FIDUE A83 impressions and discussion thread
post-10872400
Post #136 of 3,062

Waqar

100+ Head-Fier
Joined
Sep 28, 2010
Messages
371
Reaction score
29
Joined
Sep 28, 2010
Posts
371
Likes
29
Just got these 2 days ago, and the sound is amazing from these. But i have a problem with the left earpiece, that is when i move the cable a little the sound cuts out, this does not happened to the right earpiece. I even tried to disconnect and connect the cable but the sound still cuts out when the cable is moved.
 
I read that someone else also had some problems a few pages back. Well i guess i have too send them back for repairs.
 
     Share This Post       
post-10881102
Post #138 of 3,062

Waqar

100+ Head-Fier
Joined
Sep 28, 2010
Messages
371
Reaction score
29
Joined
Sep 28, 2010
Posts
371
Likes
29
  Just got these 2 days ago, and the sound is amazing from these. But i have a problem with the left earpiece, that is when i move the cable a little the sound cuts out, this does not happened to the right earpiece. I even tried to disconnect and connect the cable but the sound still cuts out when the cable is moved.
 
I read that someone else also had some problems a few pages back. Well i guess i have too send them back for repairs.
Are the more people that have problems with these? 
 
     Share This Post       
post-10881122
Post #140 of 3,062

Waqar

100+ Head-Fier
Joined
Sep 28, 2010
Messages
371
Reaction score
29
Joined
Sep 28, 2010
Posts
371
Likes
29
  Some IEMs with MMCX connectors are notorious for having connection failures(like Shure's SE iems). Try cleaning the connectors.
Ahh, yes the problem occurs when i move the wire close to the connector. Ill try too clean it. Thanks
 
     Share This Post       
post-10881131
Post #141 of 3,062

Waqar

100+ Head-Fier
Joined
Sep 28, 2010
Messages
371
Reaction score
29
Joined
Sep 28, 2010
Posts
371
Likes
29
  Some IEMs with MMCX connectors are notorious for having connection failures(like Shure's SE iems). Try cleaning the connectors.
It helped too clean it, but it did not fully solve the problem:frowning2:
 
     Share This Post       
post-10881664
Post #142 of 3,062

kimvictor

Headphoneus Supremus
Joined
Jun 19, 2012
Messages
4,387
Reaction score
212
Joined
Jun 19, 2012
Posts
4,387
Likes
212
  It helped too clean it, but it did not fully solve the problem:frowning2:
Yeah. It's a pain. Shure's IEMs always need a monthly cleaning, but cleaning it never solved the issue fully. New cable, washer rings for the connector(SE846's cable has it), or a deep cleaning(with cleaning agents) should fully solve the issue. Best of lucks.
 
     Share This Post       
post-10882754
Post #143 of 3,062

fxim

Head-Fier
Joined
Aug 12, 2014
Messages
53
Reaction score
20
Joined
Aug 12, 2014
Posts
53
Likes
20
Just swapped the original cable for a 7N occ 8 wire 26 awg copper cable. Sounds much better.

I used a multimeter to the original wire and it came to about 0.9-0.8 range, the new cable came to 0.05 ohm reading.

The vocals and bass sound much better, the treble is a bit smoother but not as significant improvement with the new wire.
 
     Share This Post       
post-10885347
Post #144 of 3,062

Waqar

100+ Head-Fier
Joined
Sep 28, 2010
Messages
371
Reaction score
29
Joined
Sep 28, 2010
Posts
371
Likes
29
  Yeah. It's a pain. Shure's IEMs always need a monthly cleaning, but cleaning it never solved the issue fully. New cable, washer rings for the connector(SE846's cable has it), or a deep cleaning(with cleaning agents) should fully solve the issue. Best of lucks.
Hmm, i can send it back and get myself a replacement pair. But that replacement pair may also develop this problem someday cause of the Shure connectors. Then i am just gonna end up paying the shipment too China for nothing. 
What would ou guys do? I am quiet puzzled here.
 
     Share This Post       
post-10885407
Post #145 of 3,062

H20Fidelity

Headphoneus Supremus
Joined
Feb 11, 2012
Messages
16,208
Reaction score
6,626
Joined
Feb 11, 2012
Posts
16,208
Likes
6,626
I believe I have a pair of Fidue A83 coming in this week. I'll be sure to pop in sometime. I hold great confidence in Brooko's opinion on them.
 
     Share This Post       
post-10886220
Post #146 of 3,062

kimvictor

Headphoneus Supremus
Joined
Jun 19, 2012
Messages
4,387
Reaction score
212
Joined
Jun 19, 2012
Posts
4,387
Likes
212
  Hmm, i can send it back and get myself a replacement pair. But that replacement pair may also develop this problem someday cause of the Shure connectors. Then i am just gonna end up paying the shipment too China for nothing. 
What would ou guys do? I am quiet puzzled here.
Well, there definitely is variation from pair to pair. My friend's SE215SP's connectors were good for 3 months, while my SE215 had connection issues after a month of usage. If the connection is really that bad, try to swap the left and right of the cable, and figure out if it is indeed the MMCX that's causing the problem. If it is, even a replacement cable should improve the issue by a lot.
  I believe I have a pair of Fidue A83 coming in this week. I'll be sure to pop in sometime. I hold great confidence in Brooko's opinion on them.
And I have a pair coming in from Fidue as well! I'm trying not to read any reviews on them(so as to prevent any bias), but quite a few told me that they were great.
 
     Share This Post       
post-10886533
Post #147 of 3,062
Joined
Jan 30, 2011
Messages
13,295
Reaction score
24,194
Joined
Jan 30, 2011
Posts
13,295
Likes
24,194
  I believe I have a pair of Fidue A83 coming in this week. I'll be sure to pop in sometime. I hold great confidence in Brooko's opinion on them.
 
I've been slack actually - photos are taken, review is half written - but I haven't had time to finish it yet.  What I will say is that out of the IEM's I've heard (including the DN-1000, Altone200, SE535 LE and quite a few others) - the A83 is the best I've heard - for my personal tastes.  I only had Vics one for two days before I bought (purchased) a set from Fidue.  More once I finish the review - but these are pretty close to Nirvana for me!
 
     Share This Post       
post-10886793
Post #148 of 3,062

Loquah

Headphoneus Supremus
Joined
May 10, 2010
Messages
4,709
Reaction score
2,235
Location
Melbourne, Australia
Joined
May 10, 2010
Location
Melbourne, Australia
Posts
4,709
Likes
2,235
Website
passionforsound.lachlanfennen.com
  I believe I have a pair of Fidue A83 coming in this week. I'll be sure to pop in sometime. I hold great confidence in Brooko's opinion on them.
 
I'll be interested to hear your thoughts. There's no doubt they're very transparent and coherent. I've fired them up again today for a session while I work and happened to try the Brainwavz S5 tips on the A83 - they're a great fit for me!
 
     Share This Post       
post-10892681
Post #149 of 3,062

H20Fidelity

Headphoneus Supremus
Joined
Feb 11, 2012
Messages
16,208
Reaction score
6,626
Joined
Feb 11, 2012
Posts
16,208
Likes
6,626
So the Fidue A83 arrived to me this morning.

All I'm going to say is........





My Rhapsodio hybrid has met its match. 
 
     Share This Post       
post-10892909
Post #150 of 3,062
Joined
Jan 30, 2011
Messages
13,295
Reaction score
24,194
Joined
Jan 30, 2011
Posts
13,295
Likes
24,194
Told ya 

 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top