Hisoundaudio Studio V 3rd Anniversary Edition Review
Jun 26, 2013 at 10:52 PM Post #226 of 1,483

doctorjazz

There is no Dana, there is only ZOTL!
Reviewer for The Headphone List
Joined
Dec 27, 2010
Posts
8,975
Likes
1,741
frown.gif

 
Jun 26, 2013 at 10:57 PM Post #227 of 1,483

doctorjazz

There is no Dana, there is only ZOTL!
Reviewer for The Headphone List
Joined
Dec 27, 2010
Posts
8,975
Likes
1,741
Crying in my bear...console myself with Valley Lodge through ipod/Continental/Senn 650's. 1st World Problems 
popcorn.gif

 
Jun 26, 2013 at 10:58 PM Post #228 of 1,483

lee730

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 9, 2011
Posts
16,804
Likes
451
The only thing I can suggest is send it back to be repaired/replaced and sell it if you must. I'd have a very hard time parting with mine though. Thankfully mine has been very reliable ever since the first incident :).
 
Jun 26, 2013 at 11:06 PM Post #229 of 1,483

Hoboson

New Head-Fier
Joined
Aug 2, 2008
Posts
18
Likes
10
hi everyone!  i'm thinking about getting the gold studio v 3rd anv. edition; however, i'm reading that there are some buggy issues with this player...  is it the silver one that's buggy, or does the gold one have the same issues as well?
 
i currently own a sansa clip with ibasso t3 paired with a yuin pk1 with yurbud tips.  however, the battery life is about 6 hours and it's pain to charge it so frequently.  does anyone know how well the studio 3rd pairs with the yuin pk1? 
 
Jun 26, 2013 at 11:11 PM Post #230 of 1,483

lee730

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 9, 2011
Posts
16,804
Likes
451
The UI is buggy on the Studio but not that bad IMO. I suggest accessing your music via the resource menu and its quite easy to use overall. Still not perfect but for me easy to use. The gold is actually the silver one :p. Some say it looks gold while I think it looks silver instead. Not sure how it would pair on your IEMs but I can tell you a clip or that ibasso t3 will not compare to this player. Not at all.
 
Jun 26, 2013 at 11:25 PM Post #231 of 1,483

Hoboson

New Head-Fier
Joined
Aug 2, 2008
Posts
18
Likes
10
wow it's that much better?  i am convinced in getting the 3rd anv. now.. 
and thanks for the prompt response. 
 
here's gold one on ebay:
 
http://www.ebay.com/itm/Hisoundaudio-PDAA-1-Studio-3ANV-Anniversary-Edition-Audiophile-HiFi-Music-Player-/121122940167?pt=Other_MP3_Players&hash=item1c337d6507
 
could it be a fake?
 
Jun 26, 2013 at 11:34 PM Post #232 of 1,483

lee730

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 9, 2011
Posts
16,804
Likes
451
If you are really concerned contact Jack Fu from Hisound and ask him if it is safe or not. Yes I really do feel the unit is much better than any Sansa product for that matter. The next upgrade would most likely be your headphones/IEMs :wink:.
 
http://www.head-fi.org/u/180469/hisound
 
Jack Fu
Email: 
(1) fuzhengyun@126.com
(2)service@hisoundaudio.com
Mobile: 0086 189 4877 5688
Skype: hisoundaudio
Web: www.hisoundaudio.com
 
Jun 27, 2013 at 1:10 AM Post #235 of 1,483

treal512

1000+ Head-Fier
Joined
Jul 8, 2010
Posts
1,427
Likes
77
Location
Washington State
I sent my Anniversary Edition off last week to get repairs again. What's this I hear about a new FW coming out? I hope they send me a unit with this new FW. I also hope the replacement lasts longer than the previous 2 Anniversary Editions I have owned over the last year. The sound is great and all, but I'm starting to wonder about Hisound. I hardly use the device and when I do, I carry it around in a fully padded Pelican case. That doesn't matter though. The thing just seems to break in every way (sticking menu buttons, low quality battery imploding, quality control issues with case and LED display, faulty FW in boot up, etc.) imaginable. Just my 2 cents.
 
