[FiiO M11] Android 7.0, 2.5/3.5/4.4 Powerful Output, Exynos 7872, Dual AK4493 DAC chips, 3GB RAM, WiFi, Two-way LDAC
May 12, 2020 at 3:23 AM Post #8,026 of 8,984

FiiO

Sponsor: FiiO
Joined
Jul 30, 2008
Posts
8,052
Likes
4,468
Location
Guangzhou,China
So it seems the Fiio Music App does not playback in bitperfect, or am I wrong?

I bought UAPP and turned on bitperfect and my flacs sound noticeably better.

If this is the case, is there anyway to enable bitperfect in Fiio Music app? I prefer its interface over UAPP's.
Hi,

There is no SRC in the FiiO Music app.

Best regards
 
FiiO Stay updated on FiiO at their sponsor profile on Head-Fi.
 
https://www.facebook.com/FiiOAUDIO https://twitter.com/FiiO_official https://www.instagram.com/fiioofficial/ https://www.fiio.com support@fiio.com
May 12, 2020 at 1:43 PM Post #8,027 of 8,984

gLer

Headphoneus Supremus
Joined
Apr 27, 2017
Posts
7,434
Likes
13,192
Location
Tatooine
Did you happen to compare Fiio Music with UAPP (with bitperfect on)? I'm finding the latter to sound better.
No, I sold my M11 because it didn't support UAPP at the time. I may have held on to it had I known FiiO were adding support. But as it turns out I bought a better DAP for the same money so can't complain.
 
May 12, 2020 at 2:14 PM Post #8,028 of 8,984

anemotoad

New Head-Fier
Joined
May 31, 2017
Posts
28
Likes
0
Location
UK
Does anyone know if there's a way to enable System UI Tuner on the M11?

Apologies for the bump, but would be interested to know if anyone had managed to figure this out. Specifically, I'm looking to turn off the battery percentage in the header bar - don't know if anyone's figured this out, as I don't think there's a setting to do this?
 
May 12, 2020 at 2:17 PM Post #8,029 of 8,984

xkoo

100+ Head-Fier
Joined
May 1, 2019
Posts
367
Likes
168
Location
France
Apologies for the bump, but would be interested to know if anyone had managed to figure this out. Specifically, I'm looking to turn off the battery percentage in the header bar - don't know if anyone's figured this out, as I don't think there's a setting to do this?
please send me a PM and I will test it later tonight but be aware I do have ROOTED Fiio M11 Pro.
 
May 13, 2020 at 11:22 AM Post #8,031 of 8,984

xkoo

100+ Head-Fier
Joined
May 1, 2019
Posts
367
Likes
168
Location
France
May 14, 2020 at 2:01 PM Post #8,033 of 8,984

Airsculpture

100+ Head-Fier
Joined
Nov 13, 2018
Posts
432
Likes
80
Location
Scouser but living in Fredericton, Canada
Tried downloading the trial version of UAPP player directly from the developer site but couldn’t work out how to install it ?!?

Edit. Never mind, figured it out, needed it in root of the card

very limited time given on the trial version, limited tracks to play and limited play time - 20 minutes

could at least give you a day to evaluate but from what I could tell, little improvement over stock player, UI less professional looking, sound similar to Poweramp re EQ and bass boost. UI slight improvement on Poweramp. Playlists didn’t import at all despite tries whereas stock player you could manually add and Poweramp just seems to work.

Your mileage may vary. The limited evaluation time stuck in my throat so not tempted to shell out $10
 
May 14, 2020 at 2:28 PM Post #8,034 of 8,984

lalama

New Head-Fier
Joined
Feb 16, 2019
Posts
42
Likes
40
Location
So Cal
I had a similar hiss issue appear after upgrading the firmware to the latest version. I finally got a replacement unit and there is now a very, VERY slight hiss using FiiO FH7 balanced. Have not heard a hiss on single ended using Final Audio E2000. Previously, the hiss was very noticeable on both balanced and single ended. Looks like it may was the unit on my end.
 
