Astell&Kern new flagship A&Ultima SP2000
Nov 12, 2019 at 6:36 PM Post #1,696 of 5,426

ChrisIsAwesome

100+ Head-Fier
Joined
Feb 27, 2016
Posts
381
Likes
106
Location
Melbourne, Victoria, Australia
Sarcasm?
Anyway I've found it much better to use my thumb but on the back, not on the front.
zz95WFttttt.jpg
 
Last edited:
Nov 13, 2019 at 1:52 AM Post #1,697 of 5,426

fukzen

New Head-Fier
Joined
Jun 7, 2019
Posts
47
Likes
50
Location
Indonesia
Yes. You can connect Dx220 to external DACs via usb connection.
You must have otg type C. And neutron or Onkyo hf players should be installed. Hirby free app support usb output too
In my experience. Sp2000& Dx220 run smoothly with Marantz NA11S1, dx220 has a bit noise with RME, but sp2000 has no signal output with RME
actually i tried usb out to ext dac from dx200 and dx220, using uapp or hiby app, you can hear the sound but there are static noise crackle, i was asked around and turn out dx220 and dx200 do not support usb out to ext dac. Tried with hugo2, wa11, wa8, bartok.
 
Nov 13, 2019 at 3:34 AM Post #1,698 of 5,426

bsphong

New Head-Fier
Joined
Jan 19, 2017
Posts
44
Likes
29
Location
Vietnam
actually i tried usb out to ext dac from dx200 and dx220, using uapp or hiby app, you can hear the sound but there are static noise crackle, i was asked around and turn out dx220 and dx200 do not support usb out to ext dac. Tried with hugo2, wa11, wa8, bartok.
As you mentioned, you can hear sound with noise. It means Dx220's usb connection is working but not perfecting.
In my experience, Dx220 & sp2000 run smoothly with Marantz NA11 S1 via usb connection. Sound is very great and no noise
Sp2000 & dx220 connected to Ayre qb 9, has a bit noise & lag.
Sp2000 has no sound with RME. But dx220 can hear with noise.
I dont know noise and no signal are caused by electronic power or usb firmware.
That is reason why I need Ak team's support
 
Nov 14, 2019 at 12:01 AM Post #1,699 of 5,426
Joined
Jul 5, 2017
Posts
2,250
Likes
2,168
Location
Irvine, CA
For anyone wondering - the hardware playback buttons still skip 4-5 tracks (with the new OS) on Spotify if you use them with the screen turned off. Sigh. Getting super annoying. I was on my flight yesterday and having to turn the screen on every time to change tracks so I don’t miss half an album is incredibly frustrating.
Our software team found the issue causing this and it will be fixed in a firmware update that will be pushed out in December.
 
Astell&Kern Stay updated on Astell&Kern at their sponsor profile on Head-Fi.
 
https://www.facebook.com/astellnkern/ https://twitter.com/astell_kern https://instagram.com/astellnkern https://us.astellnkern.com support@theinvixion.com
Nov 14, 2019 at 12:23 PM Post #1,701 of 5,426

ChisChas

100+ Head-Fier
Joined
Feb 26, 2015
Posts
398
Likes
204
Location
London, UK
Nov 14, 2019 at 12:24 PM Post #1,702 of 5,426

ChisChas

100+ Head-Fier
Joined
Feb 26, 2015
Posts
398
Likes
204
Location
London, UK
Nov 14, 2019 at 12:26 PM Post #1,703 of 5,426

ChisChas

100+ Head-Fier
Joined
Feb 26, 2015
Posts
398
Likes
204
Location
London, UK
Nov 14, 2019 at 6:00 PM Post #1,704 of 5,426

Sound Eq

Headphoneus Supremus
Joined
Nov 9, 2013
Posts
10,767
Likes
2,232
can i ask why qobuz does not work on ak sp2000

i installed version 5.3 qobuz it keeps telling me "impossible to to play this track. " why is that happening? nothing plays at all tired so many artists nothing works

@JasonNYC
 
Nov 14, 2019 at 6:29 PM Post #1,705 of 5,426
Joined
Oct 6, 2013
Posts
13,709
Likes
36,755
can i ask why qobuz does not work on ak sp2000

i installed version 5.3 qobuz it keeps telling me "impossible to to play this track. " why is that happening? nothing plays at all tired so many artists nothing works

