Chord Electronics ☆ Poly ☆ (wireless & microSD module for Mojo) ☆★►USEFUL INFO on 1st PAGE!!◄★☆
post-14925643
Post #13,171 of 15,472

Matt Bartlett

Member of the Trade: Chord Electronics
Joined
Oct 27, 2017
Messages
831
Reaction score
981
Location
Maidstone
Joined
Oct 27, 2017
Location
Maidstone
Posts
831
Likes
981
Website
www.chordelectronics.co.uk
Matt, for the sake of continuity, any thoughts of an official Chord app to operate the SD card?
It's something we are reviewing. Controlling the SD card via BLE ( Bluetooth ) only allows for basic functionality which we already have in Gofigure. The other option is to use WiFi with either DLNA/UPnP or MPD. The original idea was to allow customers to use one of the apps already available that they might already be familiar with and to not restrict the use of Poly to a custom Chord app. This would give a greater flexibility. However we are looking at different options and for the long term future nothing is off the table as we continue to develop the Poly
streaming platform.
 
post-14925648
Post #13,172 of 15,472

Matt Bartlett

Member of the Trade: Chord Electronics
Joined
Oct 27, 2017
Messages
831
Reaction score
981
Location
Maidstone
Joined
Oct 27, 2017
Location
Maidstone
Posts
831
Likes
981
Website
www.chordelectronics.co.uk
As the Poly is not connected to wifi, how can I update the firmware?
The blue P light is now flashing as I am attempting to get Gofigure to recognise Poly.
As Mike mentioned please can you email our support and we will work out what is happening.
Just a quick note on the Bluetooth code/pin - I guess the instructions should say enter 0000 if prompted. Some phones ask for the code and others ( mainly Android ) automatically
try 0000 by default so you don't get a prompt.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: miketlse
post-14925651
Post #13,173 of 15,472

Matt Bartlett

Member of the Trade: Chord Electronics
Joined
Oct 27, 2017
Messages
831
Reaction score
981
Location
Maidstone
Joined
Oct 27, 2017
Location
Maidstone
Posts
831
Likes
981
Website
www.chordelectronics.co.uk
I’ve issued a refund request with Apple for Glider as my four months of having it falls far short of our local consumer law requirements. I’m hoping that it gets Joe’s attention and he fixes the app as I would much prefer this over getting a refund. In the meantime I’ve been using MPDPlayer (by Adrian Berisha
https://itunes.apple.com/nz/app/mpdplayer/id1382797572?mt=8) which has auto discovery that works for me. This developer also responds to emails which is nice!
Joe has been in touch so hopefully we can get this resolved but thanks for the heads up on MPDPlayer. I'll take a look and check it out.
 
     Share This Post       
post-14925686
Post #13,174 of 15,472

NYanakiev

500+ Head-Fier
Joined
Mar 8, 2016
Messages
955
Reaction score
525
Location
London, UK
Joined
Mar 8, 2016
Location
London, UK
Posts
955
Likes
525
Can anyone please help me set Poly up to work with MALP on Android?
I know how to do this with MPDeluxe but couldnt find any guides on MALP online?? Cheers!
 
     Share This Post       
post-14925690
Post #13,175 of 15,472

Matt Bartlett

Member of the Trade: Chord Electronics
Joined
Oct 27, 2017
Messages
831
Reaction score
981
Location
Maidstone
Joined
Oct 27, 2017
Location
Maidstone
Posts
831
Likes
981
Website
www.chordelectronics.co.uk
Hi Matt,
Out of interest, which Xperia's have you got working?
I got Poly updated to version 2 using a friends Samsung S9. Neither of the XZ1 Xperia's running Android 9 can find Poly in the app.
We use Xperia Z5. We also have a whole bunch of other phones for testing but not the XZ1. I'll see if I can get hold of one or find someone who has one so we can check.
 
     Share This Post       
post-14925713
Post #13,176 of 15,472

enragedlemon

100+ Head-Fier
Joined
Jul 14, 2014
Messages
354
Reaction score
154
Location
Auckland, New Zealand
Joined
Jul 14, 2014
Location
Auckland, New Zealand
Posts
354
Likes
154
Joe has been in touch so hopefully we can get this resolved but thanks for the heads up on MPDPlayer. I'll take a look and check it out.
Excellent! Please keep us posted as I’d be delighted to buy it again!
 
