DX200=Affordable High End Audio. Dual ES9028Pro dacs. AMP1, AMP3, AMP5, AMP7 & AMP8 ***Firmware support now up for AMP9***
Nov 17, 2019 at 3:38 PM Post #21,661 of 21,939

highfell

100+ Head-Fier
Joined
Nov 14, 2013
Posts
491
Likes
204
Just put it on the SD Card and update it. In my case it has been pretty easy and the AMP9 HIGH gain works like a charm

thanks I did update successfully. No left hand channel hiss for me. I struggled to find the AMP9 special high gain toggle for a little while though , as it only shows in the settings menu if you scroll down, wasn’t very intuitive
 
Nov 17, 2019 at 7:25 PM Post #21,662 of 21,939

duyanh43

100+ Head-Fier
Joined
Jan 26, 2019
Posts
322
Likes
116
Location
Hanoi
I wonder if you already have a 7-800gig library and you wanted to add another song/album, do you need to scan the whole thing just to add a small fraction of songs?
 
Nov 17, 2019 at 7:53 PM Post #21,663 of 21,939

jon parker

Headphoneus Supremus
Joined
Feb 22, 2011
Posts
2,164
Likes
1,950
Location
Lake District
I wonder if you already have a 7-800gig library and you wanted to add another song/album, do you need to scan the whole thing just to add a small fraction of songs?

You can manually navigate to the newly added added content - play - it quickly scans and then plays that album
 
Nov 18, 2019 at 3:00 PM Post #21,664 of 21,939

highfell

100+ Head-Fier
Joined
Nov 14, 2013
Posts
491
Likes
204
I read somewhere that from a sound perspective it is better to have the gain on high rather than low. Quick question as regards Amp 9 then , is it better from a sound perspective to have the special Amp 9 gain on or off with IEMS (that don’t necessarily need the special high gain Amp 9)
 
Nov 18, 2019 at 5:49 PM Post #21,665 of 21,939

Fernando Goñi

100+ Head-Fier
Joined
Apr 28, 2017
Posts
211
Likes
95
I have been using the DX200 in Android with no problems at all, but when I switched into Mango Mode I got the damm hiss problem in my left channel. I have tried twice a Factory Reset but it does not solve the problem. It's the firmware which is buggy in Mango. I am using AMP9 and BTW it keeps the Gain special mode after switch off in Android, something that does not work either in Mango Mode.
@Paul, please issue a fix for Mango, I use it 50% of the time (when not listening to Qobuz) but now it's useless...
 
Nov 18, 2019 at 6:33 PM Post #21,667 of 21,939

artpiggo

Headphoneus Supremus
Joined
Nov 18, 2015
Posts
3,422
Likes
1,761
Location
Bangkok, Thailand
Nov 19, 2019 at 12:55 AM Post #21,668 of 21,939

lantian

500+ Head-Fier
Joined
Dec 14, 2016
Posts
558
Likes
326
Also had issues with charging with the mewest firmware. Had electric spikes, discharge/static noises the moment i connected it to charger while headphones where pluges in. Immiditaly stopped chargong. Reset the pöayer dis not help aswell. Even when pluged in a batrery pac static appeared. Evetually went back to previous firmware and all the problems dissapeared.
Hope nothing got damaged.
 
Last edited:
Nov 19, 2019 at 6:19 AM Post #21,669 of 21,939

Tweety 99

100+ Head-Fier
Joined
Jul 26, 2017
Posts
133
Likes
65
Location
East end
Hi I had my DX200 firmware Android8.1 official version V1.09.097 was updated
Now it shows gain choice for AMP9 under Audio Settings which is confusing to me.
What is the use? There was already gain choice in Mango and Android Mango before the update.
I use AMP9, what happens if I choose High gain in Mango while I choose Low gain under Audio Settings?
After all, which gain the DAP follows when inconsistent like that?
Thanks for your advise, friends.
 
Last edited:
Nov 20, 2019 at 5:21 PM Post #21,670 of 21,939

Sharpenologist

New Head-Fier
Joined
Aug 7, 2018
Posts
17
Likes
7
Location
San Francisco
For everyone interested in loading m3u playlists onto the DX200, I finally got them working. If you're loading music from the external SD card, follow these steps:

Thanks for the tip ... I'm having trouble with playlists on my DX220, also using Neutron and Mango.

Sadly, this didn't work for me ...

Any other thoughts/insights?

