Astell & Kern SR15: A&norma Impressions & Reviews
post-15105240
Post #1,861 of 2,434
Joined
Jul 5, 2017
Messages
1,540
Reaction score
1,064
Location
Irvine, CA
Joined
Jul 5, 2017
Location
Irvine, CA
Posts
1,540
Likes
1,064
I have a problem installing Spotify in my SR15... After copying the APK into the service folder, when I tried to install in the SR15 menu -> service, it says Parse error - There was a problem parsing the package.
This is with Spotify version 8.5.17.676

Anyone has any solution to this? :frowning2:
Usually indicates a corrupt APK. I would suggest downloading the APK again and copy the new downloaded version to the SR15.
 
Astell&Kern Stay updated on Astell&Kern at their sponsor profile on Head-Fi.
 
https://www.facebook.com/astellnkern/ https://twitter.com/astell_kern https://instagram.com/astellnkern https://us.astellnkern.com support.inc@iriver.com
     Share This Post       
post-15105241
Post #1,862 of 2,434

Levanter

Headphoneus Supremus
Joined
Jun 14, 2013
Messages
2,627
Reaction score
373
Joined
Jun 14, 2013
Posts
2,627
Likes
373
Usually indicates a corrupt APK. I would suggest downloading the APK again and copy the new downloaded version to the SR15.
I downloaded 2-3 times from apkpure website. Still the same result... Any other apk authorized website for AK?
 
     Share This Post       
post-15105282
Post #1,863 of 2,434

Levanter

Headphoneus Supremus
Joined
Jun 14, 2013
Messages
2,627
Reaction score
373
Joined
Jun 14, 2013
Posts
2,627
Likes
373
Tried downloaded an older version of Spotify apk but I still get the same parsing error.
I downloaded the latest 2.13 Tidal version and I managed to install but not spotify…

Btw, now there is 2 Tidal app in the menu -> service? One is the pre-installed 1.8 version Tidal while the other is the latest 2.13 Tidal. Doesn't the older Tidal gets updated? Why is there a separate Tidal 2.13?
 
     Share This Post       
post-15105315
Post #1,864 of 2,434

Levanter

Headphoneus Supremus
Joined
Jun 14, 2013
Messages
2,627
Reaction score
373
Joined
Jun 14, 2013
Posts
2,627
Likes
373
Ok managed to install Spotify from another apk website. The one in apkpure apparently is corrupted?
But still wanna find out is it normal to have 2 Tidal apps in the SR15 when I installed the latest Tidal to "update"?
1 is the pre-installed version which can't be deleted together with Deezer while the other is the updated Tidal which can be deleted
 
     Share This Post       
post-15105397
Post #1,865 of 2,434

CANiSLAYu

500+ Head-Fier
Joined
Nov 8, 2004
Messages
742
Reaction score
463
Location
Bay Area, CA, USA
Joined
Nov 8, 2004
Location
Bay Area, CA, USA
Posts
742
Likes
463
Yes that's normal. The built-in Tidal app is different than the side loaded app. The built-in one was made specifically for A&K players, but doesn't support downloads/offline (due to contractual reasons). The side loaded one is the regular Android app, which enables downloads/offline.

While on the topic, @JasonNYC, is it possible to have the native Tidal app have access to the "Mixes For You" section that generates curated playlists based on your listening on the Android/iOS apps? That's really the only reason I use the side loaded application when I just want to listen to background music while working (then downloads while I'm not connected to Wi-Fi).
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: powersfineart
post-15106266
Post #1,866 of 2,434

atmasphere

New Head-Fier
Joined
Jan 16, 2018
Messages
34
Reaction score
11
Location
New York
Joined
Jan 16, 2018
Location
New York
Posts
34
Likes
11
Curious if anyone has their SR15 connected to a Tesla? I have a Model 3 on order and it supports USB connectivity (and Bluetooth) but though it would be pretty great if my collection were to appear as a standard option so to speak. I could never get my unit to show itself in our 2017 Mercedes, but figured there might be some hope with a more modern approach to the telematic and entertainment system.
 
     Share This Post       
post-15106622
Post #1,867 of 2,434

Levanter

Headphoneus Supremus
Joined
Jun 14, 2013
Messages
2,627
Reaction score
373
Joined
Jun 14, 2013
Posts
2,627
Likes
373
Yes that's normal. The built-in Tidal app is different than the side loaded app. The built-in one was made specifically for A&K players, but doesn't support downloads/offline (due to contractual reasons). The side loaded one is the regular Android app, which enables downloads/offline.