     Share This Post       
post-14925714
Post #13,177 of 15,472

211276

New Head-Fier
Joined
Jan 8, 2016
Messages
47
Reaction score
30
Joined
Jan 8, 2016
Posts
47
Likes
30
As Mike mentioned please can you email our support and we will work out what is happening.
Just a quick note on the Bluetooth code/pin - I guess the instructions should say enter 0000 if prompted. Some phones ask for the code and others ( mainly Android ) automatically
try 0000 by default so you don't get a prompt.
Thanks. I have emailed support.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: miketlse
post-14925759
Post #13,178 of 15,472

f5t5s

New Head-Fier
Joined
Sep 8, 2013
Messages
14
Reaction score
15
Joined
Sep 8, 2013
Posts
14
Likes
15
does anyone know if poly works with iphone x's tethering?
it just refuses to show up on the network list
 
     Share This Post       
post-14925812
Post #13,179 of 15,472

PrittiPoly

100+ Head-Fier
Joined
Feb 10, 2018
Messages
221
Reaction score
125
Location
Upper Tree, UK
Joined
Feb 10, 2018
Location
Upper Tree, UK
Posts
221
Likes
125
We use Xperia Z5. We also have a whole bunch of other phones for testing but not the XZ1. I'll see if I can get hold of one or find someone who has one so we can check.
FYI: Go figure also not working on LG G5 H850 Android 8.0.0. Was working on 7.0. Not a problem for me as I have an iPod Touch.
 
     Share This Post       
post-14925920
Post #13,180 of 15,472

ZappaMan

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 2, 2018
Messages
2,010
Reaction score
1,185
Location
dynamo hum
Joined
Jan 2, 2018
Location
dynamo hum
Posts
2,010
Likes
1,185
@Matt Bartlett can you poke the Roon people to check out the support thread plz.
 
     Share This Post       
post-14925941
Post #13,181 of 15,472

jarnopp

Headphoneus Supremus
Joined
Nov 26, 2014
Messages
1,544
Reaction score
764
Joined
Nov 26, 2014
Posts
1,544
Likes
764
does anyone know if poly works with iphone x's tethering?
it just refuses to show up on the network list
XS works fine. When you turn on your hotspot and enter the name/password in Poly it won’t connect?
 
     Share This Post       
post-14925959
Post #13,182 of 15,472

Gr8h8m

500+ Head-Fier
Joined
Jul 11, 2005
Messages
504
Reaction score
285
Joined
Jul 11, 2005
Posts
504
Likes
285
Can anyone please help me set Poly up to work with MALP on Android?
I know how to do this with MPDeluxe but couldnt find any guides on MALP online?? Cheers!
Make sure Android and Poly are on same network, ie your home WiFi.

Find out and make a note of your Poly's IP address using GoFigure or another app like Fing .

(Fwiw I assign Poly a static IP which makes life easy once set up)

Open MALP and create a new profile.

(Name the profile whatever you want. I have 2 - named "Poly Home" and "Poly Mobile")

Put in Poly's IP address.

(When at home my router assigns Poly a fixed IP. Out and about my phone (using its own hotspot) assigns it a different (fixed) one. Then its a simple matter to switch between the 2 profiles depending on usage).

Port 6600 is the standard comms port that MALP uses to communicate to Poly. Leave it as is. No password.

Enable streaming? Nope

Enable prefer http cover files? Nope

Save the profile - MALP should now connect and display Music Library of SD files. (If it doesn't try refreshing the database within GoFigure - this is a new one off step I experienced after the latest firmware update).
 
     Share This Post       
post-14926066
Post #13,184 of 15,472

Matt Bartlett

Member of the Trade: Chord Electronics
Joined
Oct 27, 2017
Messages
831
Reaction score
981
Location
Maidstone
Joined
Oct 27, 2017
Location
Maidstone
Posts
831
Likes
981
Website
www.chordelectronics.co.uk
     Share This Post       
post-14926074
Post #13,185 of 15,472

ZappaMan

Headphoneus Supremus
Joined
Jan 2, 2018
Messages
2,010
Reaction score
1,185
Location
dynamo hum
Joined
Jan 2, 2018
Location
dynamo hum
Posts
2,010
Likes
1,185
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 4)

Top