** Hisoundaudio Studio V Class A Portable Dap ** - Review with HD Images
Jul 31, 2012 at 10:47 PM Post #76 of 126

hellboyx5

New Head-Fier
Joined
Jul 31, 2012
Posts
31
Likes
0
Quote:
Yes the Studio V does have hiss. It's not as bad on the Crystals though as they aren't as sensitive. Are you in the US? Maybe you could just buy a Rocoo BA and by A TF10 for cheaper on eBay or amazon? For the money I recommend you get a pair of GR07 and the Rocoo BA separately.
 


I live in distant southeastern country.
Buying from eBay or Amazon will charge me about 25$/kilogram for shipment fees and taxes for imported electronics
 
There are jaben stores here selling UE TF10 and GR07 for expensive price (TF10 brand new for 350$, the used one sold for about 180$-240$, and GR07 brand new for 160$)
Those prices... hurt my walllet
frown.gif

 
Jul 31, 2012 at 10:54 PM Post #77 of 126

lee730

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 9, 2011
Posts
16,804
Likes
451
Quote:
I live in distant southeastern country.
Buying from eBay or Amazon will charge me about 25$/kilogram for shipment fees and taxes for imported electronics
 
There are jaben stores here selling UE TF10 and GR07 for expensive price (TF10 brand new for 350$, the used one sold for about 180$-240$, and GR07 brand new for 160$)
Those prices... hurt my walllet
frown.gif


$160 dollars is reasonable for the GR07. That is the price I would pay. You said you would end up spending $400.00 for a TF10 and Rocoo BA right? Well if you really want the TF10 then go for it. I wouldn't spend more than $100 for a TF10 to be honest. IMO the GR07 is better than the TF10. YMWV.
 
Jul 31, 2012 at 11:18 PM Post #78 of 126

hellboyx5

New Head-Fier
Joined
Jul 31, 2012
Posts
31
Likes
0
Quote:
$160 dollars is reasonable for the GR07. That is the price I would pay. You said you would end up spending $400.00 for a TF10 and Rocoo BA right? Well if you really want the TF10 then go for it. I wouldn't spend more than $100 for a TF10 to be honest. IMO the GR07 is better than the TF10. YMWV.

Just swept through GR07 vs TF10, most of them say GR07 is best bang of bucks. Now, I'm very much interested in GR07
 
Is the 150$ price difference worth it to buy Studio V over BA?
 
Aug 1, 2012 at 2:29 AM Post #79 of 126

lee730

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 9, 2011
Posts
16,804
Likes
451
I think it is worth the price but IMO there is a noticeable more amount of hiss. The Rocoo BA is a great value and would pair well with the GR07 (hiss should be minimal if any).
 
 
Aug 1, 2012 at 6:13 AM Post #80 of 126

StalkerRus

New Head-Fier
Joined
Mar 10, 2012
Posts
13
Likes
10
Hi, I am thinking of changing my cowon j3 to hisoundaudio studio v. Currently 2 my favorite portable headphones are Westone 3 and Sennheiser HD 25-1 II. Will they pair well with studio v? I am really worried about the possible hiss problem with the Westone 3.
 
Aug 1, 2012 at 6:19 AM Post #81 of 126

lee730

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 9, 2011
Posts
16,804
Likes
451
The Westone may be an issue due the output impedance. You could try a 30 or slightly more adapter and see if that works. Depending on the impedance of the Sennheisers there may be no issue at all. I'm able to use my Studio V with my Custom Hyrbid IEMs with a 30 Ohm adapter with good results for the most part.
 
 
Aug 5, 2012 at 6:21 AM Post #82 of 126

Jazzyfi

1000+ Head-Fier
Joined
Apr 14, 2010
Posts
1,032
Likes
53
Any Studio V owner notice that there's a channel imbalance in their player?
My left channel is louder than the right. I thought it was my ear but I checked already with my ipod and desktop setup and both are ok.
It seems that the problem build up lately.. The center is now shifted to 11 o'clock due to the imbalance.
 
Aug 5, 2012 at 6:31 AM Post #83 of 126

lee730

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 9, 2011
Posts
16,804
Likes
451
Quote:
Any Studio V owner notice that there's a channel imbalance in their player?
My left channel is louder than the right. I thought it was my ear but I checked already with my ipod and desktop setup and both are ok.
It seems that the problem build up lately.. The center is now shifted to 11 o'clock due to the imbalance.


Strange. I thought my unit had a similar problem come to find it was my IEMs acting up instead. I was using an impedance cable on my Custom IEMs to get rid of the hiss on the Studio V and all of a sudden I was having major channel imbalance on the left side. I was gonna get my IEMs serviced but come to find the next day the problem was gone. It wasn't with my Studio V though. Not saying this is the case for you though.
 
Aug 5, 2012 at 8:17 AM Post #84 of 126

Jazzyfi

1000+ Head-Fier
Joined
Apr 14, 2010
Posts
1,032
Likes
53
I'm quite sure it's not the iem. I tried it with my se5, um3x, and hd650, the imbalance is still there.
 
Aug 5, 2012 at 8:29 AM Post #85 of 126

lee730

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 9, 2011
Posts
16,804
Likes
451
Maybe your unit is going bad. If a firmware restore don't work contact Jack for warranty support. You may be in for a pleasant surprise regarding that as well :wink:.
 
 
Aug 6, 2012 at 3:04 PM Post #86 of 126

cocolinho

Headphoneus Supremus
Joined
Mar 15, 2011
Posts
1,828
Likes
533
Location
close to Mediterranean Sea
Quote:
Hi, I am thinking of changing my cowon j3 to hisoundaudio studio v. Currently 2 my favorite portable headphones are Westone 3 and Sennheiser HD 25-1 II. Will they pair well with studio v? I am really worried about the possible hiss problem with the Westone 3.

 
I'm pairing studio v and hd25 and I'm very satisfied with the result . FYI I'm more treble-head than bass-head enjoy !
 
Dec 10, 2012 at 8:48 AM Post #88 of 126

KT66

Headphoneus Supremus
Joined
Aug 1, 2006
Posts
1,990
Likes
210
Quote:
Can anyone tell me if there is a difference in the: Hisoundaudio PDAA-1 Studio-V Double Template IEM, and the Hisoundaudio Studio V Class A?
 
Can you change firmware on the class A to optimize sound like you can on the double template?
 
Thanks so much for your words of wisdom!!

 
Can someone please answer this! - I have a Studio, but nothing on it says V, how do I know what model I have?
 
Dec 10, 2012 at 3:25 PM Post #89 of 126

KT66

Headphoneus Supremus
Joined
Aug 1, 2006
Posts
1,990
Likes
210
Bumped because I need the question answersed ASAP
Thanks
 
Dec 11, 2012 at 1:48 AM Post #90 of 126

burtomr

Headphoneus Supremus
Joined
Apr 30, 2011
Posts
1,890
Likes
207
Quote:
Can someone please answer this! - I have a Studio, but nothing on it says V, how do I know what model I have?
 

 
There is no 'V' written anywhere on the STUDIO V. Just the milled word 'STUDIO'. Mine came directly from HiSound.
 
I don't know if there ever was a non-V STUDIO. You could always email Jack @ HiSound for the best answer.
 

Users who are viewing this thread

Top