@JasonNYC

When I had SP2k on loan for review, there was no issues running Qobuz (5.1.9), and I don't recall anybody else in this thread having issues with previous Qobuz versions. Maybe something has changed in their latest update? Can you try to download previous dot release to see if it's working for you?

ak_sp2000-39.jpg ak_sp2000-40.jpg
 
Nov 14, 2019 at 6:42 PM Post #1,706 of 5,426

Sound Eq

Headphoneus Supremus
Joined
Nov 9, 2013
Posts
10,767
Likes
2,232
When I had SP2k on loan for review, there was no issues running Qobuz (5.1.9), and I don't recall anybody else in this thread having issues with previous Qobuz versions. Maybe something has changed in their latest update? Can you try to download previous dot release to see if it's working for you?

i tried now 5.1.10 and it works, but version 5.3 does not work
 
Nov 14, 2019 at 6:50 PM Post #1,707 of 5,426
Joined
Jul 5, 2017
Posts
2,250
Likes
2,168
Location
Irvine, CA
can i ask why qobuz does not work on ak sp2000

i installed version 5.3 qobuz it keeps telling me "impossible to to play this track. " why is that happening? nothing plays at all tired so many artists nothing works

@JasonNYC
Qobuz 5.3 is working without issue on the SP2000 we have in the office. I assume it isn't a particular track, but all tracks you are receiving that error message? I would suggest logging out and logging in again and see if that fixes the issue.
 
Astell&Kern Stay updated on Astell&Kern at their sponsor profile on Head-Fi.
 
https://www.facebook.com/astellnkern/ https://twitter.com/astell_kern https://instagram.com/astellnkern https://us.astellnkern.com support@theinvixion.com
Nov 14, 2019 at 9:09 PM Post #1,708 of 5,426

jscmd2000

500+ Head-Fier
Joined
Mar 21, 2017
Posts
721
Likes
287
Devieilhe-Sabine-07.jpg


If she could sing, she would be a French opera singer and put out an album.
She is one of my favorite sopranos, has unbelievable control of frequency and amplitude of her vibrato.
She was first discovered when she was a student studying music.

71SXjNkclGL._SS500_.jpg


Available on Tidal. High res. version is also available to download on hdtracks.
There are also several pretty good quality youtube clips from the actual recording so you can see where was what at the recording.
Rameau, like most French composers, had absolutely exquisite taste in music, the kind that makes me truly jealous.

My sp2k sounds so satisfying and inspiring, my boring commute has transformed into an event I actually look forward to a little bit.
If there is traffic, it is time to get down and seriously listen to some tunes.
Enjoy the weekend~
 
Nov 14, 2019 at 10:47 PM Post #1,709 of 5,426

jmills8

Previously known as bmiamihk
Joined
Sep 16, 2015
Posts
13,300
Likes
6,115
Location
Hong Kong and Miami
can i ask why qobuz does not work on ak sp2000

i installed version 5.3 qobuz it keeps telling me "impossible to to play this track. " why is that happening? nothing plays at all tired so many artists nothing works

@JasonNYC
143332_008.jpg
 
Nov 14, 2019 at 10:48 PM Post #1,710 of 5,426

jmills8

Previously known as bmiamihk
Joined
Sep 16, 2015
Posts
13,300
Likes
6,115
Location
Hong Kong and Miami


If she could sing, she would be a French opera singer and put out an album.
She is one of my favorite sopranos, has unbelievable control of frequency and amplitude of her vibrato.
She was first discovered when she was a student studying music.



Available on Tidal. High res. version is also available to download on hdtracks.
There are also several pretty good quality youtube clips from the actual recording so you can see where was what at the recording.
Rameau, like most French composers, had absolutely exquisite taste in music, the kind that makes me truly jealous.

My sp2k sounds so satisfying and inspiring, my boring commute has transformed into an event I actually look forward to a little bit.
If there is traffic, it is time to get down and seriously listen to some tunes.
Enjoy the weekend~
295787_thumb.jpg
 

Users who are viewing this thread

Top