FiiO M11-Android 7.0, 2.5/3.5/4.4 Powerful Output, Exynos 7872, Dual AK4493 DAC chips, 3GB RAM, WiFi, Two-way LDAC
post-15758513
Post #8,281 of 8,481

Phil B

100+ Head-Fier
Joined
Mar 5, 2016
Messages
109
Reaction score
34
Joined
Mar 5, 2016
Posts
109
Likes
34
Dear user,

Sorry I may fail to get your point clearly still. When using as Bluetooth transmitter, the M11 will try to connect the last connected devices when its Bluetooth is on.

Best regards
The M11 will try to connect to the last device I used, even though that device is shut off or not even in the building.Turning the M11 Bluetooth off and on makes no difference or even rebooting the M11. It will still try to connect to a speaker that is 10 miles away because thats what I used last.. I cannot connect to any other device until it stops trying to connect to the previous device.

It will not automatically connect to any device I have it paired with so before I cant start driving I have to sit there and wait for it to stop trying to connect to my last used device and then manually connect to my car for example. Also note that I only have ONE Bluetooth device on at any time so there is no cross talk with other devices which may confuse the M11.
 
     Share This Post       
post-15766785
Post #8,282 of 8,481

pauldoni

100+ Head-Fier
Joined
Aug 26, 2019
Messages
145
Reaction score
31
Location
indonesia
Joined
Aug 26, 2019
Location
indonesia
Posts
145
Likes
31
Someone have same issue as me on m11?
1.black line ( on the bottom side) after using fast charger. It's already gone , and it's not permanent. No issue when using a low ampere/output charger.
2.today a black line appear on the top side of my m11 after long listening (about 4-5hour) hi gain on 45% volume via 3.5mm jack. The temperature of the dap is a little bit warm. Is it permanent or no?
Thanks. I'm scared right now.
 

Attachments

Last edited:
     Share This Post       
post-15767201
Post #8,283 of 8,481

snapandslide

100+ Head-Fier
Joined
Aug 13, 2019
Messages
114
Reaction score
120
Location
London
Joined
Aug 13, 2019
Location
London
Posts
114
Likes
120
Well I'm on the latest Beta and updated Tidal app - no changes in the status bar as to whether MQA is working. I do notice a difference in sound between 'Masters' and 'Hi-Fi', but no idea if we've got the full unfold. So I'm assuming not at the moment!
 
     Share This Post       
post-15767252
Post #8,284 of 8,481

sbelter

New Head-Fier
Joined
Jun 28, 2013
Messages
18
Reaction score
16
Joined
Jun 28, 2013
Posts
18
Likes
16
With the latest update of the Tidal app on Android, the MQA indicator will show up at the top - at least on some albums/tracks.

Switch from the "Master" setting on streaming and downloads to the "Hi Fi" setting - like if you have an MQA DAC and you need to bypass the software doing it (and keep the application from doing the first unfolding).

For some reason, it's not working on all tracks. All of the classical 2L titles that I checked seem to unfold to 352.8kHz! Some of the biggest new releases like Taylor Swift's also seem to unfold at 44.1kHz like with UAPP with the MQA indicator on top (rather than showing an upsampling to 88.2 or 96kHz in the Tidal app with "Master" and no MQA indicator on the top). I've checked around on random MQA albums from different labels big and small. Some work but perhaps the majority don't - no rhyme or reason.

Well I'm on the latest Beta and updated Tidal app - no changes in the status bar as to whether MQA is working. I do notice a difference in sound between 'Masters' and 'Hi-Fi', but no idea if we've got the full unfold. So I'm assuming not at the moment!
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: snapandslide
post-15767770
Post #8,285 of 8,481

snapandslide

100+ Head-Fier
Joined
Aug 13, 2019
Messages
114
Reaction score
120
Location
London
Joined
Aug 13, 2019
Location
London
Posts
114
Likes
120
With the latest update of the Tidal app on Android, the MQA indicator will show up at the top - at least on some albums/tracks.

