2017.
 
     Share This Post       
post-15428333
Post #8,382 of 8,606

N Quarter

100+ Head-Fier
Joined
Jul 19, 2019
Messages
131
Reaction score
76
Location
Windsor Ontario
Joined
Jul 19, 2019
Location
Windsor Ontario
Posts
131
Likes
76
Can you justify using a budget headphone with the hi end chord stack?
The only pair of headphones I own are Sennheiser momentums, I think they would be considered budget. They do sound really good, the rare times I use them with the TT2, but 99% of my listening is with speakers.
 
     Share This Post       
post-15428386
Post #8,383 of 8,606

andrewd01

100+ Head-Fier
Joined
Oct 21, 2018
Messages
134
Reaction score
90
Location
Norway
Joined
Oct 21, 2018
Location
Norway
Posts
134
Likes
90
I am having some problems with my Windows 10 PC and the Hugo TT 2. The way I have this PC set up, the Chord is the default audio device. When it is off, there is no audio output. When it is on and headphones are plugged in, audio output goes to the headphones naturally. When there is no headphones plugged in, output is to a pair of Audioengine 2 speakers (fixed output, so volume is controlled by the speakers).

When everything is working, no problems.

However, it seems the driver for the Chord keeps getting screwed up. This manifests itself in no audio output. Videos won't even play silently. Everything is stuck until I "fix" the driver via the Windows Troubleshooter or I reboot the PC.

Does anyone else have this problem? Is it a driver problem? I used the driver that was on the Chord website.

Thanks,
Jim
This is the reason I avoid standard computers like the plague for audio. There is always constant faffing required with software updates, drivers etc.
You can avoid all of this with a cheap solution like an Auralic aries mini.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Ragnar-BY
post-15428391
Post #8,384 of 8,606

Triode User

Member of the Trade: WAVE High Fidelity
Joined
Feb 5, 2017
Messages
2,858
Reaction score
2,096
Location
Leics, UK
Joined
Feb 5, 2017
Location
Leics, UK
Posts
2,858
Likes
2,096
This is the reason I avoid standard computers like the plague for audio. There is always constant faffing required with software updates, drivers etc.
You can avoid all of this with a cheap solution like an Auralic aries mini.
Agreed, also I much prefer just to have the steaming box hidden away and use an iPad or phone for controlling the music playing.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Ragnar-BY
post-15428474
Post #8,385 of 8,606

musickid

Headphoneus Supremus
Joined
Sep 9, 2016
Messages
3,607
Reaction score
1,614
Location
U.K.
Joined
Sep 9, 2016
Location
U.K.
Posts
3,607
Likes
1,614
27 inch ultra hd screen. ssd silent. no antivirus or drivers for mac. totally stable. optical out. gorgeous 27 inch screen for album covers. a server is a computer.:sunglasses:
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 5)

Top