Jun 27, 2013 at 1:36 AM Post #236 of 1,483

Sauntere

500+ Head-Fier
Joined
Jun 23, 2012
Posts
639
Likes
81
Quote:
I sent my Anniversary Edition off last week to get repairs again. What's this I hear about a new FW coming out? I hope they send me a unit with this new FW. I also hope the replacement lasts longer than the previous 2 Anniversary Editions I have owned over the last year. The sound is great and all, but I'm starting to wonder about Hisound. I hardly use the device and when I do, I carry it around in a fully padded Pelican case. That doesn't matter though. The thing just seems to break in every way (sticking menu buttons, low quality battery imploding, quality control issues with case and LED display, faulty FW in boot up, etc.) imaginable. Just my 2 cents.

That is just really rotten luck. I have had mine for nearly a year. Use it all the time and apart fro a firmware issue early on it hasn't skipped a beat.  Re loading the firmware fixed the problem.. Perhaps i have been super lucky but it has been flawless and sounds great. 
 
Jun 27, 2013 at 1:46 AM Post #237 of 1,483

lee730

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 9, 2011
Posts
16,804
Likes
451
Quote:
That is just really rotten luck. I have had mine for nearly a year. Use it all the time and apart fro a firmware issue early on it hasn't skipped a beat.  Re loading the firmware fixed the problem.. Perhaps i have been super lucky but it has been flawless and sounds great. 

 
I think the majority of customers don't have such issues but there are always the few who get way more than their share :frowning2:.
 
Jun 27, 2013 at 2:56 AM Post #238 of 1,483

wormsdriver

Headphoneus Supremus
Joined
Aug 11, 2011
Posts
4,531
Likes
1,709
Location
McAllen, Texas
Quote:
That is just really rotten luck. I have had mine for nearly a year. Use it all the time and apart fro a firmware issue early on it hasn't skipped a beat.  Re loading the firmware fixed the problem.. Perhaps i have been super lucky but it has been flawless and sounds great. 

same here
 
Jun 27, 2013 at 10:22 AM Post #239 of 1,483

red71rum

100+ Head-Fier
Joined
Nov 17, 2010
Posts
335
Likes
127
Quote:
doctorjazz did you do as I said though and just try to start the updater without the studio v plugged into both of your computers? If the updater program starts and doesn't give you an error this way then you can root out the problem as being on your system. Otherwise it means there is a compatibility issue with your systems and that updater program opposed to the studio V causing this issue? You never told me if you did try to start the program without plugging in the studio. This is to root out the problem being an incompatibility issue with your system itself. If the problem persists when starting the program by itself then its not necessarily the Studio V causing the issue. I am able to start the program up before I plug the Studio V in and it doesn't give me an error. Same as having the unit plugged in and then starting the program, no error messages.

 
I will try that. Something interesting has happened today. I used your method of using MP3Tag last night and turned on the player this morning. It took 20 minutest o go through 2590 files with a 64 gig Sandisk SDXC Extreme class 10(retail package from Amazon card). So, while at work I decided to install MP3tag here and re-clean the tags on the player itself. Now the player only reads 168 files and freezes, where I have to reset the player. Have you ever run into this? This should be no different than my Sansa Clip+ as it is a MSC device.
 
Edit: I am doing a full format on the external card using Fat32 Format, there are some files that would not delete, so this should possibly fix the issue.
 
Jun 27, 2013 at 2:26 PM Post #240 of 1,483

red71rum

100+ Head-Fier
Joined
Nov 17, 2010
Posts
335
Likes
127
Quote:
 
I will try that. Something interesting has happened today. I used your method of using MP3Tag last night and turned on the player this morning. It took 20 minutest o go through 2590 files with a 64 gig Sandisk SDXC Extreme class 10(retail package from Amazon card). So, while at work I decided to install MP3tag here and re-clean the tags on the player itself. Now the player only reads 168 files and freezes, where I have to reset the player. Have you ever run into this? This should be no different than my Sansa Clip+ as it is a MSC device.
 
Edit: I am doing a full format on the external card using Fat32 Format, there are some files that would not delete, so this should possibly fix the issue.

Turns out that no matter what card I put in, the Studio V reads 4 phantom albums that are no longer there and not the data(albums) off the card.  I have reset it but that does not work. Does anybody know how to get it to read my SD cards again?
 
Edit: I decided to reformat my player. I tried doing it on my main work pc, but Eset was blocking it. Since I am the IT support technician here, I have dozens of computers at my disposal and went to one that I had recently re-imaged. I logged on with my admin account, un-installed Eset, followed the instructions you guys had here and it seems to be back to normal, it no longer shows the phantom files, and reads cards.
 

Users who are viewing this thread

Top