Aune T1 USB Tube DAC+ SS Amp Discussion Thread ***See first post for FAQ--Updated on 02/14/15***
May 9, 2015 at 9:23 PM Post #7,081 of 8,286

mikoss

1000+ Head-Fier
Joined
Nov 29, 2013
Posts
1,378
Likes
673
The mk2 was fixed after I hounded Massdrop and Aune to nearly no end. They were trying to claim it could do 32 bit and DSD from the way they programmed it, but that was simply impossible from their combination of USB chipset and DAC. I think their software engineer was a little over-zealous. 


So will the mk2 play 24 / 192?
Just wondering what you meant by fixed.
 
May 10, 2015 at 8:51 AM Post #7,083 of 8,286

Koolpep

Headphoneus Supremus
Joined
May 18, 2011
Posts
4,110
Likes
2,238
Location
German in Dubai
No. The Mk-2 will only get you to 24/96. I repaired my T1 and the distributor installed a Mk-2 dac board in it. I found that it's still limited to 24/96 like the previous version.


Indeed - here is my Mac Bitperfect output:
 
----------------------
Name: aune T1mk2 tube usb dac
UID:AppleUSBAudioEngine:AUNE:SA9027 USB Audio:14220000:3
Model UID: aune T1mk2 tube usb dac:262A:1168
Device Id: 106
Hogged: YES
Frame Buffer Sizes: 14 - 4096
Current Frame Buffer Size: 512
Left Channel: 1    Right Channel: 2
Sample Rates: 32.0  44.1  48.0  88.2  96.0  
 
Physical Format 1:
Sample Rate: 96000
Bit Depth: 32
Format Flags: [ kAudioFormatFlagIsSignedInteger kAudioFormatFlagIsPacked ]
Format ID: mcpl
Channels Per Frame: 2
Bytes Per Frame: 8
Frames Per Packet: 1
Bytes Per Packet: 8
 
 
Though it does connect via 32-bit
 
 
Compared to Modi2Uber:
 
----------------------
Name: Speaker-Schiit USB Audio Device
UID:AppleUSBAudioEngine:Schiit Audio:USB Modi Device:14242000:1
Model UID: USB Modi Device:0D8C:0319
Device Id: 99
Hogged: NO
Frame Buffer Sizes: 14 - 4096
Current Frame Buffer Size: 512
Left Channel: 1    Right Channel: 2
Sample Rates: 44.1  48.0  88.2  96.0  176.4  192.0 
 
Physical Format 1:
Sample Rate: 192000
Bit Depth: 32
Format Flags: [ kAudioFormatFlagIsSignedInteger kAudioFormatFlagIsPacked ]
Format ID: mcpl
Channels Per Frame: 2
Bytes Per Frame: 8
Frames Per Packet: 1
Bytes Per Packet: 8
 
May 10, 2015 at 9:36 AM Post #7,085 of 8,286

Koolpep

Headphoneus Supremus
Joined
May 18, 2011
Posts
4,110
Likes
2,238
Location
German in Dubai
Interesting that it says 88.2 yet mk1 won't support that for me...

 
Hmm, for me it only does: 16/88.2 or 32/88.2 not 24/88.2
 
 
Physical Format 2:
Sample Rate: 88200
Bit Depth: 32
Format Flags: [ kAudioFormatFlagIsSignedInteger kAudioFormatFlagIsPacked ]
Format ID: mcpl
Channels Per Frame: 2
Bytes Per Frame: 8
Frames Per Packet: 1
Bytes Per Packet: 8
 
Physical Format 7:
Sample Rate: 88200
Bit Depth: 16
Format Flags: [ kAudioFormatFlagIsSignedInteger kAudioFormatFlagIsPacked ]
Format ID: mcpl
Channels Per Frame: 2
Bytes Per Frame: 4
Frames Per Packet: 1
Bytes Per Packet: 4
 
May 10, 2015 at 9:43 AM Post #7,086 of 8,286
Joined
Apr 3, 2015
Posts
152
Likes
90
Location
China
auneaudio for music we design Stay updated on auneaudio at their sponsor profile on Head-Fi.
 
https://www.facebook.com/Aune-Audio-145864592691406/ https://twitter.com/auneaudio http://www.auneaudio.com/ sales@auneaudio.com
May 10, 2015 at 3:01 PM Post #7,087 of 8,286

xkonfuzed

Headphoneus Supremus
Joined
Mar 12, 2013
Posts
2,032
Likes
335
Location
WA
  Thanks for all the information about aune T1 DAC , right now aune have a new portable headphone amp -------B1,did anyone want join the aune B1 portable headphone amp worldwide review tour ? We will send 10pcs of aune B1 to do reviews for free , more infomration check :
http://www.head-fi.org/t/765999/aune-b1-headphone-amp-worldwide-review-tour-reviewers-wanted

Entered. 
bigsmile_face.gif

 
Good luck to everyone. 
 
