FiiO X7 Mk II 2GB RAM + 64GB ROM + ESS9028 PRO + Balanced + DSD + BT 4.1 aptX + Dual mSD + Dual Band WiFi + Opt Out
post-14890834
Post #5,626 of 6,114

Llermo

New Head-Fier
Joined
Dec 19, 2016
Messages
26
Reaction score
5
Location
Barcelona
Joined
Dec 19, 2016
Location
Barcelona
Posts
26
Likes
5
Age
43
Old firmware no issue ,new firmware there is
Same for me.
Also the equalizer is awful. I think is the worst equalizer I've used. I hope it get better in future firmwares..

The rest of the stuff work perfectly!
 
     Share This Post       
post-14890860
Post #5,627 of 6,114

dsrk

500+ Head-Fier
Joined
Feb 12, 2017
Messages
991
Reaction score
463
Location
Hyderabad, India
Joined
Feb 12, 2017
Location
Hyderabad, India
Posts
991
Likes
463
Same for me.
Also the equalizer is awful. I think is the worst equalizer I've used. I hope it get better in future firmwares..

The rest of the stuff work perfectly!
Yes, went back to 1.06 and Viper.
 
     Share This Post       
post-14890880
Post #5,628 of 6,114

Fawzay

100+ Head-Fier
Joined
Aug 10, 2017
Messages
262
Reaction score
176
Location
Red Dot
Joined
Aug 10, 2017
Location
Red Dot
Posts
262
Likes
176
for me, i dont use the fiio music, i use neutron and USB Player Pro and i explore the new firmware and u can uninstall the new Fiio music by tapping the kernal ver. and install the old fiio music with viper....
 
     Share This Post       
post-14890991
Post #5,629 of 6,114

snip3r77

Headphoneus Supremus
Joined
May 13, 2010
Messages
2,696
Reaction score
723
Joined
May 13, 2010
Posts
2,696
Likes
723
Same for me.
Also the equalizer is awful. I think is the worst equalizer I've used. I hope it get better in future firmwares..

The rest of the stuff work perfectly!
You mean the volume ??
 
     Share This Post       
post-14891571
Post #5,630 of 6,114

Llermo

New Head-Fier
Joined
Dec 19, 2016
Messages
26
Reaction score
5
Location
Barcelona
Joined
Dec 19, 2016
Location
Barcelona
Posts
26
Likes
5
Age
43
You mean the volume ??
Yes. "Same for me" refers to the volume wheel issue. No problem in 1.0.6 but when I upgraded to 1.0.9 the problem appears.
 
     Share This Post       
post-14891866
Post #5,631 of 6,114

Heroes Killer

Head-Fier
Joined
Sep 1, 2014
Messages
54
Reaction score
20
Joined
Sep 1, 2014
Posts
54
Likes
20
The fact that the volume wheel problem does not occur to everyone does not mean that it is a hardware issue.
It can be a software issue that appears with specific settings, during specific situations, etc. Too many people have it right after upgrading an FW (mostly 1.0.6).

Software/firmware is an extremely error-prone thing, especially when people who make it don't have much prior experience with the given platform.

It is also possible that the problems we are referring to are slightly different and some are caused by dust etc., while the others are simply bugs.
 
Last edited:
     Share This Post       
  • Like
Reactions: majo123
post-14892180
Post #5,633 of 6,114

GR33dyblackie

New Head-Fier
Joined
Aug 22, 2015
Messages
33
Reaction score
18
Joined
Aug 22, 2015
Posts
33
Likes
18
how to do it? by tapping on the kernel version, enable deveopler mode ?or ?
i had the bad experience by tapping soemthing and it disable s the google play services. and i had to reflash the firmware again :frowning2:

as for the wheel volume. im on 1.0.9. not such issue .
 
