A firmware patch to enable Google Play store in M11/M11PRO/M15 based on the SoC used--Samsung 7872
post-15518812
Post #108 of 133

Vitandus

100+ Head-Fier
Joined
Jun 23, 2018
Messages
475
Reaction score
193
Location
Virginia
Joined
Jun 23, 2018
Location
Virginia
Posts
475
Likes
193
I just updated the DAP today so I have not had a chance yet to look at Apple Music... but reading a few items it seems you have to set it up very specific to get it to work ... google it and there might be some help there... I just got MQA to work after messing with that for a couple hours... but it does work now... lots to setup in the USB Audio app...
Ive been searching. Something to do with Auth. No one I have seen has gotten it to work.
 
     Share This Post       
post-15519124
Post #109 of 133

JayR87

New Head-Fier
Joined
Mar 17, 2020
Messages
4
Reaction score
0
Location
England
Joined
Mar 17, 2020
Location
England
Posts
4
Likes
0
In case you would like to read a bit more on the USB player Pro and how it works with the driver/mqa... they have not updated the Compatibility List ...https://www.extreamsd.com/index.php/hires-audio-driver
Thanks for the link. I was under the impression people on this post have got it to work? I’ve contacted UAPP and got a quick reply. I was informed firmware 5.4.8 is about to be released (days apparently) and is especially for the Fiio M series DAPs. So hopefully good news for full compatibility.
 
     Share This Post       
post-15519210
Post #110 of 133

salla45

1000+ Head-Fier
Joined
Mar 12, 2014
Messages
1,045
Reaction score
636
Joined
Mar 12, 2014
Posts
1,045
Likes
636
I have an update of UAPP for my X7ii saying this (V 5.4.8)

WHAT'S NEW
* Added HiRes support for FiiO M11/M15, Hiby R5 and RealMe 5 PRO (RMX1971).
* The max sample rate playable in internal HiRes on the LG V/G series featuring a Quad DAC is actually 352800Hz instead of 384000Hz. Solved.
* Starting a Tidal MQA track and selecting a next track when streaming can be a little faster now on slower network connections.
* Solved a crash that could occur after detaching a USB DAC when streaming from slower network connections.


But it's not visible in the play store still :frowning2:

Any ideas anyone?
 
     Share This Post       
post-15519223
Post #111 of 133

Dixter

500+ Head-Fier
Joined
Dec 21, 2011
Messages
913
Reaction score
180
Joined
Dec 21, 2011
Posts
913
Likes
180
Thanks for the link. I was under the impression people on this post have got it to work? I’ve contacted UAPP and got a quick reply. I was informed firmware 5.4.8 is about to be released (days apparently) and is especially for the Fiio M series DAPs. So hopefully good news for full compatibility.
I wonder what they are going to be changing in 5.4.8 as I have 5.4.7 working about a good as I would think it should... here is the hi-fi forum for UAPP... the UAPP guy is over there for questions if needed.. https://www.head-fi.org/threads/usb...usb-audio-support-for-android.704065/page-239
 
     Share This Post       
post-15519228
Post #112 of 133

Dixter

500+ Head-Fier
Joined
Dec 21, 2011
Messages
913
Reaction score
180
Joined
Dec 21, 2011
Posts
913
Likes
180
Back to Apple Music... I tried to get that app working last night... just couldn't get it going... I did read though its best to actually subscribe to Apple Music on a differnet device.. iphone/ipad/mac... or what ever and get your Apple Account setup first with an Apple product .. then log in thru an android device and that should work... I don't have an account and tried several times on the DAP and it just wouldn't let me... just sits there spinning awaiting connection... might try it latter after I fine tune the UAPP that needs more attention than I thought...
 
