Gustard Amplifiers and DACs
post-11846381
Post #406 of 604

Excellence 5

Head-Fier
Joined
Aug 17, 2015
Messages
53
Reaction score
10
Joined
Aug 17, 2015
Posts
53
Likes
10
   
Hello,
are you using "foo_dsd_asio" as the output device? This becomes available when you install ASIOProxyInstall-0.x.x.exe

Yes, that output is available and was selected.
 
I think that something is wrong into the SACD menu. Please, look at the picture here: http://i1230.photobucket.com/albums/ee483/Uomo_Avvisato/Videoproiettore/problema%20foobar%20DSD_zpsbboay2bk.png .
 
I see no "ASIO Driver Mode" in the menu while the other voices remain unactive...
 
     Share This Post       
post-11846911
Post #408 of 604

GioF71

100+ Head-Fier
Joined
Mar 5, 2013
Messages
249
Reaction score
65
Joined
Mar 5, 2013
Posts
249
Likes
65
  Try running that latency checker  sometime. It showed me some interesting differences between what I thought should be relatively equivalent computers.
 
I tried. The latency is consistently under 500nsec with DPC Latency Checker.
Also, I tried again the Sanskrit with my office PC. It has USB3 ports, and there is no USB2 port available.
The DAC does not work at all. It works (sort of) only with Wasapi PUSH, not event. Forget high res, nothing works in this case.
Also, my M2Tech Hiface 2 shows similar issues with this pc. I think it may be related to the USB3 ports, is it possible? I set buffers as high as possible in the device's own control panel. Nothing helped.
 
What really surprised me in the end is that on this pc, on the same usb3 port, the FiiO X5 (used as USB dac) works perfectly @ any sampling rate.
Maybe this can be due to the fact the FiiO works from battery and only uses usb power to charge its battery? Or its usb implementation is simply better?
 
Also, as I mentioned before, all this stuff works fine with my other work pc, which is a desktop with an old Core 2 Duo Q6600. No issues here on Debian Linux with the Sanskrit.
And, of course, the Sanskrit works at home on the Windows PC as well as with the linux dedicated music player.
 
Any further ideas to try?
 
     Share This Post       
post-11848059
Post #409 of 604

GioF71

100+ Head-Fier
Joined
Mar 5, 2013
Messages
249
Reaction score
65
Joined
Mar 5, 2013
Posts
249
Likes
65
 
Yes, that output is available and was selected.
 
I think that something is wrong into the SACD menu. Please, look at the picture here: http://i1230.photobucket.com/albums/ee483/Uomo_Avvisato/Videoproiettore/problema%20foobar%20DSD_zpsbboay2bk.png .
 
I see no "ASIO Driver Mode" in the menu while the other voices remain unactive...
 
Please also check the asio proxy configuration.
Mine is like this:
 

 
     Share This Post       
post-11848151
Post #411 of 604

Joong

1000+ Head-Fier
Joined
Nov 19, 2012
Messages
1,185
Reaction score
793
Location
Korea
post-11849135
Post #413 of 604

Juventino77

New Head-Fier
Joined
Dec 22, 2014
Messages
18
Reaction score
10
Joined
Dec 22, 2014
Posts
18
Likes
10
Has anyone managed to get hold of one?
Very interested to hear thoughts on this unit.
 
     Share This Post       
post-11849778
Post #415 of 604

stuartmc

500+ Head-Fier
Joined
Sep 14, 2014
Messages
719
Reaction score
199
Location
Watertown, NY
Joined
Sep 14, 2014
Location
Watertown, NY
Posts
719
Likes
199
Has anyone managed to get hold of one?
Very interested to hear thoughts on this unit.

Let "search" be your friend. I have been commenting on the X20 (which I now have) just a few pages back.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Juventino77
post-11849882
Post #416 of 604

Excellence 5

Head-Fier
Joined
Aug 17, 2015
Messages
53
Reaction score
10
Joined
Aug 17, 2015
Posts
53
Likes
10
@GioF71, thanks for suggesting but DSD over PCM doesn't work for me. The display always shows "Source USB PCM"...
 
Also, does anyone know how to connect X20U and PC via IIS ? Seems another issue pretty hard to address...
 
     Share This Post       
post-11850962
Post #417 of 604

GioF71

100+ Head-Fier
Joined
Mar 5, 2013
Messages
249
Reaction score
65
Joined
Mar 5, 2013
Posts
249
Likes
65
  @GioF71, thanks for suggesting but DSD over PCM doesn't work for me. The display always shows "Source USB PCM"...
 
Also, does anyone know how to connect X20U and PC via IIS ? Seems another issue pretty hard to address...
 
Hello, aside recommending the check if you have some DSPs active, as I unfortunately don't own a X20, I can't help you. Maybe stuartmc can :)
 
About the second question: you need a dedicated interface like the Gustard U12, which can give you multiple outputs (including I2S over HDMI).
The U12 connects to your computer via USB.
 
Hope this helps.
 
     Share This Post       
post-11851000
Post #418 of 604

Triplefun

100+ Head-Fier
Joined
Apr 30, 2014
Messages
212
Reaction score
23
Joined
Apr 30, 2014
Posts
212
Likes
23
  @GioF71, thanks for suggesting but DSD over PCM doesn't work for me. The display always shows "Source USB PCM"...
 
Also, does anyone know how to connect X20U and PC via IIS ? Seems another issue pretty hard to address...
 
I've been looking for an IIS interface myself. Googling i2s and PCI-e you get http://www.pinkfaun.nl/portal/productaanbod/dac-streaming-audio/1440-i2s-bridge with limited information on pricing other than a NL shop. There's also a Taiwanese CMedia sound card http://www.cmedia.com.tw/ProductsDetail/C1Serno-1/C2Serno-7/PSerno-54.html which includes an I2S port. Unfortunately no indication of DSD support.
 
I would be interested in what other people find, ideally an externalised DisplayPort interface with i2s output - can a Raspberry be modified to support this option?
 
     Share This Post       
post-11851559
Post #419 of 604

genclaymore

Headphoneus Supremus
Joined
Jun 3, 2007
Messages
2,158
Reaction score
129
Location
MI
Joined
Jun 3, 2007
Location
MI
Posts
2,158
Likes
129
Age
38
The Gustard U12 which has I2S on it which you can use to plug into the X20's I2S.
 
     Share This Post       
post-11854623
Post #420 of 604

gregb

New Head-Fier
Joined
Jun 21, 2015
Messages
24
Reaction score
25
Joined
Jun 21, 2015
Posts
24
Likes
25
can a Raspberry be modified to support this option?
 
On paper no modification needed, but you're on your own to make it work
 
http://archphile.org/howto/i2s-dacs-and-the-raspberry-pi/
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top