May 14, 2020 at 11:04 PM Post #8,035 of 8,984

FiiO

Sponsor: FiiO
Joined
Jul 30, 2008
Posts
8,052
Likes
4,468
Location
Guangzhou,China
I had a similar hiss issue appear after upgrading the firmware to the latest version. I finally got a replacement unit and there is now a very, VERY slight hiss using FiiO FH7 balanced. Have not heard a hiss on single ended using Final Audio E2000. Previously, the hiss was very noticeable on both balanced and single ended. Looks like it may was the unit on my end.
Hi,

Does the problem remain when using the FH7 in other device? If yes, it seems to be a problem with the unit of FH7.

Best regards
 
FiiO Stay updated on FiiO at their sponsor profile on Head-Fi.
 
https://www.facebook.com/FiiOAUDIO https://twitter.com/FiiO_official https://www.instagram.com/fiioofficial/ https://www.fiio.com support@fiio.com
May 15, 2020 at 12:59 PM Post #8,036 of 8,984

Chaz1952

100+ Head-Fier
Joined
May 24, 2014
Posts
285
Likes
81
Location
Capital District, New York State
When using the 3.5mm phone output on my M11:
*With every playback I notice a slight click just a split-second before, or simultaneously, as music begins playing. Most times I "rewind" back to the start of the first track to hear the beginning of the music without this click.

Along with this behavior, occasionally the player won't output sound at the precise start of the track, rather just a split second after the track begins.

**However, the player does not exhibit this click when using the 2.5mm balanced output. (Unfortunately, my favorite earphones are unbalanced.)

Info/settings:
Beta FW: M11-ota-2020041802. zip
FiiO Music App version: 1.2.0 AND/OR UAPP version 5.5.6
Local Music Library: FLACs (44.1kHz/16 bit) Size = 9954
Pure Music mode or Android mode
WiFi/Bluetooth OFF
Gapless ON
EQ OFF
Slow Roll Off filter
(no DSD / no streaming)
SD Cards: Samsung Evo "Select" 256 GB / both slot 1 and 2 / both approx 50% full

Any technical advice/suggestions appreciated.

Thanks!
 
Last edited:
May 15, 2020 at 4:21 PM Post #8,038 of 8,984

Mattius8

New Head-Fier
Joined
Apr 29, 2020
Posts
12
Likes
2
Location
Wiltshire
When using the 3.5mm phone output on my M11:
*With every playback I notice a slight click just a split-second before, or simultaneously, as music begins playing. Most times I "rewind" back to the start of the first track to hear the beginning of the music without this click.

Along with this behavior, occasionally the player won't output sound at the precise start of the track, rather just a split second after the track begins.

**However, the player does not exhibit this click when using the 2.5mm balanced output. (Unfortunately, my favorite earphones are unbalanced.)

Info/settings:
Beta FW: M11-ota-2020041802. zip
FiiO Music App version: 1.2.0 AND/OR UAPP version 5.5.6
Local Music Library: FLACs (44.1kHz/16 bit) Size = 9954
Pure Music mode or Android mode
WiFi/Bluetooth OFF
Gapless ON
EQ OFF
Slow Roll Off filter
(no DSD / no streaming)
SD Cards: Samsung Evo "Select" 256 GB / both slot 1 and 2 / both approx 50% full

Any technical advice/suggestions appreciated.

Thanks!
Mine does that as well.
 
May 15, 2020 at 4:46 PM Post #8,039 of 8,984

Chaz1952

100+ Head-Fier
Joined
May 24, 2014
Posts
285
Likes
81
Location
Capital District, New York State
May 15, 2020 at 4:47 PM Post #8,040 of 8,984

pjones5

100+ Head-Fier
Joined
Mar 30, 2020
Posts
368
Likes
118
Location
United States
Hey all - thought I'd a little arts and crafts I did with the original silicone case that the M11 came with. Just some precision cutting and glue. Could certainly make it nicer, if you could get your hands on real leather and better micro-suede.
Case 3.pngCase 4.png
Case 1.pngCase 2.png
 
Last edited:

Users who are viewing this thread

Top