While on the topic, @JasonNYC, is it possible to have the native Tidal app have access to the "Mixes For You" section that generates curated playlists based on your listening on the Android/iOS apps? That's really the only reason I use the side loaded application when I just want to listen to background music while working (then downloads while I'm not connected to Wi-Fi).
Thanks for the info! Have you noticed any differences btw using both apps aside from the offline/download? E.g. better stability/more fluid UI, less buggy, etc?
 
     Share This Post       
post-15107403
Post #1,868 of 2,434

CANiSLAYu

500+ Head-Fier
Joined
Nov 8, 2004
Messages
742
Reaction score
463
Location
Bay Area, CA, USA
Joined
Nov 8, 2004
Location
Bay Area, CA, USA
Posts
742
Likes
463
Thanks for the info! Have you noticed any differences btw using both apps aside from the offline/download? E.g. better stability/more fluid UI, less buggy, etc?
No meaningful differences from a sound quality or stability perspective for me personally (there was one version of the Android app a few months back that caused massive stuttering issues, but that was an issue with that particular release, once they updated it a few days later it went away). I like the UI better on the native app (cleaner/less cluttered, more fluid), but the Android app has curation and downloads/offline. Probably 70% of my listening time is during work where I'm not critically listening, so I generally use the Android app because of the curation.
 
     Share This Post       
post-15112736
Post #1,869 of 2,434

jdmoorman

Head-Fier
Joined
Aug 30, 2009
Messages
89
Reaction score
13
Joined
Aug 30, 2009
Posts
89
Likes
13
I have a question on playlist/now playing management:
How to clear the currently playing que?
If I have been playing a selected playlist, and then want to switch to a different playlist, how do I do it?
When I select a different playlist to play it ADDs it to the previous playlist in the que.
So, how do I clear the que so that it will only contain the songs from the next playlist I select.
The (out of date) manual is silent on this topic.
 
     Share This Post       
post-15112802
Post #1,870 of 2,434

punknotyet

New Head-Fier
Joined
Nov 1, 2018
Messages
29
Reaction score
10
Location
Dnipro (UA)
Joined
Nov 1, 2018
Location
Dnipro (UA)
Posts
29
Likes
10
jdmoorman, to clear Now Playing list you should press Edit button, then Select All button, then Delete button and confirm you decision by pressing DELETE.
I don't use Playlists, but probably they have similar logic.
 
Last edited:
     Share This Post       
post-15113716
Post #1,871 of 2,434

ThomasHK

500+ Head-Fier
Joined
Aug 12, 2013
Messages
787
Reaction score
405
Joined
Aug 12, 2013
Posts
787
Likes
405
@JasonNYC is the YouTube side load already available or does it require a FW update?
 
     Share This Post       
post-15113873
Post #1,872 of 2,434
Joined
Jul 5, 2017
Messages
1,540
Reaction score
1,064
Location
Irvine, CA
Joined
Jul 5, 2017
Location
Irvine, CA
Posts
1,540
Likes
1,064
@JasonNYC is the YouTube side load already available or does it require a FW update?
YouTube cannot be sideloaded as it requires a number of Google Play Store options to be installed on the device. YouTube will be available via our V-Link system that will be embedded into the firmware in a future update. Currently estimating the feature to be available starting with the SP2000 in September with other models coming at a later date to be announced soon.
 
Astell&Kern Stay updated on Astell&Kern at their sponsor profile on Head-Fi.
 
https://www.facebook.com/astellnkern/ https://twitter.com/astell_kern https://instagram.com/astellnkern https://us.astellnkern.com support.inc@iriver.com
     Share This Post       
  • Like
Reactions: ThomasHK
post-15114267
Post #1,874 of 2,434

antdroid

Headphoneus Supremus
Joined
Jul 31, 2016
Messages
1,855
Reaction score
3,006
Location
Seattle
Joined
Jul 31, 2016
Location
Seattle
Posts
1,855
Likes
3,006
Website
www.audiodiscourse.com
YouTube cannot be sideloaded as it requires a number of Google Play Store options to be installed on the device. YouTube will be available via our V-Link system that will be embedded into the firmware in a future update. Currently estimating the feature to be available starting with the SP2000 in September with other models coming at a later date to be announced soon.
Any more info on what V-Link is and what it offers?
 
     Share This Post       
post-15114271
Post #1,875 of 2,434

Sebasistan

Head-Fier
Joined
Nov 30, 2017
Messages
86
Reaction score
53
Location
Chicago
Joined
Nov 30, 2017
Location
Chicago
Posts
86
Likes
53
Question: Is there a way other than manually sorting things on the "now playing" section to sort albums by track #?
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 2)

Top