May 10, 2015 at 7:27 PM Post #7,088 of 8,286

mikoss

1000+ Head-Fier
Joined
Nov 29, 2013
Posts
1,378
Likes
673
That's cool! I don't plan on asking because I don't really have any headphones suitable for portable listening. I know a lot of portable junkies like the IEM's, and closed back headphones. Damn does that B1 look sharp though, Aune. Nice work!
 
May 10, 2015 at 8:35 PM Post #7,089 of 8,286

Chris Ihao

100+ Head-Fier
Joined
Dec 23, 2010
Posts
142
Likes
43
Just ordered one. Going to try out my Grado Ps1000's with it, as the only other amp I have is an Oppo Ha2, and I'd like to have a stationary amp at home. Also, I want to try running these babies through some tubes. Now, someone might think "what a cheap amp for those phones!", but I got a feeling I won't be disappointed :)
 
May 13, 2015 at 7:45 AM Post #7,093 of 8,286

Chris Ihao

100+ Head-Fier
Joined
Dec 23, 2010
Posts
142
Likes
43
where did you order?


http://www.malaaudio.no/pakker/hodetelefonpakker

Actually were surprised I could find these items, in particular at such reasonable prices, here in Norway.

Update: Just picked up and running. Analogue line input directly from my Iphone 6. Its GREAT! Actually much better than I expected, and does wonderful things to my PS1000'S. Controls the bass and the very high level of high frequency response very well. Everything sounds very balanced and nice. It does narrow the sound stage a bit though, but I'm ok with that. Listening to Imogen Heap now while smiling. Great to know I dont NEED to use the DAC for it to sound good.

Its set to 0db gain and has more than enough power for these low impedance phones. No hiss or artifacts at max levels while connected. Very, very satisfied here. :)

 
May 13, 2015 at 1:25 PM Post #7,094 of 8,286

hdtv00

100+ Head-Fier
Joined
Mar 1, 2012
Posts
310
Likes
45
"Analogue line input directly from my Iphone 6"
 
That sure sounds like you mean from iphone into it using the rca analog jacks inputs. Which is NOT what you want to be doing it bypasses the tube dac and really makes using it totally pointless. You might not NEED to be using it right, but you haven't heard anything yet. Just wait till you start using it right and get a nice upgraded tube. Magic Happens.
 
May 13, 2015 at 1:37 PM Post #7,095 of 8,286

Chris Ihao

100+ Head-Fier
Joined
Dec 23, 2010
Posts
142
Likes
43
"Analogue line input directly from my Iphone 6"

That sure sounds like you mean from iphone into it using the rca analog jacks inputs. Which is NOT what you want to be doing it bypasses the tube dac and really makes using it totally pointless. You might not NEED to be using it right, but you haven't heard anything yet. Just wait till you start using it right and get a nice upgraded tube. Magic Happens.


I debated that with someone in another thread here. Are you 100% this is the case with the mkII? This is what I wrote in that thread:

"Hmm. But why does the tube light up when running in line in mode? On this page, under 2), it says that it is a high quality "tube amplifier", while under 1) it says its a tube usb dac: http://en.auneaudio.com/html/en_products/NewDesign/T-Series/154_20.html"

With those 1 and 2 alternatives, I feel they differantiate between two seperate functions.

Also, its a bit strange if the tubes dont work when set to line, as the sound suddenly were messed up for a moment, as the tube were heating up for the first time. It would be rather stupid to fire up the tube as well, when running on line, if its not used. I dont have a clue though. I guess you know what you are talking about :)

Anyways, I wouldn't say its "pointless", considering it sounds awesome on the line setting, but it is a temporary solution anyways (my life is in boxes due to moving these days).
 

Users who are viewing this thread

Top