-dmm
 
Nov 21, 2019 at 5:34 PM Post #21,671 of 21,939

Shecky504

500+ Head-Fier
Joined
Nov 12, 2009
Posts
510
Likes
309
Location
Austin, TX
Thanks for the tip ... I'm having trouble with playlists on my DX220, also using Neutron and Mango.

Sadly, this didn't work for me ...

Any other thoughts/insights?

-dmm
For Neutron, what directory did you put the m3u file in on the DX200? Also, did you revise the file structure for each song to match the name of your SD card? It may help if you just send me the m3u file so I can take a look.
 
Nov 22, 2019 at 11:49 AM Post #21,672 of 21,939

Sharpenologist

New Head-Fier
Joined
Aug 7, 2018
Posts
17
Likes
7
Location
San Francisco
For Neutron, what directory did you put the m3u file in on the DX200? Also, did you revise the file structure for each song to match the name of your SD card? It may help if you just send me the m3u file so I can take a look.

Thanks ...

I've tried pretty much every combination of names for the SD card [exported one of the automagically created playlists so I could see what Neutron thought the SD card was called, created and exported a small playlist from Mango to see what it was using, and tried several variations/combinations of those] ... put the playlist in the NeutronMP/playlist folder on internal storage, placed the playlist in several different locations on the SD card ... updated file/folder locations [changed \ to / and vice-versa just to see if it would make a difference] ... and NOTHING has worked.

Don't know if this is different on a DX220 [what I'm using] and a DX200 [what is in this thread], but I'm stumped.

Perhaps you could post the top 10 lines from one of your working playlists?

Thanks again for your help!

-dmm
 
Nov 25, 2019 at 12:44 AM Post #21,673 of 21,939

Shecky504

500+ Head-Fier
Joined
Nov 12, 2009
Posts
510
Likes
309
Location
Austin, TX
Thanks ...

I've tried pretty much every combination of names for the SD card [exported one of the automagically created playlists so I could see what Neutron thought the SD card was called, created and exported a small playlist from Mango to see what it was using, and tried several variations/combinations of those] ... put the playlist in the NeutronMP/playlist folder on internal storage, placed the playlist in several different locations on the SD card ... updated file/folder locations [changed \ to / and vice-versa just to see if it would make a difference] ... and NOTHING has worked.

Don't know if this is different on a DX220 [what I'm using] and a DX200 [what is in this thread], but I'm stumped.

Perhaps you could post the top 10 lines from one of your working playlists?

Thanks again for your help!

-dmm

Sure, here are a few lines from one of my playlists:

/storage/3638-3232/Music/The Dave Bailey Sextet/One Foot In The Gutter/04 - Brownie Speaks.mp3
/storage/3638-3232/Music/The Dave Bailey Sextet/One Foot In The Gutter/03 - Sandu.mp3
/storage/3638-3232/Music/The Dave Bailey Sextet/One Foot In The Gutter/02 - Well You Needn't.mp3
/storage/3638-3232/Music/The Dave Bailey Sextet/One Foot In The Gutter/01 - One Foot In The Gutter.mp3
 
Nov 25, 2019 at 8:45 PM Post #21,674 of 21,939

Sharpenologist

New Head-Fier
Joined
Aug 7, 2018
Posts
17
Likes
7
Location
San Francisco
Sure, OTE="Shecky504, post: 15326270, member: 138769"]Sure, here are a few lines from one of my playlists:

/stUOTE]
Sure, here are a few lines from one of my playlists:

/storage/3638-3232/Music/The Dave Bailey Sextet/One Foot In The Gutter/04 - Brownie Speaks.mp3
/storage/3638-3232/Music/The Dave Bailey Sextet/One Foot In The Gutter/03 - Sandu.mp3
/storage/3638-3232/Music/The Dave Bailey Sextet/One Foot In The Gutter/02 - Well You Needn't.mp3
/storage/3638-3232/Music/The Dave Bailey Sextet/One Foot In The Gutter/01 - One Foot In The Gutter.mp3

Thanks!
I ended up uninstalling / reinstalling (twice), and now the playlist is able to find the media, but it is not playing in the desired order....
Very weird.
Any thoughts on this one?
-dmm
 
Nov 25, 2019 at 10:51 PM Post #21,675 of 21,939

Shecky504

500+ Head-Fier
Joined
Nov 12, 2009
Posts
510
Likes
309
Location
Austin, TX
Thanks!
I ended up uninstalling / reinstalling (twice), and now the playlist is able to find the media, but it is not playing in the desired order....
Very weird.
Any thoughts on this one?
-dmm

Are you using Mango or Neutron? Do you have shuffle mode enabled?
 

Users who are viewing this thread

  • Top