     Share This Post       
post-15519317
Post #114 of 133

JayR87

New Head-Fier
Joined
Mar 17, 2020
Messages
4
Reaction score
0
Location
England
Joined
Mar 17, 2020
Location
England
Posts
4
Likes
0
I have an update of UAPP for my X7ii saying this (V 5.4.8)

WHAT'S NEW
* Added HiRes support for FiiO M11/M15, Hiby R5 and RealMe 5 PRO (RMX1971).
* The max sample rate playable in internal HiRes on the LG V/G series featuring a Quad DAC is actually 352800Hz instead of 384000Hz. Solved.
* Starting a Tidal MQA track and selecting a next track when streaming can be a little faster now on slower network connections.
* Solved a crash that could occur after detaching a USB DAC when streaming from slower network connections.


But it's not visible in the play store still :frowning2:

Any ideas anyone?
The gentlemen I spoke to at eXtream Software said “the release will be a staged release. So guess he means we have to wait our (UK) turn. However really pleased as only installed UAPP a week ago so haven’t had to wait long. Fingers crossed
 
     Share This Post       
post-15519370
Post #115 of 133

Dixter

500+ Head-Fier
Joined
Dec 21, 2011
Messages
913
Reaction score
180
Joined
Dec 21, 2011
Posts
913
Likes
180
@Dixter I am a subscriber and still no jazz.
Yep... I signed on to Apple Music last night and confirmed it works on my iphone... still can't log on with my DAP... so maybe it doesn't actually work at all....??
 
     Share This Post       
post-15520236
Post #116 of 133

AdWiser

New Head-Fier
Joined
Jan 23, 2004
Messages
28
Reaction score
10
Joined
Jan 23, 2004
Posts
28
Likes
10
Uninstalled previous version of UAPP, installed latest firmware, downloaded latest UAPP from Google Play. Hi-res M11pro recognised, everything works as supposed. Thanks Fiio, please don't forget about full MQA unfolding, we all wait that.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Ecliption
post-15522639
Post #118 of 133

lalama

New Head-Fier
Joined
Feb 16, 2019
Messages
30
Reaction score
29
Location
Rhode Island
Joined
Feb 16, 2019
Location
Rhode Island
Posts
30
Likes
29
Not sure if anyone has noticed this issue also, but I'm getting hissing in my FiiO FH7 with my M11 when playing through Roon. It is not happening with either FiiO Music app or UAPP.

When selecting play, a hiss appears and music starts. When pausing music the hiss is noticeable, and then disappears after about 10 seconds of no audio playing. I did not experience this issue with this same set up before updating the firmware to the most recent Beta version linked here.

On the plus side, UAPP is now recognizing the Hi-Res DAC in the M11, so Direct play is now possible.
 
     Share This Post       
  • Like
Reactions: Ecliption
post-15524588
Post #119 of 133

Spuli1976

New Head-Fier
Joined
Dec 16, 2017
Messages
2
Reaction score
0
Location
Germany
Joined
Dec 16, 2017
Location
Germany
Posts
2
Likes
0
Not sure if anyone has noticed this issue also, but I'm getting hissing in my FiiO FH7 with my M11 when playing through Roon. It is not happening with either FiiO Music app or UAPP.

When selecting play, a hiss appears and music starts. When pausing music the hiss is noticeable, and then disappears after about 10 seconds of no audio playing. I did not experience this issue with this same set up before updating the firmware to the most recent Beta version linked here.

On the plus side, UAPP is now recognizing the Hi-Res DAC in the M11, so Direct play is now possible.
This is "normal" with high sensitive Inear. Some DAP have hiss problems with high sensitive earphones! :frowning2:
 
     Share This Post       
post-15524594
Post #120 of 133

Dixter

500+ Head-Fier
Joined
Dec 21, 2011
Messages
913
Reaction score
180
Joined
Dec 21, 2011
Posts
913
Likes
180
I don't have roon so this answer may or may not help... some apps have their own volume control... if roon does then you should turn the roon volume control down and try to match the output volume of the Fiio music app or UAPP... hope this helps..
 
     Share This Post       

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 3)

Top