FiiO M11-Android 7.0, 2.5/3.5/4.4 Powerful Output, Exynos 7872, Dual AK4493 DAC chips, 3GB RAM, WiFi, Two-way LDAC
post-15794282
Post #8,326 of 8,481

FiiO

Sponsor: FiiO
Joined
Jul 30, 2008
Messages
6,917
Reaction score
3,275
Location
Guangzhou,China
Joined
Jul 30, 2008
Location
Guangzhou,China
Posts
6,917
Likes
3,275
Age
13
Website
www.fiio.com
@FiiO I am getting really bad playback with DSD files now. I have ensured nothing else us running, no WiFi/BT, rebooted. The DSD files that played back fine pre-patch are now breaking up. Ideas?
Dear user,

Would you mind sharing your music files to us for check?

Best regards
 
FiiO Stay updated on FiiO at their sponsor profile on Head-Fi.
 
https://www.facebook.com/FiiOAUDIO https://twitter.com/FiiO_official https://www.instagram.com/fiioofficial/ https://www.fiio.com
     Share This Post       
post-15796395
Post #8,327 of 8,481

mlavende

New Head-Fier
Joined
Jul 18, 2019
Messages
23
Reaction score
5
Location
UK
Joined
Jul 18, 2019
Location
UK
Posts
23
Likes
5
Anyone else find their M11 runs really hot since the latest firmware update?

Currently trying to roll back to 1.0.9 to see if it makes a difference but I don't remember it being this hot previously

Thanks

-Mat
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: megamoz
post-15796828
Post #8,329 of 8,481

mlavende

New Head-Fier
Joined
Jul 18, 2019
Messages
23
Reaction score
5
Location
UK
Joined
Jul 18, 2019
Location
UK
Posts
23
Likes
5
back on 1.0.9 and after resetting the Fiio music app all seems fine. It gets warm but doesn't seem to be as warm as under 1.1.0. Nothing scientific though, purely going by touch. Maybe it always did get hot and I never noticed - I usually have it in a case. Removed it for now to check.

-Mat
 
     Share This Post       
post-15797479
Post #8,330 of 8,481

megamoz

New Head-Fier
Joined
Apr 19, 2020
Messages
6
Reaction score
0
Location
Italy
Joined
Apr 19, 2020
Location
Italy
Posts
6
Likes
0
back on 1.0.9 and after resetting the Fiio music app all seems fine. It gets warm but doesn't seem to be as warm as under 1.1.0. Nothing scientific though, purely going by touch. Maybe it always did get hot and I never noticed - I usually have it in a case. Removed it for now to check.

-Mat
it is slightly warmer, you’re right. i noticed that, too.
 
     Share This Post       
post-15800504
Post #8,332 of 8,481

YouAreGoForTLI

New Head-Fier
Joined
May 21, 2020
Messages
6
Reaction score
2
Location
Taurus–Littrow
Joined
May 21, 2020
Location
Taurus–Littrow
Posts
6
Likes
2
Anyone else find their M11 runs really hot since the latest firmware update?

Currently trying to roll back to 1.0.9 to see if it makes a difference but I don't remember it being this hot previously

Thanks

-Mat
Mine recently *** itself, went dark (couldn't turn on/off and screen was blank) and got super hot about10 minuets after it crapped out. Im also having 1.1.0 issues ranging from minor to this.
 
     Share This Post       
post-15800533
Post #8,333 of 8,481

mlavende

New Head-Fier
Joined
Jul 18, 2019
Messages
23
Reaction score
5
Location
UK
Joined
Jul 18, 2019
Location
UK
Posts
23
Likes
5
Mine recently *** itself, went dark (couldn't turn on/off and screen was blank) and got super hot about10 minuets after it crapped out. Im also having 1.1.0 issues ranging from minor to this.
I didn't get the shutdown or lockup but it was very hot. Rolled back to 1.0.9 and now don't have those problems.

Maybe some issue with the current latest release...

Thanks

-Mat
 
     Share This Post       
post-15800742
Post #8,334 of 8,481

HiFi47

New Head-Fier
Joined
Nov 8, 2019
Messages
27
Reaction score
11
Location
Yogyakarta
Joined
Nov 8, 2019
Location
Yogyakarta
Posts
27
Likes
11
I didn't get the shutdown or lockup but it was very hot. Rolled back to 1.0.9 and now don't have those problems.

Maybe some issue with the current latest release...

Thanks

-Mat
I will do the same. I just installed the new version and my apps are crashing continuously and the battery consumption got even worse. Fiio should have some beta users before they give out new updates. It becomes with every update more unstable.
 
Last edited:
     Share This Post       
post-15801061
Post #8,335 of 8,481

Phil B

100+ Head-Fier
Joined
Mar 5, 2016
Messages
109
Reaction score
34
Joined
Mar 5, 2016
Posts
109
Likes
34
For those that are having issues with the new FW. After installing did you reset the device? So far my device is running fine (of course I just jinxed it), and all I did was install then reset.
Hopefully Fiio will reply soon.
 
     Share This Post       
post-15801075
Post #8,336 of 8,481

jdtenny

100+ Head-Fier
Joined
Jul 19, 2019
Messages
140
Reaction score
29
Location
USA
Joined
Jul 19, 2019
Location
USA
Posts
140
Likes
29
For those that are having issues with the new FW. After installing did you reset the device? So far my device is running fine (of course I just jinxed it), and all I did was install then reset.
Hopefully Fiio will reply soon.
Reset how? Presumably FW updates do some kind of soft reset when they install.
 
     Share This Post       
post-15801180
Post #8,337 of 8,481

Phil B

100+ Head-Fier
Joined
Mar 5, 2016
Messages
109
Reaction score
34
Joined
Mar 5, 2016
Posts
109
Likes
34
Reset how? Presumably FW updates do some kind of soft reset when they install.
Fiio always said after installing to reset the device. Its in the settings under backup and reset, then factory data reset. It brings the unit back to factory default but will not erase the sd cards. I have had glitches in the past with other FW and once I reset it cleared it up. Its worth a shot if your having issues, but you WILL have to reinstall whatever apps you had installed.
 
     Share This Post       
post-15801225
Post #8,338 of 8,481

jdtenny

100+ Head-Fier
Joined
Jul 19, 2019
Messages
140
Reaction score
29
Location
USA
Joined
Jul 19, 2019
Location
USA
Posts
140
Likes
29
Fiio always said after installing to reset the device. Its in the settings under backup and reset, then factory data reset. It brings the unit back to factory default but will not erase the sd cards. I have had glitches in the past with other FW and once I reset it cleared it up. Its worth a shot if your having issues, but you WILL have to reinstall whatever apps you had installed.
Ah thanks, I'd forgotten. It's been a while since I've done an FW update, and I'm holding off on 1.10 until the current noise about problems dies down.
 
     Share This Post       
post-15801286
Post #8,339 of 8,481

Phil B

100+ Head-Fier
Joined
Mar 5, 2016
Messages
109
Reaction score
34
Joined
Mar 5, 2016
Posts
109
Likes
34
Ah thanks, I'd forgotten. It's been a while since I've done an FW update, and I'm holding off on 1.10 until the current noise about problems dies down.
NP. Hopefully that can help some guys out.
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 7, Guests: 8)

Top