DX220 A new view to your music. *** Latest Firmware: 1.19 Local *** Link for User Guide 1st Page. AMP9 Now available! And DC01.
Aug 4, 2019 at 4:20 PM Post #7,231 of 13,274

highfell

100+ Head-Fier
Joined
Nov 14, 2013
Posts
491
Likes
204
I must admit, the dx160 seems a bit pointless to me. Dx150 is not that old and if you can't afford a dx220 just get a second hand dx200

That was me and I am very happy
 
Aug 5, 2019 at 12:24 PM Post #7,234 of 13,274

CobraMan

500+ Head-Fier
Joined
Jan 21, 2013
Posts
703
Likes
538
Does anyone know how to solve the issue of blurry album artwork? I have a few artwork that is like 995x995 and above but it shows up blurry on the dx220 screen :/
This might sound odd but try resizing the image to 900x900 and see if that works or maybe even 600x600. I do recall that Paul suggested that album art be limited to 900x900 so it could be that the larger image is not handled well/properly.

Hope this helps.

Cheers,
Tim
 
Aug 5, 2019 at 7:28 PM Post #7,236 of 13,274

Joseph Lin

100+ Head-Fier
Joined
Nov 8, 2016
Posts
428
Likes
226
Yes, I verified Topping DX7s works, I tried just to know if it is working.
DX220 DAC is better, so connecting external Amp makes more sense to me.
Are you saying DX220 DAC sounds better than Topping DX7s? This will be amazing.
 
Aug 5, 2019 at 7:37 PM Post #7,237 of 13,274

gto88

1000+ Head-Fier
Joined
Dec 11, 2014
Posts
1,387
Likes
373
Are you saying DX220 DAC sounds better than Topping DX7s? This will be amazing.
Sorry if my reply confused you.
I have not really compared them, but my reply is based on spec.
For DAC: dx220 use es9028prox2, and dx7s use es9038Q2Mx2.
Power output is comparable, 1.2w vs 1.0w balanced.
I would "expect" that DX220 perform better if one can hear it.
 
Aug 6, 2019 at 2:22 AM Post #7,238 of 13,274

iMongui

100+ Head-Fier
Joined
Jan 25, 2017
Posts
381
Likes
177
I noticed that I can't use the DX220 as a DAC 24/768 on my MacBook Retina 2013. I should decrease there rate to 384 and it works but something superior just simply doesn't sound. Im on latest version using android mode
 
Aug 6, 2019 at 3:19 AM Post #7,239 of 13,274

artpiggo

Headphoneus Supremus
Joined
Nov 18, 2015
Posts
3,420
Likes
1,760
Location
Bangkok, Thailand
I noticed that I can't use the DX220 as a DAC 24/768 on my MacBook Retina 2013. I should decrease there rate to 384 and it works but something superior just simply doesn't sound. Im on latest version using android mode

Dx220 is 32/384 PCM.
 
Aug 6, 2019 at 3:24 AM Post #7,241 of 13,274

panasonicst60

100+ Head-Fier
Joined
Apr 17, 2019
Posts
279
Likes
123
Location
Ca
Finally my tpu case came in from taobao. Took forever. I got the smoke version which I like better than the clear as it doesn't turn yellow over time. Surprisingly bit came with tempered glass for front and back too. Nice! I don't have my dx220 yet as it is currently getting mod. So this is all I have to stare at for about 3 weeks.
IMG_20190806_001919.jpg
 
Aug 6, 2019 at 4:29 AM Post #7,242 of 13,274

iMongui

100+ Head-Fier
Joined
Jan 25, 2017
Posts
381
Likes
177
Finally my tpu case came in from taobao. Took forever. I got the smoke version which I like better than the clear as it doesn't turn yellow over time. Surprisingly bit came with tempered glass for front and back too. Nice! I don't have my dx220 yet as it is currently getting mod. So this is all I have to stare at for about 3 weeks.
Where are you located? How did you bought?
 
Aug 6, 2019 at 4:53 AM Post #7,243 of 13,274

Pesplayer

Head-Fier
Joined
Jan 8, 2019
Posts
93
Likes
31
Location
Uk
Anybody know if there is a way of altering the volume on the device when using optical as line out? I often connect the dap to AVI active speakers and it is a fixed volume( maximum} and you have to use the speaker remote. Which is fine except you can blow the speakers if they were last used with a different input running on a higher volume. Fiio devices have a setting allowing for variable volume on line out which works for optical and it’s really useful. I would think this could be a useful firmware update as many buy the ibasso as it has optical,not so many devices do. Also,anyone know how you can see what Bluetooth codec the device is using when in Bluetooth mode? I only know when using something like Amiron Home which tell you the codec through the headphones.
 
Aug 6, 2019 at 9:49 AM Post #7,244 of 13,274

panasonicst60

100+ Head-Fier
Joined
Apr 17, 2019
Posts
279
Likes
123
Location
Ca
Where are you located? How did you bought?
I'm located in the US. You can buy it on taobao website. You will need to use Google translate as everything is in Chinese. You will also need to watch YouTube vids on how to order from them as it is a bit confusing. Yes it's a lot of work but currently that's the only place you can get it, at least at the moment.
 
Last edited:

Users who are viewing this thread

Top