Switch from the "Master" setting on streaming and downloads to the "Hi Fi" setting - like if you have an MQA DAC and you need to bypass the software doing it (and keep the application from doing the first unfolding).

For some reason, it's not working on all tracks. All of the classical 2L titles that I checked seem to unfold to 352.8kHz! Some of the biggest new releases like Taylor Swift's also seem to unfold at 44.1kHz like with UAPP with the MQA indicator on top (rather than showing an upsampling to 88.2 or 96kHz in the Tidal app with "Master" and no MQA indicator on the top). I've checked around on random MQA albums from different labels big and small. Some work but perhaps the majority don't - no rhyme or reason.
Thanks for that - sadly no luck for me. There isn't a setting somewhere in the Fiio/Android OS I'm missing (couldn't find anything)? Otherwise will wait until the update is released as 'final' and try again!
 
     Share This Post       
post-15768382
Post #8,286 of 8,481

sbelter

New Head-Fier
Joined
Jun 28, 2013
Messages
18
Reaction score
16
Joined
Jun 28, 2013
Posts
18
Likes
16
Thanks for that - sadly no luck for me. There isn't a setting somewhere in the Fiio/Android OS I'm missing (couldn't find anything)? Otherwise will wait until the update is released as 'final' and try again!
Hmmm, someone else couldn't seem to get it to work either. By any chance were you trying to play already downloaded tracks that were downloaded as "Master"? Those albums didn't trigger the MQA indicator until after I deleted them, downloaded them and played them back.
 
     Share This Post       
post-15768543
Post #8,287 of 8,481

sbelter

New Head-Fier
Joined
Jun 28, 2013
Messages
18
Reaction score
16
Joined
Jun 28, 2013
Posts
18
Likes
16
Hmmm, someone else couldn't seem to get it to work either. By any chance were you trying to play already downloaded tracks that were downloaded as "Master"? Those albums didn't trigger the MQA indicator until after I deleted them, downloaded them and played them back.
Here are some screenshots. The last album's an example of a newly released Master album that does not trigger the MQA indicator:

Screenshot_20200729-111826.pngScreenshot_20200729-111728.pngScreenshot_20200729-111928.png
 
     Share This Post       
post-15768974
Post #8,288 of 8,481

snapandslide

100+ Head-Fier
Joined
Aug 13, 2019
Messages
114
Reaction score
120
Location
London
Joined
Aug 13, 2019
Location
London
Posts
114
Likes
120
Hmmm, someone else couldn't seem to get it to work either. By any chance were you trying to play already downloaded tracks that were downloaded as "Master"? Those albums didn't trigger the MQA indicator until after I deleted them, downloaded them and played them back.
Nope none were downloaded. Could maybe be related to headphone and port? But looking at your last pic, I'm also not seeing "44.1k" either when normal and not MQA :thinking:
 
     Share This Post       
post-15769523
Post #8,289 of 8,481

Claypole

Head-Fier
Joined
Mar 26, 2019
Messages
67
Reaction score
25
Location
Harlow, Essex
Joined
Mar 26, 2019
Location
Harlow, Essex
Posts
67
Likes
25
This really seems to tick all the boxes for me, apart from the fact it only seems to come with a one year long warranty. That does not inspire confidence, especially when it costs £400.

Has anybody here had issues with their out of warranty M11?
 
     Share This Post       
post-15770667
Post #8,290 of 8,481

eaglesgift

500+ Head-Fier
Joined
May 19, 2017
Messages
536
Reaction score
406
Location
Chiang Mai, Thailand
Joined
May 19, 2017
Location
Chiang Mai, Thailand
Posts
536
Likes
406
This really seems to tick all the boxes for me, apart from the fact it only seems to come with a one year long warranty. That does not inspire confidence, especially when it costs £400.

