defective senn 580s from amazon
post-226940
Thread Starter
Post #1 of 9

Lessert

New Head-Fier
Joined
Nov 20, 2002
Messages
5
Reaction score
0
Joined
Nov 20, 2002
Posts
5
Likes
0
I ordered my 580s from amazon and just got them.....

I plugged em in and only the left side was working. I checked the connection on the right side and didn't help. I checked with another pair of headphones and they worked fine.

I was very surprised to get defective headphones based on all the positive comments.

Just wondering if anyone else had a problem with shipments from amazon or any issues about this model of senns ???
 
     Share This Post       
post-226962
Post #2 of 9

pedxing

1000+ Head-Fier
Joined
Aug 25, 2001
Messages
1,479
Reaction score
12
Joined
Aug 25, 2001
Posts
1,479
Likes
12
580's are notorious for loose cables and wires. Is the driver on the right side completely dead? Usually most people complain about static, hissing, or clipping when the cables become loose.
 
     Share This Post       
post-226988
Post #3 of 9

Luvya

100+ Head-Fier
Joined
Oct 31, 2002
Messages
365
Reaction score
10
Joined
Oct 31, 2002
Posts
365
Likes
10
Mine arrived fine.
 
     Share This Post       
post-227012
Post #4 of 9

jpelg

Needs a regular fix of 'Fi
'06 Nat Meet Co-Coordinator
Joined
Jan 19, 2002
Messages
8,675
Reaction score
26
Location
The Elm City
Joined
Jan 19, 2002
Location
The Elm City
Posts
8,675
Likes
26
The cable problems that apparently plagued the Senn 580/600's some time (read: years) back has not been an issue for quite some time. The frequency of such problems has diminished to a very small percentage, at most (based on nothing but word of mouth here and other audio-related boards).

I don't think this is still a major problem for the Senn 580's, and Lessert's issue is more isolated than pedxing stated. Now the 497's are another story.
 
     Share This Post       
post-227261
Post #5 of 9

Lessert

New Head-Fier
Joined
Nov 20, 2002
Messages
5
Reaction score
0
Joined
Nov 20, 2002
Posts
5
Likes
0
i was definately not a loose cable. I removed and reattached with no change. Also it is dead quiet in the right side, no noise no hissing no nothing. I'm returning to amazon and hopefully the next will be problem free.
 
     Share This Post       
post-227380
Post #6 of 9

absolutofft

Head-Fier
Joined
Sep 11, 2002
Messages
89
Reaction score
0
Joined
Sep 11, 2002
Posts
89
Likes
0
make sure you have pushed the stereo plug on as far as it goes, you think it is on completly and it will go a bit more, its a sneaky little bugger :p
 
     Share This Post       
post-227457
Post #7 of 9

squirt

500+ Head-Fier
Joined
Jul 26, 2001
Messages
557
Reaction score
11
Joined
Jul 26, 2001
Posts
557
Likes
11
Not that it will make you feel any better but the first AKG K-1000 i got from Headroom was completely dead in the left channel...no noise, no nothing...They quickly replaced it and alls well but strange things like this do happen every so often...
 
     Share This Post       
post-227469
Post #8 of 9

skippy

Making Grados better through surgery.
Joined
Jun 21, 2001
Messages
1,022
Reaction score
17
Joined
Jun 21, 2001
Posts
1,022
Likes
17
have you tried plugging the cable from the other side into the dead channel? then you can see if it's the cable or the connector that is broken.
 
     Share This Post       
post-232299
Post #9 of 9

Lessert

New Head-Fier
Joined
Nov 20, 2002
Messages
5
Reaction score
0
Joined
Nov 20, 2002
Posts
5
Likes
0
yes i switched the cables and still heard only the left side. I sent them back to Amazon and now the replacements are on a two week back order!!


Guess i have to wait a little longer for my relief.....
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top