FiiO Q5, Flagship DAC/Amp, an Dual DAC, USB/Optical/Coaxial/Line in, share the same amp module with X7.
post-15439690
Post #3,136 of 3,147

Theri0n

100+ Head-Fier
Joined
Jan 18, 2018
Messages
113
Reaction score
48
Location
Kazakhstan
Joined
Jan 18, 2018
Location
Kazakhstan
Posts
113
Likes
48
One of the reasons I was attracted to and purchased the q5 was the ability to update amp modules without having to purchase an entire new product.

Fiio's inability to address this issue leaves me to conclude that fiio only wants consumers to purchase the q5s and not have the ability to upgrade the q5.

This is not what their previous marketing of the q5 indicated. :frowning2:
Does anyone forbid you to by AM3B or AM3D amp module for your Q5?
 
     Share This Post       
post-15440004
Post #3,137 of 3,147

sidecross

100+ Head-Fier
Joined
Dec 26, 2018
Messages
450
Reaction score
167
Location
North America
Joined
Dec 26, 2018
Location
North America
Posts
450
Likes
167
Does anyone forbid you to by AM3B or AM3D amp module for your Q5?
Fiio does not currently sell or have available either module for purchase.

It is not an issue of 'forbid'; it is an issue of poor marketing a product I would purchase and have tried to purchase for over 13 months.
 
     Share This Post       
post-15450707
Post #3,138 of 3,147

sidecross

100+ Head-Fier
Joined
Dec 26, 2018
Messages
450
Reaction score
167
Location
North America
Joined
Dec 26, 2018
Location
North America
Posts
450
Likes
167
I would not expect many shipments from fiio in the near future with their Coronavirus and China's markets dropping 8% early today.

Many electronics beside just fiio will be affected; apple is also concerned. :frowning2:
 
Last edited:
     Share This Post       
post-15460009
Post #3,140 of 3,147

TC44

100+ Head-Fier
Joined
Dec 30, 2006
Messages
109
Reaction score
50
Joined
Dec 30, 2006
Posts
109
Likes
50
I recently received a 2.5mm balanced cable to use with my Q5 / AM3a, Monolith M570 and Sennheiser HD700. Fortunately for me the cable fits both headphones. I'm able to run both headphones in low gain with typical volume at 11:00 on the dial so plenty of headroom to spare. I've had the Q5 for over two years and only used it via bluetooth and just started using it with my Chomebook via USB, it's plug and play and works well. I perceive an improvement moving from SE to balanced with the AM3a providing better clarity and increased dynamics at normal listening levels.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: sidecross
post-15460024
Post #3,141 of 3,147

TC44

100+ Head-Fier
Joined
Dec 30, 2006
Messages
109
Reaction score
50
Joined
Dec 30, 2006
Posts
109
Likes
50
I do have a q5 available with box however, awsome and super silent
Awesome deal for the Head-fi community. Great portable DAC/Amp and a steal at your asking price.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: SupperTime
post-15703080
Post #3,143 of 3,147

corgifall

100+ Head-Fier
Joined
Sep 17, 2018
Messages
322
Reaction score
186
Location
Colorado
Joined
Sep 17, 2018
Location
Colorado
Posts
322
Likes
186
Is it playing out of the right side on both the balanced and single ended jacks? Did you already poke the little reset button?
 
     Share This Post       
post-15704085
Post #3,144 of 3,147

rahessar

New Head-Fier
Joined
Jun 26, 2020
Messages
4
Reaction score
1
Location
india
Joined
Jun 26, 2020
Location
india
Posts
4
Likes
1
It is playing on right side on single ended Jack and bluetooth connection. I don't have balanced output test. I have also poke reset button.
 
     Share This Post       
post-15704099
Post #3,145 of 3,147

corgifall

100+ Head-Fier
Joined
Sep 17, 2018
Messages
322
Reaction score
186
Location
Colorado
Joined
Sep 17, 2018
Location
Colorado
Posts
322
Likes
186
It playing on just one channel via bluetooth is definitely the big red flag. I'd contact fiio and see if they have an idea of what's wrong. Do you have any of the other amp modules you can test? If you're lucky it's just a amp module that died. Though I'm pretty sure the bluetooth chip is separate from the amp and is actually in the main housing with the DACs. Fingers crossed that part isn't broken.
 
     Share This Post       
post-15704106
Post #3,146 of 3,147

Sonic Defender

Headphoneus Supremus
Joined
May 9, 2011
Messages
11,884
Reaction score
3,265
Location
Ottawa, Ontario Canada
Joined
May 9, 2011
Location
Ottawa, Ontario Canada
Posts
11,884
Likes
3,265
It is playing on right side on single ended Jack and bluetooth connection. I don't have balanced output test. I have also poke reset button.
It will be the jack. Have you confirmed that the headphone cable isn't the issue with other devices? Should have nothing to do with the Bluetooth.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: sidecross

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 3)

Top