Has anybody here had issues with their out of warranty M11?
What do you know of that comes with a longer warranty these days?
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Airsculpture
post-15770823
Post #8,291 of 8,481

sbelter

New Head-Fier
Joined
Jun 28, 2013
Messages
18
Reaction score
16
Joined
Jun 28, 2013
Posts
18
Likes
16
Nope none were downloaded. Could maybe be related to headphone and port? But looking at your last pic, I'm also not seeing "44.1k" either when normal and not MQA :thinking:
Did you go into settings and the display area and activate the sample rate display?
 
     Share This Post       
post-15770855
Post #8,292 of 8,481

pauldoni

100+ Head-Fier
Joined
Aug 26, 2019
Messages
145
Reaction score
31
Location
indonesia
Joined
Aug 26, 2019
Location
indonesia
Posts
145
Likes
31
Someone have same issue as me on m11?
1.black line ( on the bottom side) after using fast charger. It's already gone , and it's not permanent. No issue when using a low ampere/output charger.
2.today a black line appear on the top side of my m11 after long listening (about 4-5hour) hi gain on 45% volume via 3.5mm jack. The temperature of the dap is a little bit warm. Is it permanent or no?
Thanks. I'm scared right now.
This really seems to tick all the boxes for me, apart from the fact it only seems to come with a one year long warranty. That does not inspire confidence, especially when it costs £400.

Has anybody here had issues with their out of warranty M11?
I have issue on screen , look at my post above. But I don't know , is it just me experiences it or no? Because no one reply My post.
 
Last edited:
     Share This Post       
post-15771092
Post #8,293 of 8,481

Claypole

Head-Fier
Joined
Mar 26, 2019
Messages
67
Reaction score
25
Location
Harlow, Essex
Joined
Mar 26, 2019
Location
Harlow, Essex
Posts
67
Likes
25
What do you know of that comes with a longer warranty these days?
Our Toyota came with a 5 year warranty, some cars have 7 year warranty. My TV came with a free 5 year warranty. John Lewis offer 2 years warranty on a lot of stuff, including iPod Touch.

My air rifle came with a lifetime warranty.

Westone give a two year warranty on their IEMs and RHA give a three year warranty.

One year is the absolute minimum a manufacture offers these days, and I know Fiio isn’t alone in doing it, but it’s not long enough in my opinion. My Fiio M6 has lines on the screen, and is outside the one year period. I’m not happy about it, but at least it ‘only’ cost me about £130.

£400 is a different matter. The M11 is a considerably more of a ‘premium’ product. I believe even the M15 comes with the same 1 year warranty?

Perhaps it’s because we tend to change our DAPs more than we might with other products, and the manufacturers know full well we would just upgrade if they fail outside the warranty period.

I think for the money paid, this sort of kit should have a better warranty. One year might possibly be acceptable if the item is less than £200, but for £400, I think 2-3 years is more appropriate.
 
Last edited:
     Share This Post       
post-15771095
Post #8,294 of 8,481

Claypole

Head-Fier
Joined
Mar 26, 2019
Messages
67
Reaction score
25
Location
Harlow, Essex
Joined
Mar 26, 2019
Location
Harlow, Essex
Posts
67
Likes
25
I have issue on screen , look at my post above. But I don't know , is it just me experiences it or no? Because no one reply My post.
My Fiio M6 has lines and dead pixels on the screen, which makes me very reluctant to get the M11...
 
Last edited:
     Share This Post       
post-15771169
Post #8,295 of 8,481

pauldoni

100+ Head-Fier
Joined
Aug 26, 2019
Messages
145
Reaction score
31
Location
indonesia
Joined
Aug 26, 2019
Location
indonesia
Posts
145
Likes
31
My Fiio M6 has lines and des pixels on the screen, which makes me very reluctant to get the M11...
I think , m11 is good and no problem if you're not using fast charger and not using it 6hours straight on hi gain. And it's not permanent. But still make me scared.

It caused by the IPS screen and weak PMIC.
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 4, Guests: 8)

Top