Computer speakers, low sound, amp going out?
post-7605841
Thread Starter
Post #1 of 3

mrmarcdee

New Head-Fier
Joined
Jul 13, 2011
Messages
2
Reaction score
0
Joined
Jul 13, 2011
Posts
2
Likes
0
Hi,
 
I've got a set of 2.1 computer speakers. The satellites look exactly like the ones here but the subwoofer is different and mine are Insignia brand. Power connects to the subwoofer which connects to the satellites, which connect to the computer. They used to work just fine, but now I can't turn them up loud enough. The sound sounds fine, it just can't get louder. I connected them to a cmoy headphone amp and was able to turn them up plenty loud enough (and yes I know thats not good for the headphone amp, it was only for a little bit). Does that mean that the amps in the speakers are going out somehow? I'm trying to decide if I should get new speakers or just some sort of amp.
 
Please advise me on this situation.
Thank you,
Marc Dillon
 
     Share This Post       
post-7612412
Post #2 of 3

mrmarcdee

New Head-Fier
Joined
Jul 13, 2011
Messages
2
Reaction score
0
Joined
Jul 13, 2011
Posts
2
Likes
0
Can somebody help confirm my suspicions that the amp in the actual speakers is going bad? Or is there maybe something else wrong somewhere? I don't want to buy a new set of speakers and have them not work very well because something else was the problem.
 
Thanks
Marc
 
     Share This Post       
post-7612472
Post #3 of 3

Rat Salad

100+ Head-Fier
Joined
Jan 4, 2011
Messages
222
Reaction score
13
Location
Sweet Home Chicago
Joined
Jan 4, 2011
Location
Sweet Home Chicago
Posts
222
Likes
13
From your description, the speakers are passive (with the amp in the subwoofer) and seem to working fine.  Usually Active (amped) speakers will not work with an external amp.
 
Are the speakers light and subwoofer heavy?
 
I would suspect the amp in the Sub is the issue but curious if the subwoofer works from the pc or is it dead too?   
 
 
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top