e09k to the astro mixamp?
post-10902123
Thread Starter
Post #1 of 12

DEMENTxUSA

Head-Fier
Joined
Sep 14, 2014
Messages
72
Reaction score
12
Joined
Sep 14, 2014
Posts
72
Likes
12
I currently only have the original mixamp released with the a40s, do I need the 2013 edition to connect the two?
 
     Share This Post       
post-10902134
Post #2 of 12

Stillhart

CanJam@RMAF 2015 Karting Champion
Joined
Feb 14, 2014
Messages
6,638
Reaction score
3,190
Location
Las Vegas
Joined
Feb 14, 2014
Location
Las Vegas
Posts
6,638
Likes
3,190
Nope.
 
     Share This Post       
post-10902142
Post #3 of 12

DEMENTxUSA

Head-Fier
Joined
Sep 14, 2014
Messages
72
Reaction score
12
Joined
Sep 14, 2014
Posts
72
Likes
12
How do I connect this device to the mixamp
 
     Share This Post       
post-10902157
Post #5 of 12

Stillhart

CanJam@RMAF 2015 Karting Champion
Joined
Feb 14, 2014
Messages
6,638
Reaction score
3,190
Location
Las Vegas
Joined
Feb 14, 2014
Location
Las Vegas
Posts
6,638
Likes
3,190
There's a diagram in the MLE thread just after the mixamp (etc) reviews.  It's called "Info, and how to attach external amps to a virtual surround device".
 
Plug in everything like you normally would.  Then pull your headphone plug out of the Y-adaptor.  Into the Y adaptor you plug a 3.5mm->RCA cable, which goes into your amp.  Then you plug the headphones into the amp.  
 
The short version:  Plug the amp in between your headphone and the mixamp.
 
     Share This Post       
post-10902163
Post #6 of 12

DEMENTxUSA

Head-Fier
Joined
Sep 14, 2014
Messages
72
Reaction score
12
Joined
Sep 14, 2014
Posts
72
Likes
12
I knoww
There's a diagram in the MLE thread just after the mixamp (etc) reviews.  It's called "Info, and how to attach external amps to a virtual surround device".

Plug in everything like you normally would.  Then pull your headphone plug out of the Y-adaptor.  Into the Y adaptor you plug a 3.5mm->RCA cable, which goes into your amp.  Then you plug the headphones into the amp.  

The short version:  Plug the amp in between your headphone and the mixamp.
I know what you are talking I seen the picture, thank you I just just couldn't find it
 
     Share This Post       
post-10903132
Post #7 of 12

DEMENTxUSA

Head-Fier
Joined
Sep 14, 2014
Messages
72
Reaction score
12
Joined
Sep 14, 2014
Posts
72
Likes
12
Yep, had to buy the adapter since i dont have one. but so far with just the mixamp it sounds pretty good. however i have to max it out
 
     Share This Post       
post-10903499
Post #8 of 12

Stillhart

CanJam@RMAF 2015 Karting Champion
Joined
Feb 14, 2014
Messages
6,638
Reaction score
3,190
Location
Las Vegas
Joined
Feb 14, 2014
Location
Las Vegas
Posts
6,638
Likes
3,190
  Yep, had to buy the adapter since i dont have one. but so far with just the mixamp it sounds pretty good. however i have to max it out
 
You using Q701's?
 
     Share This Post       
post-10904108
Post #9 of 12

DEMENTxUSA

Head-Fier
Joined
Sep 14, 2014
Messages
72
Reaction score
12
Joined
Sep 14, 2014
Posts
72
Likes
12
You using Q701's?
yes I am, this is my 3rd headset/headphone over ear style I have ever owned, I am extremely happy and surprised how great I can pin point sounds
 
     Share This Post       
post-10904138
Post #10 of 12

Stillhart

CanJam@RMAF 2015 Karting Champion
Joined
Feb 14, 2014
Messages
6,638
Reaction score
3,190
Location
Las Vegas
Joined
Feb 14, 2014
Location
Las Vegas
Posts
6,638
Likes
3,190
yes I am, this is my 3rd headset/headphone over ear style I have ever owned, I am extremely happy and surprised how great I can pin point sounds
 
Yep, the Q701 is pretty amazing for gaming.  As you can see, it's what I use.  And yeah, you'll have to max out the volume, which kinda sucks.  That's one reason why people recommend and amp with it.  The other reason is that the Q701 sounds much better with a powerful amp behind it.
 
     Share This Post       
post-10904144
Post #11 of 12

DEMENTxUSA

Head-Fier
Joined
Sep 14, 2014
Messages
72
Reaction score
12
Joined
Sep 14, 2014
Posts
72
Likes
12
Yep, the Q701 is pretty amazing for gaming.  As you can see, it's what I use.  And yeah, you'll have to max out the volume, which kinda sucks.  That's one reason why people recommend and amp with it.  The other reason is that the Q701 sounds much better with a powerful amp behind it.
the only thing I dislike is the headband, but it's not a huge deal. Overall it's perfect. I am waiting on the 3.5 to rca to come in so I can use the amp.
 
     Share This Post       
post-12034754
Post #12 of 12

supermaxgaming

New Head-Fier
Joined
Oct 29, 2015
Messages
9
Reaction score
1
Joined
Oct 29, 2015
Posts
9
Likes
1
Did this work for you?
 
For some Reason Im trying to make it work but am getting terrible sound. 

Im using an Astro Mixamp Pro 2013 with my brand new FiiO E10K and AKG 612pro headset.
 
The sound is coming really really low which makes me think im doing something wrong.

Im attaching a pic of my setup. Can anyone help me figure out what im doing wrong? Im trying to get the surround from the Mixamp for my PC. 

I'm using a USB table mic so dont really need the mic connected to the mixamp
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top