DX220 A new view to your music. *** Latest Firmware: 1.19 Local *** Link for User Guide 1st Page. AMP9 Now available! And DC01.
Dec 21, 2020 at 4:59 PM Post #12,826 of 13,274

jamato8

Headphoneus Supremus
Joined
Nov 6, 2004
Posts
18,247
Likes
3,220
Is it normal to have some hissing in the background with the Amp 9?
Since the AMP9 is a tube based amp, if you are using sensitive IEMs, yes, you will hear some. With the later firmware updates, there are two settings for the AMP9. One is much quieter, and the other puts out much more power for headphones etc.
 
Dec 21, 2020 at 5:01 PM Post #12,827 of 13,274

Calfredo826

100+ Head-Fier
Joined
Apr 28, 2020
Posts
459
Likes
1,470
Location
San Diego
Since the AMP9 is a tube based amp, if you are using sensitive IEMs, yes, you will hear some. With the later firmware updates, there are two settings for the AMP9. One is much quieter, and the other puts out much more power for headphones etc.
Thank you. I’ll see if that changes anything. I’m currently using the Fourte Noirs and the hissing was very apparent. Even with music playing.
 
Dec 22, 2020 at 12:13 AM Post #12,828 of 13,274

ehjie

Headphoneus Supremus
Joined
Apr 7, 2009
Posts
2,523
Likes
3,241
Thank you. I’ll see if that changes anything. I’m currently using the Fourte Noirs and the hissing was very apparent. Even with music playing.

could you set to Gain : low, amp output : low
 
Dec 22, 2020 at 3:44 AM Post #12,829 of 13,274

jprenaud78

100+ Head-Fier
Joined
Oct 31, 2018
Posts
134
Likes
49
Location
France
You have two gain in mango (low medium high) and in android settings audio (low high)
 
Dec 29, 2020 at 11:17 AM Post #12,830 of 13,274

meprateek

New Head-Fier
Joined
May 29, 2019
Posts
14
Likes
16
Location
Hyderabad
@Lurker0 @Paul - iBasso Bro is there any benefit in getting the Sandisk 1Tb A2 card over A1 category card.
1Tb A2 Sandisk
As far as I understand the host has to have protocol enabled to utilize the high IOPS of A2 card. Will my DX220 gain any performance improvements in track seeking or browsing the library?
Thank you!
 
Last edited:
Dec 29, 2020 at 1:05 PM Post #12,831 of 13,274

Lurker0

Headphoneus Supremus
Joined
Jul 11, 2014
Posts
1,848
Likes
1,844
Location
Moscow, Russia
As far as I understand the host has to have protocol enabled
It is still UHS-I. AFAIR the SoC supports SDR104, and it is enabled in drivers. A2 rating is only the card internal speed.
 
Dec 29, 2020 at 5:40 PM Post #12,832 of 13,274

hAbIrAbI

100+ Head-Fier
Joined
Aug 7, 2014
Posts
208
Likes
93
A1 or A2 should not make any difference on your DAP unless you have installed the SD card to be used as internal space. In that case the A rating is important because applications can also be stored and executed from the microSD card.

The rating basically just tells you if it reaches a minimum specification of random read and write operations in a certain timeframe. That has no relevance if you are just reading or writing music files from/on the SD card.
 
Dec 30, 2020 at 11:17 PM Post #12,833 of 13,274

Mad Max

Headphoneus Supremus
Joined
Nov 12, 2009
Posts
7,556
Likes
337
Location
USA
Dec 31, 2020 at 3:54 PM Post #12,835 of 13,274

icefalkon

Headphoneus Supremus
Joined
Mar 7, 2012
Posts
1,836
Likes
1,163
Location
NYC, NY
Happy New Year one and all!
 
Jan 1, 2021 at 7:38 AM Post #12,836 of 13,274

Arddy1

New Head-Fier
Joined
Jul 30, 2019
Posts
14
Likes
2
Location
Isekai
Yesterday my dx220 sound a bit muddier in only right side. I thought there's something wrong with the jack port, then i restarted the device and it sound back to normal.

This is maybe the weirdest and most annoying bug in DAP i ever experienced. Makes me think the trouble comes from my cans or the port, but i think it software bug. I prefer it freeze or doesnt sound at all, so i know it needs to be restarted.

I am using stock amp with latest firmware and tested the sound with both stereo and mono mode.
 
Jan 1, 2021 at 12:46 PM Post #12,837 of 13,274

NaittsirK

100+ Head-Fier
Joined
Aug 24, 2019
Posts
233
Likes
237
Location
Croatia
Yesterday my dx220 sound a bit muddier in only right side. I thought there's something wrong with the jack port, then i restarted the device and it sound back to normal.

This is maybe the weirdest and most annoying bug in DAP i ever experienced. Makes me think the trouble comes from my cans or the port, but i think it software bug. I prefer it freeze or doesnt sound at all, so i know it needs to be restarted.

I am using stock amp with latest firmware and tested the sound with both stereo and mono mode.
Yes this happened to me few times also.. got me super worried I have overdriven my headphones.

Was this in Manog OS or Android?

Both times I remember this issue occurred in Mango for me.
 
Jan 8, 2021 at 10:47 AM Post #12,839 of 13,274

icefalkon

Headphoneus Supremus
Joined
Mar 7, 2012
Posts
1,836
Likes
1,163
Location
NYC, NY
Yesterday my dx220 sound a bit muddier in only right side. I thought there's something wrong with the jack port, then i restarted the device and it sound back to normal.

This is maybe the weirdest and most annoying bug in DAP i ever experienced. Makes me think the trouble comes from my cans or the port, but i think it software bug. I prefer it freeze or doesnt sound at all, so i know it needs to be restarted.

I am using stock amp with latest firmware and tested the sound with both stereo and mono mode.

Hi there,

yes this happens occasionally. Usually in Mango Mode though. Try a different headphone.
 
Jan 13, 2021 at 10:20 AM Post #12,840 of 13,274

iMongui

100+ Head-Fier
Joined
Jan 25, 2017
Posts
381
Likes
177
I get the feeling that we've been pushed aside from the iBasso olympus with the new 300 and this model its going to be forgotten veeeeery fast in terms of updates and optimizations... :frowning2:
 

Users who are viewing this thread

Top