Foobar2000 + Asio screws up youtube
post-14464084
Thread Starter
Post #1 of 3

smodtactical

1000+ Head-Fier
Joined
Nov 11, 2012
Messages
1,015
Reaction score
358
Joined
Nov 11, 2012
Posts
1,015
Likes
358
I have windows 10, foobar2000 v1.3.10 and recently started listening to ASIO. If I stop playback on foobar then go to youtube it works fine, just have to refresh the page. But if I forget to stop it and pause foobar instead, youtube gets screwed and just refuses to play any video.

It remains screwed until I restart my whole pc. I've tried, stopping playback, closing foobar, closing all chrome windows and restarting it. Nothing works except restarting.

Any idea know how I can get around this in the cases were I forget to actually fully stop the playback and try to play a youtube video?
 
     Share This Post       
post-14464214
Post #2 of 3

jiiteepee

Headphoneus Supremus
Joined
Apr 5, 2005
Messages
1,573
Reaction score
52
Joined
Apr 5, 2005
Posts
1,573
Likes
52
ASIO is not a multiclient driver so device becomes locked when ASIO in use --> no other software nor device API can use the device then.

You could probably bypass this issue by installing VB-Audios Voicemeeter BANANA, set it as system default playback device through sound playback options and finally set the Voicemeeter to use ASIO for playback (and ofcourse Foobar to use system default for output).
 
Last edited:
     Share This Post       
post-14465314
Post #3 of 3

smodtactical

1000+ Head-Fier
Joined
Nov 11, 2012
Messages
1,015
Reaction score
358
Joined
Nov 11, 2012
Posts
1,015
Likes
358
Thanks Jiiteepee

Today all of a sudden I saw the bitrate options in windows settings for my HDV820.. I set it to 24 bit instead of 16 bit and now my 96khz songs are playing flawlessly. I love wasapi!
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top