     Share This Post       
post-14894845
Post #5,634 of 6,114

FiiO

Sponsor: FiiO
Joined
Jul 30, 2008
Messages
6,961
Reaction score
3,299
Location
Guangzhou,China
Joined
Jul 30, 2008
Location
Guangzhou,China
Posts
6,961
Likes
3,299
Age
13
Website
www.fiio.com
FiiO Stay updated on FiiO at their sponsor profile on Head-Fi.
 
https://www.facebook.com/FiiOAUDIO https://twitter.com/FiiO_official https://www.instagram.com/fiioofficial/ https://www.fiio.com
     Share This Post       
post-14898535
Post #5,635 of 6,114

Heroes Killer

Head-Fier
Joined
Sep 1, 2014
Messages
54
Reaction score
20
Joined
Sep 1, 2014
Posts
54
Likes
20
@FiiO @Llermo Actually, I think the correct FW should be 1.0.5. Javi previously stated that the problem occurs on FW equals or higher than 1.0.6.
 
     Share This Post       
post-14902993
Post #5,636 of 6,114

Raúl S.

New Head-Fier
Joined
Sep 16, 2017
Messages
17
Reaction score
8
Location
Madrid, Spain
Joined
Sep 16, 2017
Location
Madrid, Spain
Posts
17
Likes
8
Hello everyone,

Does anyone know if CUE sheets are again recognised while browsing folders in the latest 1.0.9 firmware?
 
     Share This Post       
post-14903022
Post #5,637 of 6,114

jmac1516

100+ Head-Fier
Joined
Nov 5, 2010
Messages
182
Reaction score
102
Location
Chicago
Joined
Nov 5, 2010
Location
Chicago
Posts
182
Likes
102
I'm having a new problem with my X7 II since the last firmware update. While playing music and after the screen goes into lock mode (i.e. turns off), the player will just stop playing randomly after a short period of time. I press the play button again, the player will begin and then stop again randomly.

Anyone else experiencing this? It may only be coincidence that it started after the last firmware update.
 
     Share This Post       
post-14903145
Post #5,638 of 6,114

Fenriz

New Head-Fier
Joined
Jul 22, 2017
Messages
8
Reaction score
1
Location
Cocalombia
Joined
Jul 22, 2017
Location
Cocalombia
Posts
8
Likes
1
I'm having a new problem with my X7 II since the last firmware update. While playing music and after the screen goes into lock mode (i.e. turns off), the player will just stop playing randomly after a short period of time. I press the play button again, the player will begin and then stop again randomly.

Anyone else experiencing this? It may only be coincidence that it started after the last firmware update.
Hi, I have the same problem since last update too!
 
     Share This Post       
post-14903436
Post #5,639 of 6,114

jmac1516

100+ Head-Fier
Joined
Nov 5, 2010
Messages
182
Reaction score
102
Location
Chicago
Joined
Nov 5, 2010
Location
Chicago
Posts
182
Likes
102
Hi, I have the same problem since last update too!
Interesting. Others? Please chime in so @FiiO can be made aware and help rectify the issue..
 
     Share This Post       
post-14903857
Post #5,640 of 6,114

Paulo Abreu

1000+ Head-Fier
Joined
Feb 17, 2016
Messages
1,254
Reaction score
592
Location
Madeira Island, Portugal
Joined
Feb 17, 2016
Location
Madeira Island, Portugal
Posts
1,254
Likes
592
I'm having a new problem with my X7 II since the last firmware update. While playing music and after the screen goes into lock mode (i.e. turns off), the player will just stop playing randomly after a short period of time. I press the play button again, the player will begin and then stop again randomly.

Anyone else experiencing this? It may only be coincidence that it started after the last firmware update.
Yes, me too. When pressing power to blanc screen, it also pauses the music. Not always, didn't make extensive tests but after a few on/off cycles it starts working fine. Anyway, the pause/play process is still not flawless, it still fails occasionally. Many times I wonder how FiiO does the testings? Do “engineers” actually listen to music? Like... for 2 or 3 hours, not 2 or 3 minutes?
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 4)

Top